Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (378)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Herec Liev Schreiber je zárukou minimálne dobrého hereckého výkonu, no a žáner sci-fi navrch, tak som veril, že to zaboduje. Úvod diváka pomaly zoznamuje s prostredím i postavami, vyzeralo to nadejne, ale príde náhly zvrat a dej sa rýchlo zmení v lacnú vyvražďovačku , ktorej chýba nápad i napätie. Film z biedy vytiahne až posledných 20-30 minút, kde to zachraňuje spomínaný L. Schreiber, ale hlavne dôvod, že už niet koho vraždiť, takže ten komornejší záver som si užil najviac. Trochu škoda, pretože sci-fi z prostredia Marsu vyzeralo lákavo. Iba na jedno pozretie. 60%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Divácky vděčná zápletka (i když samozřejmě nikterak originální) o mimozemském viru, měnícím lidi ve vraždící zombies, mohla spolu s povedenými marťanskými exteriéry The Last Days on Mars posunout do té lepší poloviny sci-fi horrorů. Ovšem pan režisér se rozhodl film ještě "vylepšit" vyzoomovanou kamerou na provázku a "zvýšit napětí" tmou, blikajícími žárovkami a pableskujícími baterkami, čímž ho spolehlivě dokurvil. "Blahopřeju". ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně slabý sci-fi horor a to jak obsahově, tak hlavně formou. A nejde vůbec o nějaký efekty, ale prostě o styl zpracování. Námět je sice ohraný, ale minimálně pro fandy subžánru lákavý, nicméně ta forma z toho udělala tak nezáživný počin s rádoby atmosférou a akcí, že jsem to fakt jen horko těžko dokoukával. Tohle bych vážně nedoporučoval, je celá řada lepších sci-fi hororů a všechny nejsou tak staré a zaprášené jako mistr Vetřelec... 45% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco ve stylu Europa Report, jenže ta zas měla problémy jinde. Tenhle debut Ruairiho Robinsona do lehkého nadpůrměru vyzvihuje zejména výborná stylizace a nesmírně sympatický Liev Chreiber, kterého by měl tak nějak začít více sledovat, třebas zkoukout i ten jeho seriál. A zbytek, podle mě je tohle téma marťanských zombíků jeden velký mindfuck...6/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka vedcov vyhľadáva na planéte Mars, akékoľvek dôkazy o živom organizme. 19 hodín pred odletom na zem, dvaja z nich svojvoľne opustia základňu, aby navštívi nálezisko neznámej formy baktérie o ktorej nevie nik iný iba oni sami. Pod jedným z nich sa nečakane prepadá povrch, pričom padá do hlbokej rokliny. Takmer všetci sú presvedčený, že taký pád nemohol prežiť a tak informujú stredisko na zemi, že po tragickej nehode prišli o jedného z kolegov. Zlom nastáva, keď sa "pochovaný" muž nečakane objaví späť na základni. Už to ale nie je ON! Vskutku originálny zombie príbeh odohrávajúci sa vo vesmíre. "The last day on Mars" by sa kľudne mohol zaradiť medzi žánre sci-fi horor. Kopu iných filmov ( podotýkam - sračiek ) dostalo tento prívlastok, nechápem prečo tento nie. Možno miestami postráda logiku, "gore" či napätých scén by mohlo byť viac, a záver nie je taký strhujúci, ako by sa žiadalo, ale inak musím konštatovať, že ide o pomerne vydarené dielo – 65%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Scenárista Clive Dawson se snažil zůstat věrný původní povídce "The Animators" Sydneyho J. Boundse. V původní předloze však figurovala posádka o 6 mužích, zatímco ve filmu se objevily navíc dvě ženy. (Dr Lizal)
  • Natáčení snímku probíhalo převážně v oblastech Jordánska, státu v oblasti Blízkého východu. (Conspi)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama