Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (123)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Už tě nikdy nechci vidět !!" - "Možná mě uvidíš v pátek, brácho.." Velmi dobrá pologangsterka s několika žánrovými ozvláštněními, luxusním obsazením, precizně zvládnutou výpravou, kostýmy a spoustou dalších detailů.. Především však biják s až fetišistickým užitím hudební složky.. Guillaume Canet s tímhle remakem téměř svého vlastního bijáku hodně zabodoval.. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Old school. Se silným pocitem, že to není film o sedmdesátkách jako spíš film ze sedmdesátek a tomu to všechno odpovídá, zcela záměrně. Podle mě velmi zdařile natočeno, pomalejší tempo nevadí, stále to není tak ubíjející jako některé filmy ze 70. let. Herecké výkony skvělé. Nezúčastněně, bez emocí. Zdařile old school. Vypravěčsky super, dějově žádná sláva, emoce žádné, vývoje postav sotva znatelné, pokud vůbec. Prostě sedmdesátky s tím filmově dobrým i špatným. 70% ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Těžce vydřený 3*! Retro stylizace s výpravou je parádní, to se musí nechat, herci taky slušní, ale příběh a poutavost vcelku nijaká, už teď skoro nevím, o čem to pořádně bylo. Přišlo mně to chvílema nesourodý (možná kvůli 3 scénáristům) a takový mdlý. Ano, to je to správný slovo - nebylo to vyloženě nudný, ale spíš nemastný, neslaný a tudí mdlý. Tím pádem tomu nepřidává ani napálená stopáž, mohlo to být klidně kratší. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Drsná retro kriminálka o bratrech na opačných stranách zákona. Myšlenka slušná, obsazení lákavé, výsledek chabý. Amatérská režie, likviduje vše, co mohlo dělat snímek dobrým a ve výsledku nezůstává nic, čím by měl film diváka zaujmout. Existuje několik desítek (ne-li stovek) filmů na podobné, či dokonce stejné téma, které nabízí daleko více a hlavně přinášejí to, čemu se říká zábavná, nebo alespoň poutavá podívaná. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Podobná tematika jako v Noc patří nám, ale Pokrevní pouto se mi asi zejména díky brilantně vykreslené retro atmosféře líbilo o něco víc. Mnohem výrazněji mě to vtáhlo do děje. Film je výborně obsazen, ze všech těch slavných tváří se mi ale paradoxně nejvíc zamlouval méně známý Billy Crudrup. Vytknul bych délku výrazně přes dvě hodiny a nepřehlednou honičku v autech. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Mila Kunis musela kvůli své roli narozdíl od většiny ostatních filmů naopak přibrat. (R´Hell)
  • S hlavní mužskou rolí byl od začátku spojován Mark Wahlberg. Z důvodů pracovního vytížení roli odmítl. (Conspi)

Reklama

Reklama