Reklama

Reklama

Steve Butler (Mat Damon) byl společně se svou kolegyní z obchodního oddělení Sue Thomasonovou vyslán na venkov do McKinley. Město trpí vleklou ekonomickou represí a pro dva zkušené obchodníky se jeho obyvatelé zdají být snadnou kořistí – hodlají jim nabídnout peníze za odkup těžebních práv na jejich farmářských pozemcích, což díky daným podmínkám většina jistě přijme jako řešení nelehké finanční situace. Vypadalo to, že vše bude za pár dní hotové. Situace se ale komplikuje – za prvé, komunita vše zvažuje společně pod vedením váženého učitele Franka Yatese, za druhé se Steve zakouká do Alice. Když se na scéně objeví noblesní ekologický aktivista Dustin Noble, dosáhnou osobní i profesní dilemata maxima. (HBO Europe)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (111)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Gus Van Sant není zrovna režisér, jehož bych nějak zásadně vyhledával, ani příliš adoroval, ale musím říct, že jeho filmy "Milk" nebo "Neklid" se mi velmi zamlouvali. A to mluvím jen o filmech z poslední doby. Je však pravdou, že mám v jeho tvorbě ještě mezery, takže na hodnocení v souvislosti s dalšími filmy si ještě budu muset počkat. Co mě na první pohled potěšilo, byla opětovná spolupráce s Mattem Damonem, a to jak na postu herce v hlavní roli, tak i na postu scénáristy. Jednou už tahle spolupráce vyšla - "Dobrý Will Hunting" -, a tak se dalo očekávat, že když tohle nebude oscarový snímek, bude to alespoň snímek zajímavý, při nejhorším přijatelný. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/promised-land-2012-40.html ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh o morálke, ktorý spája politiku, rodinné hodnoty a chamtivosť. Režisér Gus Van Sant nachádza ľudskú stránku komplikovaného problému. Žiadne polemiky. Len tvár novej Ameriky v kríze. Film je pomerne predvídateľný, ale s takou silnou réžiou a skvelým hereckým obsadením sa stále oplatí vidieť. 6,5/10 ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

"Kolik vrtů jste otevřeli na Manhattanu nebo ve Philadeplhii?" ptá se znechuceně obyvatel venkovského zapadákova obchodního zástupce těžařské společnosti, který naléhá na odprodej půdy pro kontroverzní způsob těžby plynu frakováním. Problém spočívá v tom, že Země naděje je natočená optikou obyvatel lepších čtvrtí amerických velkoměst, kteří nemusí řešit problémy vlastní méně úspěšným vrstvám americké společnosti, a tím pádem nemusí ani přijímat bolestné kompromisy a kapitulace. Vyznění filmu nepokrytě ovlivňuje aktivitistický způsob myšlení Matta Damona, které poznamenalo především závěr filmu. Odmyslíme-li si snahu o etické poselství, zbyde slušně natočené, lehce nadprůměrné drama s jedním zajímavým scénáristickým trikem, který ale sám o sobě snímku čtvrtou hvězdičku nezajistí. Nechybí slušné řemeslo, co ale trochu schází, je odvaha být vyhrocenější a temnější. Celkový dojem: 60 %. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Svojou povahou mi tento film veľmi pripomínal Thank You for Smoking, a tak mi ten charakter filmu neprišiel až tak originálny ako by sa dalo od toho čakať. Napriek tomu, nebolo to vôbec zlé a opäť skvelo vyjadrená lobby veľkej korporácie, ktorá sa snaží manipulovať na každom svojom kroku. Skvelé bolo na tomto filme najmä to, že sa do všetkého zamiešal ochranársky aktivista Doug, a poriadne zamiešal karty - od začiatku až po úplný koniec. Čo sa tyká záveru, trochu som to aj očakával, že sa to takto vyvinie - takže aspoň u mňa sa prekvapenie nekonalo. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Ano na první pohled to muže působit jen jako takový správný film o tom jak velké energetické firmy ubližují zemi a každý to přejde,ale myslím si ,že je dobře že se něco takového točí,protože nemam opravdu dvakrát valné mínění o tom co tyhle firmy dělají a jak jako je v tom snímku znázorňováno co všeho jsou schopní za lži ,aby přesvědčili o svém správném jednání a úmyslech a ,že se neštítí pro své nadité kapsy ničeho.Matt Damon hraje více méně skoro pořád podobně,takže kdo ho má rád tak bude spokojen.A bude tu jedno dějové překvapení,které jsme já osobně nečekal-co se týče ekologa.Za mě 75% a čtyři hvězdy. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Původně měl být film režijním debutem Matta Damona, ale vzhledem ke krátké době na přípravu a k některým tvůrčím konfliktům zůstal u projektu pouze jako herec. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama