Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Matthew01 

všechny recenze uživatele

Skvělá oddechovka. Je to takové reálné nakouknutí do dnešní Francie. (veselé, ale i jistém slova smyslu smutné) Film po chvilce v táhne do děje a všechno v tu ránu začnete prožívat s hlavní hrdinkou. Její nezdary a její úspěchy a doslova jsem se přistihl, jak jí fandim a držim palce, aby její podnikání vyšlo. Viděno v rámci Festivalu francouzských filmů v Lucerně a musim podotkout, že byl úplně plný sál. 80%. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Od Hašišbáby jsem čekal mnohem více. Jérôme Enrico nedokázal z nadějného námětu vytřískat ani polovinu komediálního potenciálu. Jeho scénář je vyveden do absurdnosti, je extrémně zkratkovitý, nekonzistentní a mnohokrát si musí vypomáhat primitivními berličkami, aby se mu děj nerozpadl pod rukama. Co je však hlavní - vtipnost filmu je velmi sporná. Ještě rozpačitější jsou snahy o citovou hloubkovost, které jsou načaty a nedotaženy, a tudíž zbytečné a rušivé. Nejvíce pobavil kněz. Ostatní herci na mě působili velmi průměrným dojmem. 50% ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Dala bych lepší hodnocení, ale instantní proměnu zatrpklé důchodkyně v kůl babičku jsem nežrala. Vždyť ona jenom dealovala, nekonzumovala. Každopádně příběh je spíš pohádkový a občas tvůrci nevědí, jestli víc řešit realitu (třeba střet s žárlivou konkurencí) nebo vše podřídit srandě (zločinci nepoznají hračky). ()

(Z)denny odpad!

všechny recenze uživatele

BACHA OBSAHUJE SPOILERY!!! Ve svobodném světě, o kterém sní každý utlačovaný důchodce v naší republice, žila jedna paní zabezpečená propracovaným systémem sociálního zabezpečení, a proto vůbec neměla důvod uchylovat se k zoufalému kroku, jako je prodej drog. Jako myšlenka na film to nebylo špatný, ale takovou srágoru, co se frantíkům podařila natočit, aby člověk pohledal. Na spravení žaludku, který jsem u tohoto snímku znechucením málem vyzvracel, jsem si dvakrát pustil Bílou vdovu a bylo hej. Jo a hlavně nevolte komunisty, at´ nedopadneme jak ti chudáci francouzi ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Bílá vdova byla vtipnější, nápaditější a jednoznačně lepší. Hašišbába má zase větší důraz na rasové a sociální problémy (chudák babička Paulette bere důchod 600 euro a nemůže z toho vyžít - schválně, zkuste si to přepočítat na koruny). I tak ale v souboji filmů o drogových dealerkách v seniorském věku vítězí britský film. Ten už totiž od začátku pracuje s nadsázkou, zatímco francouzská komedie je zobrazená zprvu realisticky, aby pak chvilkami neústrojně přecházela do pohádkových momentů. Navíc jsou v logice děje díry jako v ementálu. /26. 2. 13./ Bílá vdova ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama