Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Druhá část adaptace je o stupínek kvalitnější díky ultimátnímu setkání Batmana s jeho nemesis Jokerem. Pro mladší nezasvěcené diváky může být nevýhodou v požitku datum vydání předlohy, v osmdesátých letech aktuálně reflektující strach Západu z nukleárního útoku a narůstající nevoli vůči dominujícímu vojenskému dohledu USA nad světem. Zřejmě nejnásilnější, nejkrutější film o Batmanovi. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Na mě až trochu moc brutální, ale především se nedokážu smířit s tím, že Superman je tady takový idiot. Pouhá loutka. Absolutně nesouhlasím s konceptem Batman proti Supermanovi a Superman proti Batmanovi, vždyť to má být Batman a Superman a Superman a Batman. Nelze však upřít fakt, že se jedná o skvělé zpracování, které bublá emocemi, akcí a atmosférou lepší, než mají mnohé klasické hrané filmy + Joker vs. Batman v tunelu lásky, kde náš oblíbený šílenec řádí o sto šest + procítěný a živý soundtrack - to se hodně povedlo. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

V úvodních 20 minutách se trochu rozpačitě vložila do hry vysoká politika a Superman jako loutka vedená prezidentem USA, nicméně potom začalo maso: Jokerovo vražedné běsnění, anarchie v Gothamu a při závěrečné bitce BvS jsem skoro nedýchal. Rušila snad jen ta nepatřičně směšná neschopnost policie / armády cokoliv trefit. Finálně ovšem bomba, jeden z vůbec nejlepších Batmanových příběhů vynikajícně převeden do filmu, namluven a ohudben. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

O poznání lepší než první díl. Dynamičtější, temnější a zábavnější. Přesto ale nesdílím nadšení většiny ostatních. Viděl jsem lepší animáky s hrdiny od DC. Rozhodně filmu neupírám kvality, funguje v emocionální, akční i mírné filozofické rovině, ale nezanechal ve mně takový dojem, jako ve většině ostatních. 7/10 ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Kvality prvního dílu se tu nedají zapřít, ba co víc, jsou tu překonané. Příběh se stává vážnějším a dramatičtějším. než je v první části filmu a Batman tu leží doslova na lopatkách. Záporáci tu jsou taky mnohem tvrdší, brutálnější, šílenější a bezkompromisní, než v kterémkoliv jiném netopýřím animáku nebo v týmovce Justice League. Celé by to bylo perfektní, kdyby ten konec byl trochu jiný. Na druhou stranu se mi to po čase rozleželo v hlavě a s hodnocením jdu výš.Spolu s první částí je to asi nejlepší animák o Batmanovi a dělí se o první místo s Batman vs. Red Hood. 90% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)

Reklama

Reklama