Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (835)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Od plné palby zrazuje alternativní blu-ray konec a tak nějak tuším, že závěrečné moralizování by se mi oproti scénce ve špitálu pozdávalo mnohem víc. No ale jinak "TY VOLE"! Výchova teenagerských středoškoláků (s vlohami pro paranormálno) v Americe nebyla coolovější od Fakulty, a to už je co říct! Knihu jsem nečetl a originál neviděl, ale takhle napnutej sem se v souvislosti s tématem cejtil naposledy snad v době, kdy Frodo Pytlík fightoval s dehydratovanými emzáky! Jako bonus divák fasuje parádní Chlöe, třešničku na dortu obstarává démonická Julianne Moore. Zbytečný remake my ass: vybodňete se na předsudky, sežeňte si kýbl pop-cornu a hurá za zábavou! P.S. Osobní rekord v počtu výkřičníků na koment! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ak bol na niečo dobrý remake Carrie, tak na to aby som spätne docenil DePalmov originál. Tento remake je inak totálne spackaná fušerina. Scenár, konkrétne práca s postavami a ich motivácie, je slušne povedané na úrovni 80s béčka a vôbec neide s dobou. Dnes už proste takéto jednorozmerné naliňajkované charaktery neprejdú. No čo ma sklamalo najviac sú herci. Julianne Moore je nedôveryhodná, no to čo predvádza inak moja obľúbenkyňa Chloe Grace Moretz je na úrovni dedinskej ochotníckej adaptácie. Totálne nezvládnutie role. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tuctový, mdlý, sterilní remake s nešťastným castingem hlavní role. Proti Moretzové obecně nic nemám, i tady se celkem snaží, ale ustrkované, výchovou poznamenané ošklivé kačátko prostě přesvědčivě zahrát nedokázala, přičemž její fyzické predispozice nesou velkou část viny. Nepotěší ani odfláklé triky, nepříliš uspokojivé finále a smutná skutečnost, že v nejdůležitějších chvílích film nedůstojně balancuje na hraně trapnosti a směšnosti (porod, ples, klíčové konfrontace s matkou). Není sice důvod ten film úplně nenávidět - tak mimo jako třeba loňský Texaský masakr to není - ale k větší vstřícnosti mě také nic nenutí. 5/10 ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto hororový expert jsem tedy čekal mnohem více. V dnešní době by měl každý remake dosahovat minimálně o třídu větších kvalit než jeho předchůdce. Vždyť stačí vzpomenout na to, jak ve stejném roce Fede Alvarez prostřednictvím svého remaku Evil Dead dočista deklasoval Raimiho originál. No a tady z toho byla pouze upachtěná výhra na body. Kimberly Peirce ve své hororové prvotině zklamala. Musím jí mimojiné vytknout obsazení Chloë Grace Moretz do role outsiderky Carrie. Moretz bych osobně neobsadil do žádného hororu, protože jí schází potřebná hororová jiskra, což Peirce jakožto hororem dosud nepolíbená režisérka evidentně nepostřehla. Snímek samotný sice disponuje nadějným rozjezdem, ale nastavenou laťku neudrží. V průběhu se začínají objevovat hluchá místa a závěr už je vyloženě trikový chaos bez jasného směru. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Menštruačný horor ako sa (ne)patrí aneb ako pokaziť Kingovu klasiku. Teda, nie že by filmové adaptácie jeho kníh väčšinou za niečo stáli, ale tak toto, vážení, to bola príšerná nuda. Do konca snímku ma pri vedomí udržiavala myšlienka, že sa to z tej teenagersko-školskej úrovňe posunie do čohosi serióznejšieho, mysterióznejšieho, do čohosi, z čoho si napustím do gatí. Ale zmena holt nenastala. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • V scéne, keď sa Chris (Portia Doubleday) po vlámaní do školy obzerá po miestnosti, je vidno, ako si v pozadí jej priateľ dáva rukavice. V ďalšej scéne, keď vyťahuje vedro s krvou hore, ale na rukách žiadne rukavice nemá. (mjmartin167)
  • Julianne Moore, představitelka Margaret White, uvedla: „Hraju v obnošených šatech bez make-upu, o účesu nemluvě, vypadám prostě příšerně. Když jsem si po jednom natáčení vlasy vyfoukala a trochu se namalovala a normálně se oblékla, nemohla mě matka hlavní hrdinky Chloe Grace Moretzové ani poznat.“ (Verka13)
  • V scéne, keď Carrie (Chloë Grace Moretz) stojí v bazéne, sa za ňou striedavo objavuje a mizne dievča sediace na okraji bazéna. (mjmartin167)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama