Reklama

Reklama

Steve Butler (Mat Damon) byl společně se svou kolegyní z obchodního oddělení Sue Thomasonovou vyslán na venkov do McKinley. Město trpí vleklou ekonomickou represí a pro dva zkušené obchodníky se jeho obyvatelé zdají být snadnou kořistí – hodlají jim nabídnout peníze za odkup těžebních práv na jejich farmářských pozemcích, což díky daným podmínkám většina jistě přijme jako řešení nelehké finanční situace. Vypadalo to, že vše bude za pár dní hotové. Situace se ale komplikuje – za prvé, komunita vše zvažuje společně pod vedením váženého učitele Franka Yatese, za druhé se Steve zakouká do Alice. Když se na scéně objeví noblesní ekologický aktivista Dustin Noble, dosáhnou osobní i profesní dilemata maxima. (HBO Europe)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (111)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Ano na první pohled to muže působit jen jako takový správný film o tom jak velké energetické firmy ubližují zemi a každý to přejde,ale myslím si ,že je dobře že se něco takového točí,protože nemam opravdu dvakrát valné mínění o tom co tyhle firmy dělají a jak jako je v tom snímku znázorňováno co všeho jsou schopní za lži ,aby přesvědčili o svém správném jednání a úmyslech a ,že se neštítí pro své nadité kapsy ničeho.Matt Damon hraje více méně skoro pořád podobně,takže kdo ho má rád tak bude spokojen.A bude tu jedno dějové překvapení,které jsme já osobně nečekal-co se týče ekologa.Za mě 75% a čtyři hvězdy. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

...aneb film o naivním člověku. Tak nějak hned od začátku mi bylo jasné, že velké prachaté korporace nemůžou mít čístý štít a že Matt Damon bude jenom loutka. A o tom to vlastně celé je - jak celou dobu věří, že je ten dobrej, obhajuje svého zaměstnavatele a snaží se přesvědčit ostatní (hlavně prachama), že chce jejich dobro. Jo, on možná jo, ale motto dnešního světa je "každýho ojebat". A tak jsem viděl film od Guse Van Santa, kterej mě moc neohromil. Jen ke konci mě to trochu překvapilo. Ale nic moc. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se upíšete ďáblu a pak mu věrně sloužíte, můžete ještě prokázat, že jste slušný člověk? Ne, vždycky budete už jen pokrytec. Stejně jako náš amatérský zpěvák, co nedávno rezignoval v schizofrenní roli lokaje i šéfa na ministerstvu zdravotnictví.. Budoucí přítomnost Bruce Springsteena detekuje citlivý nos už po pár minutách, Van Sant to ve specifickém prostředí nechává přirozeně plynout a v jednu chvíli překvapí i zajímavým zvratem. Škoda jen, že se očekávaný závěr neobešel bez Damonova uvědomělého proslovu. V rámci té licoměrnosti to působilo, že když už je vyděláno, můžeme se vrátit ke kořenům.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Opäť raz len jeden priemerný snímok od Santa. Málo výrazný príbeh o jednej ekologickej dileme, ktorú musia vyriešiť po uši zadĺžení obyvatelia malého mestečka ako i hlavný hrdina sám. Dej si tu plynul voľne bez žiadnych prekvapení a s jemnou pachuťou nudy, ešte šťastie, že to pomerne rýchlo ubehlo. Koniec mi prišiel ako zo sladkej patetickej rozprávky, v realite neviem neviem... keď už sa raz človek na také svinstvo dá, tak dosť silno pochybujem, že za tých pár dní, ako vo filme, príde k rozumu. Samozrejme to všetko za cenu prázdnych vrecák. Skrátka málo uveriteľné a dramaticky nevýrazné, aj keď sa Matt Damon snažil všetkými desiatimi. 55/100 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Matt Damon dravě rozvrtává Spojené státy, jeho scénář moc nepřekvapí a rozhodně nepřipomene spolupráci s Gus Van Santem na oceňovaném géniovi Willu Huntingovi. Přesto své kvality má, sluší mu pomalejší tempo, nabídne příjemnou atmosféru a soustředěné herecké výkony všech zúčastněných. Výsledek není ani ambiciózní, ani nějak kontroverzní. Prostě taková ekologická pohádka a milý průměr, který ovšem zajímavý přesah přeci jenom předloží. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Původně měl být film režijním debutem Matta Damona, ale vzhledem ke krátké době na přípravu a k některým tvůrčím konfliktům zůstal u projektu pouze jako herec. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama