Reklama

Reklama

Aenigma

  • Itálie Aenigma (více)
Trailer

Dívčí internát je plný mladých krásných studentek... které musí zemřít. Po nešťastné nehodě, kvůli které se ocitla v kómatu mladá a naivní Kathy, se Bostonská dívčí škola stává dějištěm řady podivných událostí. Nevysvětlitelná úmrtí personálu školy i jejích studentek jsou zprvu brány jako pouhé náhody. Ale již zanedlouho si doktor Anderson uvědomuje, že vraždy souvisí s novou studentkou, která právě nastoupila. Jakou roli však v celém příběhu hraje šílená uklízečka Marry, po nocích se plížící chodbami? A proč Kathyino tělo v nemocnici z ničeho nic vykazuje enormní známky emoční aktivity? Odpovědi leží hluboko v šílené mysli plné nenávisti... (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nic moc teda. Je to nudné, utahané, a až na pár scén (šneci rozhodně nejpůsobivější - to bylo fakt hnusný, to jsem od Fulciho čekal, ale pak už vlastně nic hnusného nebylo) nezajímavé. Kamera je taky nějaká hrozně divná, všechna ta přibližování na obličeje mi už potom lezla na nervy. A mám dojem, že už ve své době ten příběh nebyl nějak převratný. Potenciál tam byl, bohužel to celé nějak nedopadlo. Ještě uvidím, jestli mě Fulci nějak zaujme. 2* ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Scéna se šneky byla luxusní, ale objeví se příliš brzy, a až do finální desetiminutovky je to vizuálně dost nuda. Příběh je nuda už od začátku, atmosféra se v některých chvílích rozjíždí sympaticky, bohužel žádné překvapení se nakonec nekonalo, a tak je až na ony výjimky také dost chabá. Hudba vyjma jedné rockové skladby neruší, opravdu nechápu ve vážně míněném horrorovém filmu spojení rockové, potažmo heavy metalové hudby s horrorovými scénami, Fulcinu ale třeba i Argentovi se nedaří vytvořit z tohoto spojení tajuplnou, či děsuplnou atmosféru, je to pak spíš komedie. A pobavil jsme se také u několikrát opakovaných záběrů do „vyděšených“ očí potencionální oběti, to se jeden může zbláznit strachy. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Taliansky režisér Lucio Fulci ma tento krát dosť sklamal. Príbeh mladej študentky Kathy, ktorá je v komatickom stave a mstí sa svojim spolužiačkam ma moc neoslovil. Veď už len ten námet je poriadne pritiahnutý za vlasy. V súkromenej internátnej dievčenskej škole sa po Kathynom úraze začnú diať podivné veci. Začnú umierať ľudia, ktorí ju ponižovali a boli príčinou jej ťažkého úrazu. Je to nuda. V celom filme zomrelo iba päť ľudí. Boli to síce nápadité spôsoby (odraz v zrkadle, slimáci, oživlá socha, pád z okna, rolovacia okenica ako gylotína), ale bolo toho málo. Od Fulciho som čakal väčšiu porciu brutality. ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Právě dopadla poslední kapka do poháru trpělivosti dívky Kathy, věčně odstrkované a posmívané, která se ocitá na prahu smrti. V tuto chvíli z její mysli vytryskne gejzír nahromaděné nenávisti ke všem kteří jí kdy ublížili. A prostřednictvím nové studentky Evy započne své kruté a smrtící dílo odplaty. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, které nic nechybí. Hlašky jsou naprosto perfektní, "úspěšný rok pro mě je, když se vyspím s co nejvíc chlapama". Skvělé herecké výkony bez vyjímek, vyzdvihl bych snad jen jeden, který ve svém měřítku nemá konkureci, ,,já se bojím"... ,,já se tak bojím"....,,já se bojím".. Ano šlo o dokonalou roli sestřičky, která svým obličejem nahazovala gesta, která všem divákům dala najevo, že to co říká opravdu myslí vážně. Třešnička na dortu je ovšem až postupné umírání studentek, nejdříve nám jednu udusí tisíc šneků, kteří mladé slečně skoro vlezou až do prdeIe. Škoda, že jí nenapadlo je ze sebe oklepat, možná by ještě žila. Scéna, která je nejvíc "hrozivá" se ocitne až na úplném konci. Dívka vběhne do pěti pokojů, v kterých jsou zabity studentky stejným způsobem, na stejném místě a ve stejné poloze. Krev je samozřejmě také všude ve stejném množství. Člověk si pak položí otázku, zda to byl účel, nebo lenost. Každopadně je tento film naprostá ptákovina, která se hodí na strašení batolat a já v něm nevidím nic kultovního, krom příšerného přehrávání a úzkoprsého provedení. 40% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama