Reklama

Reklama

X-Men: Budoucí minulost

  • USA X-Men: Days of Future Past (více)
Trailer 2
USA / Velká Británie / Kanada, 2014, 131 min (Special Edition: 148 min)

Zmutovaným hrdinům X-Men hrozí definitivní zánik. Jejich rasa byla vždy na pokraji vyhynutí, ale teď je ta hrozba ještě reálnější než kdy jindy. Jediná cesta ke spasení vede přes minulost, na samý začátek řetězce událostí, které stávající nebezpečí vyvolaly. K bytostem s výjimečnými schopnostmi se vrací režisér Bryan Singer, strůjce jejich mimořádného úspěchu. Spolu s ním ve filmu X-Men: Budoucí minulost přichází i nejvíc mutantů v historii této ságy. Díky tomu, že se film odehrává ve dvou časových rovinách, objeví se v něm hned dvě podoby vůdce „hodných" X-Men, profesora Xaviera (Patrick Stewart, James McAvoy) a jeho protivníka Magneta (Ian McKellen, Michael Fassbender). Pouze Wolverine (Hugh Jackman) zůstává stále stejný díky schopnosti nestárnout a bleskurychle se uzdravovat. Právě on proto dostane zdánlivě šílený úkol, vrátit se v čase a zabránit tomu, aby se z bývalých přátel stali soupeři na život a na smrt. Jedině spolu totiž mohou v budoucnosti čelit síle, která předčí i jejich unikátní schopnosti. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (1 388)

somnar 

všechny recenze uživatele

Zklamání větší než Godzilla. V nových X-Menech se není vůbec čeho chytnout: neživotné postavy se furt snaží vykutat aspoň nějaké drama či vnitřní pnutí, v tak laxním a nevzrušivém celku je to ale marná snaha - vždyť ten Singer nedokáže vyvolat dojem osudovosti ani v bitvě o osud mutantů dunící ve dvou časových rovinách! K čemu pak vypiplaná retro stylizace, nahej Hugh Jackman a olympijská gymnastika Jennifer Lawrence, když je vám všechno jedno. Topící režisér se vlastně taky stébla chytá, když do sentinelového vážna vrazí rozjuchaného Quicksilvera. Singer znovu znásilňuje! 50% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Simon Kinberg / Predloha: Chris Claremont, John Byrne - Days of Future Past | Hudba: John Ottman | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: 20th Century Fox, Marvel Entertainment, Bad Hat Productions, The Donners Company, TSG Entertainment | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 746 miliónov $ || Projekt s tak obrovským potenciálom, že len ťažko mohol naplniť očakávania. Days of Future Past je vynikajúci film, s obrazovou vyšperkovanosťou a filozoficky plnohodnotným obsahom. Niečo mu i napriek tomu chýba. 80% | CineStar Anděl Praha, 21.5.2014 | Čo je chýbajúcim článkom k dokonalosti, neodhalila ani druhá projekcia. Je to jednoducho skvelý film, ktorý ale nikdy nebude výnimočný. Nie tak, ako jeho trailer. Ten je dychberúcejší, než celý film. A možno práve to je ten problém. Ukážka obsahuje najstrhujúcejšie momenty filmu, a najlepší hudobný motív celku. Každopádne, napodruhé bol zážitok ešte lepší. 85% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

EPIC! Vidět v jednom filmu mladé i "staré" X-Men, to je zkrátka splněný sen. First Class pro mě sice nadále zůstává nejlepším filmem série, ale její pokračování mě ani v nejmenším nezklamalo. Jistě, těch postav je tu opravdu hodně, ale pro fanouška x-mení série by neměl být nejmenší problém se zorientovat a tuhle fantastickou filmovou jízdu si plně užít. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mám rád Bryana Singera. Mám dokonce rád jeho jinými odmítané fetišistické vyznání lásky Supermanovi. Ale tohle prostě ne! Přední problém tohohle filmu je neexistující interakce postav. Veškerá komunikace mezi hrdiny probíhá na úrovni generických trailerových prohlášení, tomu filmu zcela chybí něco jako "lidskost" nebo "osobní rovina", což považuju za tím horší, že Singera jsem měl vždycky za toho, kdo má tyhle prvky v malíku. Příběh pak stojí na rozhodování Mystique, se kterou prakticky nikdo nepromluví slovo a která se nikam odnikud neposune, takže její dilema prostě tak nějak leží stranou a všichni máme asi předstírat, že nevíme, jak to dopadne. Protagonistou je Wolverine, ten zase nemá jinou úlohu než stát vedle Profesora X a říkat mu, ať něco dělá. Konflikt mezi X a Magnetem je tak mrtvý a neživotný, že tu vlastně ani není - nepamatuju si den po zhlédnutí, jestli mají ve filmu tihle dva vůbec nějaký dialog. Propojení dvou časových rovin je absolutně nefunkční - nic z něj neplyne, než rádobynapínavé situace, u nichž jen stěží vznikne napětí, když při našich zkušenostech s tímto typem filmů víme, kam směřují. Vše vede k jedinému - necítil jsem emocionální účast na ničem zobrazovaném a nenašel jsem žádnou nit, žádný náznak toho, o co bych se měl v tomhle líném filmu zajímat. Tak jsem se nezajímal. Bolí mě to jako kůl do srdce, ale nemůžu dát ani průměrné hodnocení. Já jsem v jádru hodný člověk a tohle si prostě nezasloužím! ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.2/10] | me: Výborne spojenie aktuálneho Jackmana s novými tvárami mladých X-menov (Fassbender, McAvoy), ktoré funguje ako sa patrí. Film ma tempo, prináša opať niečo nové, čo sme v X-menoch predtým ešte nevideli a Jackman je opäť o čosi väčší :) Jeden by povedal, že to už ani nebude možne, no ten chlap ma neprestáva prekvapovať. I probably shouldn't be asking this sort of thing... but in the future, do I make it? ()

Galerie (270)

Zajímavosti (79)

  • Kdy začne Wolverine (Hugh Jackman) mluvit s ochrankou, která vtrhne do jeho bytu, osloví jej dcera bosse jménem Jimmy, čímž odkazuje na skutečné jméno Wolverina - James Howlett. (Charpy)
  • S režisérem Bryanem Singerem se k filmům série X-Men vrátil také jeho dvorní skladatel John Ottman. Stal se tedy prvním skladatelem, který pro (v době uvedení sedmidílnou) ságu o mutantech zkomponoval více než jeden soundtrack. Poprvé se podílel na X-Men 2 (2003). (D.Moore)

Související novinky

Co se děje s X-Meny?

Co se děje s X-Meny?

10.11.2016

Třetí wolverineovská sólovka se jmenuje Logan, dorazí k nám 2. března a není tak úplně jisté, co se bude dít po ní. Hugh Jackman se tu rozloučí s rolí Wolverinea, zároveň by ale mohlo jít o částečné… (více)

McAvoy a invaze z vesmíru

McAvoy a invaze z vesmíru

12.09.2016

James McAvoy není ve sci-fi žánru zrovna nováčkem. V X-Men: Budoucí minulost nebo X-Men: Apokalypsa si ho užil dosyta, teď ho ale čeká velký test bez vyholené hlavy, kolečkového křesla a mutantích… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

17.09.2015

Bryan Singer, režisér X-Men, X-Men 2 a X-Men: Budoucí minulost, nám příští rok představí X-Men: Apocalypse. Ano, čtyři z jeho (brzy) devíti filmů jsou z mutantí série, není tedy divu, že Singer… (více)

Reklama

Reklama