Reklama

Reklama

Dealer

Trailer 1

Frank je jen obyčejnej dealer drog, kterej by rád rozjel vetší byznys než jen prodávat pytlíčky feťákům na ulicích a v klubech. Se svým kumpánem Tonym si nevedou špatně, přesto Frank přesvědčí mafiánského bosse Mila, aby mu půjčil prachy na kšeft, ze kterýho oba vyvařej pořádnej balík peněz. Milo souhlasí a Frankovi půjčí s tím, že jestli něco podělá, zapomene na dobré vztahy a jeho mrtvolu budou seškrabávat ze zdi... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (40)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Refnův originál byl parádní, ale už je to nějaký ten pátek, co jsem ho viděl, takže britský remake jsem neměl s předlohou potřebu srovnávat. Na můj vkus možná trošku moc techno, ale díky tempu a hercům jsem nad všudypřítomným ducáním mávl rukou. Chápu, že divák, který si včera pustil originál a dnes remake, bude ohrnovat nos, ale když si dáte pár let odstup, tak věřím, že si užijete i tuhle verzi. 75% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když do jezírka v parku vysypete kilo koksu spořádaných balkánských obchodníků, je to průser a teď nemyslím to neuposlechnutí cedule PLEASE DO NOT FEED THE ANIMALS.. Nepolíbený originálem, potěšen přítomností Neila Maskella a Paula Kayeho, napumpován elektronickým soundem made in Orbital, rozčarován nevhodně obsazeným Coylem, zklamán tradicionalismem zápletky ala Kamarád do deště: Příběh z Londýnu a často vyautován Prietovou rádoby invenční režií. Vsadím se, že ten den jezdily kačeny po hladině jak závodní čluny.. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Opravdu si to tam narveš ??" ;) No, nejspíš by to zvládla, holka šikovná, kdyby se něco v Amsterodamu neposralo.. Ale on to nakonec zvládl i Luis Prieto, tak se ptám pro změnu já, jestli si raději nechcete ty svoje uplakaný plky strčit do řiti !! Proč si ty svoje cancy o zbytečnosti remaků prostě už pro jednou neodpustíte ?? Bez ohledu na fakt, že Refnův původní snímek skutečně vypadá mnohem lépe, Prieto se hodně snažil, a tak i Dealer platí za hodně slušný kousek.. Sice na úkor syrovosti sází na symbolicky větší tempo, taky proto svůj film dělí na dny v týdnu, ale i tak to docela dobře funguje, byť některé motivace i vztahy mezi postavami zůstávají poněkud nejasné, vše vynahrazuje parádní soundtrack Orbitalu bratří Hartnollů a vlastně i celá vizuální stránka, která paradoxně připomíná spíš pozdější Refnovu tvorbu.. A Richard Coyle v roli Franka ?? Ten mě hodně bavil, i když vypadá jako Martin Stránský, a vůbec mi sem nepasoval..;) Tady by mě to jejich dabingové spojení opravdu zajímalo.. Takže se už vlastně nabízí jen poslední otázka, totiž proč tedy vlastně dánský šílenec Nicolas Refn tenhle snímek produkoval ?? Platíte-li za jeho skalní příznivce a obdivovatele, podotýkám, že já osobně s jeho filmy nemám absolutně žádný problém, to určitě spíš naopak, pak byste ho teď v rámci vlastní logiky měli považovat za narcistního sráče, který si vlastně sám strká hlavu do rekta, když nechává nějakého britského nazdárka, a rozhodně i výborného Matthewa Reada s jeho scénářem, prznit svou vlastní prvotinu, navíc dnes již kultovní.. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Originál sem (bohužel!)viděl.Nicolase Vidláka Frndu mám na černý listině nekoukatelnýho babrala,film Drive ve filmotéce jen z důvodu,že sem dvd koupil ve stánku kvůli zvědavosti a netrpělivosti.Novej dealer je o dost snesitelnější,přímočařejší,nejsou tam žádný prázdný záběry,prostě Luis Prieto zřejmě nebude píčus.Ale víc jak tři nedám,mám totiž obrovskej odpor jak k féťákům,tak k existencím,jakou představuje Zlatko Burič.Takže vůbec vo nějakejch sympatiích nemůže bejt ani řeč.60%. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Proboha, co je to tu zase za sebranku plaček, tak se prostě na ty remaky nedívejte a nebudete se muset pohrdlivě pomočovat. Neviděla jsem žádnou předlohu, nečekala jsem nic, mlhavě jsem tušila, že jde o film s tématem jakéhosi feťáckého byznysu a kupodivu jsem se celou dobu skvěle bavila. Neuvěřitelně blahodárně na mě působil ten kolotoč větší a neuvěřitelnější smůly a průserů, co se postupně nabaloval Frankovi do cesty. Pak má jeden pocit, že jeho problémy a starosti jsou jen "laskavé příležitosti k osobnímu růstu", protože dokud nemáte partu Albánců za prdelí a dluh 50 tisíc liber se splatností jednoho dne , nevíte, co je to problém. A že se ti lidé nikdy nepoučí..kšeftovat s tak drahým nelegálním fetem, který vám kdejaký cigoš prohodí za solamyl, to nemůže nikdy dopadnout dobře.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Herec Zlatko Buric si zahrál i v původní dánské trilogii Pusher režiséra Nicolase Windinga Refna, a to dokonce i stejnou postavu - mafiána Mila. (JardaBauer)
  • Približne v 3. minúte Frankov (Richard Coyle) spoločník drží v ľavej ruke cigaretu počas strihu rôzne. Najprv filtrom k sebe a následne filtrom od seba. (Johnny.ARN)
  • Film sa natáčal v Londýne. (Laslo)

Reklama

Reklama