Reklama

Reklama

Film Naši a já vypráví příběh chytré dospívající dívky, která trčí kdesi na americkém maloměstě. Zatímco šestnáctiletá Lucy sleduje, jak se manželství jejích rodičů rozpadá, sdílí své největší obavy i naděje s nejlepším kamarádem Kennym. Šestnáctiletá Lucy je tak trochu divoška. Skvěle vychází se svým otcem, který ji ale často opouští na celé měsíce kvůli práci v Kanadě. S matkou má spíše kamarádský vztah a musí se starat o většinu věcí kolem domácnosti. Stále víc si uvědomuje svou sexualitu i nepříliš "stabilní" rodinnou situaci. Začne chodit s nejlepším kamarádem Kennym a záhy pochopí, že manželství jejích rodičů není tak pevné, jak si doposud myslela. Všimne si, že její otec zůstává pryč od rodiny déle, než je zdrávo, a že matka po jeho přítomnosti netouží ani zdaleka tak moc jako ona sama. (HBO Europe)

(více)

Recenze (36)

angel74 

všechny recenze uživatele

Film Naši a já nabízí hodně zjednodušený pohled na slasti a strasti dospívání. Divák kolikrát nechápe, jestli si matka s dcerou náhodou neprohodily role. Možná i proto, že ten věkový rozdíl mezi nimi není ani vzhledově dvakrát patrný. Snad jen hudba mě vyloženě neštvala, i když ani po této stránce se nedá mluvit o žádném zázraku. (35%) ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Bolgerovic Sáru a její malou sestřičku jsem si zamiloval tenkrát v Americe (In America) a potěšilo mě její umírněné herectví i v dalších jejích filmech. Vlastně patří mezi mé vůbec nejoblíbenější herecká "mláďata" současnosti a na každý další film s ní se těším a tak mi neuniklo ani tohle. Bohužel ty bludy, které je nucena vypouštět z huby, nejen ona, ale všichni ostatní jsem nebyl schopný akceptovat. Mám rád dialogovou přirozenost, to bohužel tento film nenabízí, ten nabízí jen plané pseudofilosofování a nudné plkání. Sarah hrála dobře, ale ty žvásty... Něco mezi 2-3* ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie! Väčšina teen filmov sú tie typické debilné komédie o tom istom dokola (len párty, alkohol, sex). Ale toto nebolo len o tých klasických teen záležitostiach, a malo to oveľa širší záber, najmä čo sa týka zamerania na medziľudské vzťahy. Neistota a nezáujem rodičov dokážu u dospievajúceho človeka napáchať obrovské osobnostné problémy - a práve o tom bol tento film. Veľmi sa mi páčilo dôverné priateľstvo medzi Lucy a Kennym, hoci taktiež malo svoje vzostupy a pády zapríčinené značnou nevyspelosťou. Zaujímavé bolo sledovať aj postoj rodičov. Zatiaľ čo mama (tváriac sa obetavo a chápavo) väčšinou sebecky hľadela v prvom rade na svoje potreby, tak otecko (chronicky vyhýbajúci sa zodpovednosti) sa tváril ako príkladný vzor morálky a starostlivosti. V oboch prípadoch to bol naozaj vrchol pokrytectva! Čakal som hlúpu teen komédiu, ale napokon celkom schopná dráma mapujúca nezrelú myseľ dospievajúcej dievčiny. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film je možné uchopiť dvomi spôsobmi. Prvým - chlap, čo vyrastal v sirotinci nevie žiť so svojou vlastnou rodinou. Matka, ktorá otehotnela na strednej doháňa zameškané a dcérenka chudinka, sa hľadá, či už v sexe alebo vo svojich cieľoch. Druhý spôsob je veľmi jednoduchý - chlap drie ako kôň, aby sa jeho rodina mala dobre a jeho žena s dcérou sa zatiaľ ku...a. Je len na vás, čo z toho si vyberiete. Ale pozeralo sa na to celkom fajn. Lepší priemer. 65/100 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ta holka byla teda k sežrání. Sarah Bolger si v klídku utáhla celý film. Teenage-girl, v hlavě galimatyjáš a řeší problémy svých rodičů, prvního sexu a smyslu svého života. Každý večer "vaří s Italem" večeři a to ji uklidňuje a dává pocit jistoty. Všechny postavy ve filmu nemají v životě zrovna moc jasno, pěkně se vtom plácají a dali by nevím co za pevný bod. Klasické Nezávislé léto v hořkokyselém nálevu se sladkou tečkou na konci. 75% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Albuquerque (Nové Mexiko, USA) od 9. mája do 10. júna 2011. (Arsenal83)

Reklama

Reklama