Reklama

Reklama

Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina

(TV film)
  • Česko Kód Geronimo (více)

VOD (1)

Akční film se soustředí na elitní tým amerického námořnictva SEAL team 6, který v roce 2011 zabil Usámu bin Ládina v jeho úkrytu v Pákistánu. Snímek sleduje členy speciální jednotky během tréninku na příští misi, jež vyvrcholí odvážnou noční razií na úkryt nebezpečného teroristy. Zpočátku neměli vojáci nejmenší tušení, že jejich cílem je nejhledanější muž světa. Když jim je nakonec odhaleno, na koho mají vlastně spadeno, potýkají se drsní muži s neskrývanými emocemi - jasně si totiž uvědomují, že mají osobně možnost eliminovat nejvíce nenáviděného nepřítele Spojených států amerických a pomstít se za teroristický útok z 11. září. (HBO Max)

(více)

Recenze (66)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film má neskutečnou smůlu , že jsem ho viděl dva dny po majstrštyku mé milované Kathryn Bigelow a ač člověk nechce neubrání se srovnávání neb oba filmy pojednávají o tomtéž. Z mýho pohledu je tohle zbytečně ukecené, rozuměj, spoustu diaologů je o hovnu a zkratkovité: Nejvíc mě nasral ten záverečný projev Obamy, to tam snad nemuselo bejt, na ty jeho kecy už mám totální alergii. Necítil jsem ani zlomek napětí co u filmu od Kathryn, herecky mně to taky nezaujalo, takže bohužel. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na to,že tento film byl jenom TV film,tak se tvůrcům celkem povedl.A to si ještě musíme říct,že tento film musel mít daleko menší rozpočet než 30 minut po půlnoci.Herci nebyli špatní,ale že by byli skvěle vybraní,to nemůžu říct.Hlavní důvod,proč jsem nakonec vůbec nepřemýšlel o čtyřech hvězdách,byl ten podprůměrný dabing.Když to porovnám s 30 minut po půlnoci,tak samozřejmě to byl horší film,ale akce byla lépe natočená a velmi se mi líbilo popsání situace po atentátu na konci filmu.Hodnocení:65% ()

Reklama

mackey 

všechny recenze uživatele

Na televizní věc docela dobrý. Potěšil Knepper a Fichtner. Co se týče věcnosti, tak to ponechám dějinám, ale vzhledem k tomu, jak trapně bylo dle oficiálních informací údajně s OBL zatočeno a s jeho tělem naloženo, resp. nenaloženo (což tenhle film logicky jen kopíruje), je vlastně docela symbolicky legrační, že ho ve filmu odbouchnul zrovna T-Bag. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pri porovnávačke s Zero Dark Thirty síce neobstojí ( priamočiary dej, televízny herci, žiadna gradácia, napätie až v samom závere ) ale aj toto ma niečo do seba ( pohľad vojenských kamier, tréning, Knepper v kladnej úlohe ). Škoda toho zlého strihu pri jedinej fight scéne Gigandeta. Hudba nebola zlá, kulisy ušli a malo to ja zaujímavý začiatok. Celkovo však bolo cítiť tú TV produkciu. Rozhodne nie zlé a rozhodne to prináša svojský pohľad na celú akciu a iný ako ZDT. 3 z 5 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že přístup Bigelow byl naprosto správný. Tato poměrně čerstvá událost se totiž vážně nedá natočit jako dojemný příběh hrdinných vojáků s přemírou patosu a dalších amerických klišé. Prostě to v tomhle tématu nefunguje a zbytečně to snímek devalvuje až na hranici nechtěné směšnosti. Rádoby svižná akce navíc diváka vůbec nevtáhne a skrz naskrz televizní look tomu také příliš nepomáhá. Snad jen ten správňácký Robert Knepper potěšil. Jinak ale naprosto zbytečný film, který se na Zero Dark Thirty nechytá ani omylem. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Producent filmu Harvey Weinstein ho nechal přepracovat, protože chtěl zdůraznit důležitost role amerického presidenta Baracka Obamy v popisovaných událostech. V televizi byl navíc vysílán 4. listopadu 2012, tedy dva dny před americkými presidentskými volbami, a to oproti film Zero Dark Thirty (2012), který se věnuje stejnému tématu, ale byl vysílán až po nich. (JoranProvenzano)
  • Televízny kanál National Geographic uviedol, že film Code Name: Geronimo pred odvysielaním videli experti, historici aj bývalí členovia špeciálnych jednotiek Seal. Producenti filmu však tlačili na jeho čo najskoršie uvedenie, pretože chceli, aby ho diváci videli skôr než konkurenčný snímok Zero Dark Thirty (2012). (Sufferer)
  • Scény s tajnými agentmi, ktoré sa odohrávajú v pakistanskom Peshawari, boli natočené v indickom Bombaji - časť Maharashtra. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno