Reklama

Reklama

Zbav se svých miláčků

  • USA Kill Your Darlings (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud nevyprávěný příběh, který v roce 1944 na kolumbijské univerzitě svedl dohromady mladičkého Allena Ginsberga, Jacka Kerouaca a Williama Burroughse o vraždě, jež stála u zrodu generace bítníků. Daniel Radcliffe jako Allen Ginsberg, hvězda generace bítníků, v životopisném příběhu z doby básníkových studií na kolumbijské univerzitě. Píše se rok 1944 a mladičký Ginsberg sebou nechá coby student kolumbijské univerzity beznadějně vláčet okouzlujícím Lucienem Carrem. Kromě Carra se Ginsberg přátelí se začínajícími spisovateli Williamem S. Burroughsem a Jackem Kerouacem. Společně utvářejí takzvanou generaci bítníků. O poznání starší David Kammerer, nula bezhlavě obdivující skvělého Carra, zemře za nevysvětlitelných okolností. Policie z jeho vraždy kromě Carra podezřívá ještě Burroughse a Kerouaca, a tak se všichni ocitnou ve vazbě. Policejní vyšetřování zásadně ovlivní celoživotní tvorbu začínajících umělců. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (149)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Allen in Wonderland. Tak tohle byla poetická nuda, miláčkové! Těšila jsem se na to minimálně rok, protože Dexter a Harry Potter v jednom, to je vytoužený film. Bohužel jsem již dlouho neviděla film tak brilantně zvládnutý po vizuální stránce, ale tak příšerný co se příběhu týká! "Bohémové", kteří si mysleli, že změní svět, když ukradnou lod nebo vytrhnou pár stránek. A k tomu ta erotická creepy atmosféra mezi hlavními hrdiny. Asi jsem to ani nepochopila a chápat nechci. Holt nejsem poet a Beat generation mi absolutně nic neříká. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Na Kill Your Darlings jsem se podíval především kvůli Danielu Radcliffovi, chtěl jsem ho vidět v jiné roli, než je Harry Potter. A zvládl to dobře. Vedle něho se mi líbil i Michael C. Hall a jeho ztvárnění stalkera. Ale nejlepší výkon celého filmu podává Dane DeHaan, ten byl opravdu skvělý a celý film pozdvihuje minimálně o jednu hvězdu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to film, který vás seznámí se zajímavými událostmi. Mladí herci zde předvádějí, že nechtějí zůstat ve škatulkách, i když s DeHaan se svým obličejem prostě nemůže hrát klaďase s láskou v srdci. Harry Potter nám trochu dospěl, ale jeho kukuč je pořád dětinský. Předvedl se zde ale dobře se vším všudy. Škoda, že ty beatnické filmy, respektive filmy o beatnicích jsou většinou takové jen dobré, nikoli zlomové. Tohle je další případ. Kvalitní, ale ne výjimečné. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný kousek. Pro někoho rozhodně pobuřující a oplzlé, pro někoho zase geniální. Ginsberg, Kerouac a další byli prostě pojmy, které nikdy nezestárnou. A tenhle film se rozhodně povedl. Má to parádní atmosféru a je to přesně takové, jaké bych si přál, aby to bylo. John Krokidas odvedl skvělou práci, doufám, že bude pokračovat. Ale i přes zajímavý příběh má tento film jinou přednost a tou jsou naprosto famózní herecké výkony. Radcliffe, DeHaan a Foster předvádí své maximum a divák to musí ocenit! Samozřejmě, na 5* to ještě nemá, nicméně je to kousek, který bych každému doporučil, protože mi přijde, že nedostává tolik pozornosti, kolik by si zasloužil. ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Jako vždy, s klasickým zaujetím vůči Beat generation dávám pět hvězd. Zase na druhou stranu, nejsou nezasloužené. Ginsberg i Carr skvělí, jen můj oblíbenec Kerouac teda nic moc. Jsem jednou rád taky za nějaký faktický film, než zpracování konkrétního díla. A postrčilo mě to k přečtení Kvílení v originále. Co chtít víc. The day Amanda came. PS: Číst tady skoro v každém komentáři o "Harry Potterovi", to jako vážně? ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2008 získal roli Allena Ginsberga Daniel Radcliffe. Měl před sebou však ještě natáčení posledních dvou dílů filmové série Harry Potter, a tak musel nabídku odmítnout. Tehdy projekt kvůli nedostatku financí ztroskotal. Když na něm později začal pracovat John Krokidas, roli Ginsberga opět nabídl Danielu Radcliffovi. (Ice123)
  • Vo filme hraje David Cross Ginsbergovho otca Louisa. Vo filme I'm Not There (2007) si tento herec zahral samotného Allena Ginsberga. (Saraswati)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York. (Terva)

Reklama

Reklama