Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (123)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

"Rodinná" gangsterka s pěknou retro atmosférou. Občas uspěchaná a samozřejmě nepřinášející nic nového, ale pokud jste fandové žánru, tak neurazí. Clive Owen a Billy Crudup až překvapivě dobří, ostatní známé tváře jsou do počtu (Cotillard byla obsazena asi jen proto, že to je režisérova manželka). Sedmdesátkový jukebox nikdy nezklame. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Přestože Blood Ties chybí svižnost a grácie moderního pojetí sedmdesátek, jimiž si mě získal American Hustle, s neočekávaně podobnou silou na mě zapůsobilo jeho poctivé retro pižmo. Jako rodinná kriminálka ze staré školy je poctivá až na dřeň a nebýt známých tváří ústředních postav, ani by mě nenapadlo, že film vznikl teprve loni. Od pomalejšího tempa a poctivých honiček, přes do detailu propracované prostředí a samotné postavy až po skvělý výběr hudby a Technicolor vzhled, atmosféře nahrává naprosto všechno. Taková vzpomínka na už překonané, ale stále zábavné pojetí žánru je tím prvním a posledním, co ve mě Blood Ties zanechaly. ()

Reklama

Santino7 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke sa tvorcom nedá vytknúť prakticky nič, pretože film skutočne má presne tú retro atmosféru, o akú sa snažia mnohí, lenže v konečnej podobe sa to podarí len výnimočne. Preto ešte raz veľká pochvala, niečo takéto sa dnes už často nevidí a ako už niekto písal, k dokonalosti chýba už len Al Pacino "za mládí" :-)) O kúsok horšie je to už so samotným dejom filmu, kde to je o niečo jednoduchšie a tiež postavy sú celkom dosť plytké, rozobrať viac do hĺbky by rozhodne neuškodilo. Takto jasne vidno, že obsah na plnej čiare zaostáva za formou, čo v konečnom dôsledku snímku s určitosťou čosi na celkovej kvalite uberá. Našťastie nie príliš veľa, keďže v iných rovinách je brilantný. Okrem už spomínaného vizuálu a atmosféry k tomu určite radím aj herecké obsadenie, ktoré mi sadlo perfektne a dalo by sa povedať, že je presne podľa môjho gusta (Caan, Kunis, Cotillard, Saldana atď). Čiže ak to všetko mám zhrnúť, napriek pomerne dlhej stopáži ani trochu neľutujem, túto kriminálku pokladám za dôstojnú poctu starej škole. 4/5 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci poměrně umně prokázali cit nejen pro vedení herců a sugestivní navození atmosféry, ale také um vtáhnout nás do dob kriminálek ze „staré“ školy. Jen si tak trochu nepohlídali několik hluchých míst a stopáž. Étienne z Pláže Dannyho Boylea tu a tam sedne ke stolu a něco sepíše, a pak to milerád převádí na filmové plátno. Jenže poměrně jednoduchý příběh nenabízí nic, co bychom už někde jinde neviděli. Hlavní postavy nemají příležitost dostat se divákovi pod kůži, je to takový tah na jistotu. Bez pořádných vrcholů. Slibně načatá situace se mnohdy zbytečně rozmělní, děj od ní zbaběle uteče jinam, aby nakonec vyhrála hrdost, rodina, síla přátelství… však to znáte!! ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Podobná tematika jako v Noc patří nám, ale Pokrevní pouto se mi asi zejména díky brilantně vykreslené retro atmosféře líbilo o něco víc. Mnohem výrazněji mě to vtáhlo do děje. Film je výborně obsazen, ze všech těch slavných tváří se mi ale paradoxně nejvíc zamlouval méně známý Billy Crudrup. Vytknul bych délku výrazně přes dvě hodiny a nepřehlednou honičku v autech. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (wohna)
  • Snímka je remakom francúzskeho filmu Les liens du sang (2008), v ktorom zažiaril Guillaume Canet. Tentokrát si však nezahral rolu policajta, ale snímku priamo režíroval. Ide pritom o jeho prvú, ktorá bola kompletne v angličtine. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama