Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mě opravdu pobavilo, byla ta armádně strižená mužatka se svastikama na nahejch kozách. Ale dokonce i Joker se tady dost vyřádí a vyrobí tolik mrtvol, že už i začínám věřit, že tento animák se pro děcka nehodí. Taky dějová linka se Supermanem se docela povedla a můžu říct a i samotnej Batman mě překvapil, že se takhle odklonil od čistě kladné postavy pěkně do rozporuplně temně ilegální - oproti 1. části je to dějově kvalitativní posun. Co se týká animace, celkové stylizace a přehánění, tak to zůstává stejné, bohužel. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že pošetřit u Part 1 tu jednu hvězdu nebude od věci, ale že mi tu naopka nebude těch 5* stačit, to jsem opravdu nečekal. Nejlepší, nejsyrovější, nebrutálnější, nejemotivnější a nejúdernější animovaný Batman, co kdy spatřil světlo světa. Neskutečně dívatelná akce, výtečná animace, nářezová hudba a jeden z nejlepších závěrů animovaných komixů vůbec. Plus několik opravdu nápaditých a ojedinělých situací, např. Joker nekompromisně střílící po civilistech nebo ochablý Superman po atomovce. Konec je potom pro nejnáročnější milovníky žánru naprostá chuťovka! Navíc velmi dobrý scénář a spojení Batmanových konfliktů v Gothamu paralelně s Jokerem a Clarkem funguje na výbornou. Tohle utočí na Nolanovi Batmany těžkým kalibrem a upřímě mě tenhle závěr bavil mnohem více než Nolan. Oliva je king a Batman: The Dark Knight Returns, Part 1 patří mezi to nejlepším v žánru a part 2 je to nejlepší v žánru. Litovat můžu jen toho, že to nemělo o 20 minut víc, protože ten příběh by to snesl. PS: tohle si prostě dám ještě jednou. "Good enough." ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ano, pořád je to jedna z nejlepších adaptací komiksu na filmové plátno, nicméně po závěrečném proslovu jsem měl nutkavý pocit, že tomu jednoduše něco chybělo. Proto za mě bohužel jen za čtyři. Možná jsem jen ale byl nalákán první částí na ultimátní komiksový zážitek, který nakonec působí možná až příliš uspěchaně a místy až moc zahnaný do kraje (ano, uhýbání kulkám nyní myslím). Spolu s první částí je to ale surová adaptace jak má být, která dokládá Batmanova dobrodružství v poctivě emocionálním, brutálním a společensko kritickém balení, s těžce padnoucí hereckou sestavou. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Justice League sa už dávno rozpadla. Sedemdesiatročný Batman sa po dostatočnom odpočinku opäť púšta do boja o Gotham. Jeho kondička už nie čo bývala, no odhodlanie má stále rovnaké, najmä keď sa musí postaviť Jokerovi, ktorý svojimi zločinmi odhaľuje morálne hodnoty ľudí rovnako ako u Nolana. Po prvýkrát sa mi páčil aj charakter Supermana. Ten už sám neposudzuje, čo je dobro alebo zlo, riadi príkazmi vlády. Dej sa odohráva v časoch studenej vojny a opäť je horúco. Tri plnohodnotné postavy doplnené o ďalšie postavičky sa púšťajú do boja, kde si každý siahne na dno svojich síl. Ku kladom patria aj zobrazenie davového šialenstva a pasivity ľudí, využitie médií, akcia, v ktorej nie vždy platí vyhýbanie sa guľkám, gradácia deja, kde všetko do seba zapadá a uzavretie kruhu. Najlepšie animované zosobnenie Batmana a navyše sa nevýba brutalite. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

O poznání lepší než první díl. Dynamičtější, temnější a zábavnější. Přesto ale nesdílím nadšení většiny ostatních. Viděl jsem lepší animáky s hrdiny od DC. Rozhodně filmu neupírám kvality, funguje v emocionální, akční i mírné filozofické rovině, ale nezanechal ve mně takový dojem, jako ve většině ostatních. 7/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno