Reklama

Reklama

Film Naši a já vypráví příběh chytré dospívající dívky, která trčí kdesi na americkém maloměstě. Zatímco šestnáctiletá Lucy sleduje, jak se manželství jejích rodičů rozpadá, sdílí své největší obavy i naděje s nejlepším kamarádem Kennym. Šestnáctiletá Lucy je tak trochu divoška. Skvěle vychází se svým otcem, který ji ale často opouští na celé měsíce kvůli práci v Kanadě. S matkou má spíše kamarádský vztah a musí se starat o většinu věcí kolem domácnosti. Stále víc si uvědomuje svou sexualitu i nepříliš "stabilní" rodinnou situaci. Začne chodit s nejlepším kamarádem Kennym a záhy pochopí, že manželství jejích rodičů není tak pevné, jak si doposud myslela. Všimne si, že její otec zůstává pryč od rodiny déle, než je zdrávo, a že matka po jeho přítomnosti netouží ani zdaleka tak moc jako ona sama. (HBO Europe)

(více)

Recenze (36)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Film o sexe, plný sexu v replikách takých ľahkým až dehonestujúcim spôsobom a potom ide až do drámy a proste divákovi celú sexualitu znechucuje, pretože panenstvo sa tu prelína so znásilnením a promiskuita sa tu prelína s ešte väčšou promiskuitou - matka súperí s dcérou? Ešte tu je rozvod, vzťahové nefunkčnosti, domáce násilie a smrť, no proste super komédia, po ktorej je človeku akurát tak hnusne. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ta holka byla teda k sežrání. Sarah Bolger si v klídku utáhla celý film. Teenage-girl, v hlavě galimatyjáš a řeší problémy svých rodičů, prvního sexu a smyslu svého života. Každý večer "vaří s Italem" večeři a to ji uklidňuje a dává pocit jistoty. Všechny postavy ve filmu nemají v životě zrovna moc jasno, pěkně se vtom plácají a dali by nevím co za pevný bod. Klasické Nezávislé léto v hořkokyselém nálevu se sladkou tečkou na konci. 75% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná oddychovka z koutu takových těch amerických nezávisláren. Tématem je život 16 dívčiny, která se musí vyrovnávat nejen s prvními láskami, ale taky s ne zrovna šťastnými rodiči. Sarah Bolger zaujme na první pohled a to nejen vzhledem, ale i skvělým hereckým výkonem. Rozhodně ji budu sledovat i nadále. Claire Danes ji skvěle doplňuje, po dlouhé době je fajn ji vidět jinak, než jako psychicky nestálou agentku CIA. Jediné, co mě trochu zklamalo, byl konec, který tak trochu vyšuměl do ztracena. I přes jisté filmové archetypy a lehce odlišnou americkou kulturu jde o takový ten snímek ze života a ty já rád. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Bolgerovic Sáru a její malou sestřičku jsem si zamiloval tenkrát v Americe (In America) a potěšilo mě její umírněné herectví i v dalších jejích filmech. Vlastně patří mezi mé vůbec nejoblíbenější herecká "mláďata" současnosti a na každý další film s ní se těším a tak mi neuniklo ani tohle. Bohužel ty bludy, které je nucena vypouštět z huby, nejen ona, ale všichni ostatní jsem nebyl schopný akceptovat. Mám rád dialogovou přirozenost, to bohužel tento film nenabízí, ten nabízí jen plané pseudofilosofování a nudné plkání. Sarah hrála dobře, ale ty žvásty... Něco mezi 2-3* ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Film Naši a já nabízí hodně zjednodušený pohled na slasti a strasti dospívání. Divák kolikrát nechápe, jestli si matka s dcerou náhodou neprohodily role. Možná i proto, že ten věkový rozdíl mezi nimi není ani vzhledově dvakrát patrný. Snad jen hudba mě vyloženě neštvala, i když ani po této stránce se nedá mluvit o žádném zázraku. (35%) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Albuquerque (Nové Mexiko, USA) od 9. mája do 10. júna 2011. (Arsenal83)

Reklama

Reklama