Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zákon není jeho nejlepší přítel. Federální agent Richard Chance občas neváhá porušit zákon, aby dostal členy podsvětí za mříže. Bez výčitek svědomí zneužívá donašečku Ruth, která je zároveň jeho milenkou. Nepolapitelný padělatel peněz Eric Masters jednoho dne zabije Richardova parťáka, který šel po jeho stopě. Richard je od té chvíle posedlý myšlenkou na pomstu. Proto svého nového kolegu Johna Vukoviche přiměje také porušovat zákon. Jejich nejnebezpečnější akcí je nelegální přepadení údajného zločince, od kterého chtějí získat peníze na fingovanou transakci s Mastersem. Zatímco oni riskují stále víc, Masters jim pořád uniká… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Friedkinovo „proti všem“ zasazeno do rozpáleného betonového města tlejících andělů, kde si můžete být jisti pouze jednou věcí. Nic není jisté. Friedkin jde proti všem zaběhlým žánrovým pravidlům, klame tělem, pere to do diváka s obdivuhodnou razancí, pomáhá si halucinogenní atmosférou, synťákovým hudebním doprovodem, když se mu zdá tempo příliš ospalé, sešlápne k podlaze plyn popř. něčí koule a lidé (nejen ženy) tu jsou jen bezcenným kusem hadru, sloužící (mu) jako pouhá informace resp. prostředek, k dosažení většího cíle. Upřímně, ten film není rozhodně bez chybek, ale za ten veletoč, který Friedkin předvedl v závěrečných minutách, kdy cítíte na zátylku jeho spokojený úsměv, s procedivším „seru na vás“, aby se posléze kruh definitivně uzavřel resp. vymetl cestičku do dalšího kola, si pozornost rozhodně zaslouží. Friedkina můžete osočovat z ledasčeho, ale jedno mu chtě nechtě budete muset přiznat. Jeho rukopis je nezaměnitelný. 80%[Těším se na Cruising]. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

William Friedkin umí rozhodně lépe. Ale nebylo to špatné, jen to bylo takové bez výrazu, bez života, chyběl tomu šmrnc a chtělo by to asi i lepší herce proti Willemu Dafoeovi. Film není nudný, takže to nebude zcela ztráta času, ale rozhodně to také nebude nezapomenutelný zážitek. Ty dost krvavé přestřelky měly něco do sebe. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si mě hodně získalo už od samotného začátku a do konce vlastně nepustilo. Plný počet nedám, ne vše funguje tak dokonale jak by mohlo, ale nadchlo mě to určitě. Skvěle natočené, s hromadou působivých a nezapomenutelných scén, s dokonalými hereckými výkony (a to nejen u Petersena, který mě zde dost oslovil podobně jako u Červeného draka, ale taky samozřejmě u Dafoa, který zde působí neskutečně slizce, nesympaticky a prostě jako pořádný záporák, takže se mi opět potvrdilo, jak talentovaný herec on je) a zajímavě a překvapivě gradujícím dějem, u kterého jsem některé zvraty skutečně nečekal a to jsem předem tušil, že mě taková překvápka mají čekat. Naprosto mě to uhranulo a po menším zklamání z Na lovu bych skutečně neřekl, že by mě Friedkin mohl takhle oslovit. Holt se tak ale stalo a jestli i jeho úspěšnější díla mají tak působivou a osobitou atmosféru jako tohle, už teď se na ně těším. Silné 4* ()

woody 

všechny recenze uživatele

Tak už mám kandidáta na režiséra nejnepochopitelnějších a nejnudnějších velkoměstkých krimi thrillerů všech dob - bohužel to je jeden ze zakladatelů tohoto žánru William Friedkin. Spojka a Vymítač musely být neskutečné náhody nebo boží prozřetelnost nebo už mu v těchto letech začalo kapat na karbid. Netuším. Ale natočit tak neskutečně hloupý scénář chtělo kuráž... Těšil jsem se na alespoň průměrnou kriminálku z megapole L.A. a čeho jsem se dočkal? Rádoby šokantních nahých scén hlavních představitelů - ano, z dálky uvidíte genitálie mladičkého Petersena a Dafoea - bisexuální milenku a neskutečných filozofických, morálních a jiných hovadin. V tom filmu není komu fandit. Hlavní záporák je nudný, hlavní hrdina taky. Každá postava dostane několikrát za film do koulí a nakonci je hnusný, skutečně hnusný podraz na diváka. SPOILER: Asi šlo o úpornou snahu býti originální, ale prostřelit hlavnímu hrdinovi hlavu několik minut před finálem je něco tak neskutečně arogantního k divákovi že to nemá obdoby. Kdyby ve finále, ale oni před finálem. Záporáka pak upálí hrdinův parťák, který má neustále melancholické halucinace... KONEC SPOILERU Dvě hvězdičky dávám jen za rockový soundtrack a skvěle natočenou automobilovou honičku.. Jj, ty Friedkin uměl. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Esenciální osmdesátky s úpěnlivým hrdinou, slizkým záporákem, brutalitou a poctivou honičkou veprostřed. Ne, že by nekonvenční závěr dával nějaký větší smysl, ale zamrazí u něj i dnes. Ještě možná víc překvapí, jak se tenhle film s ničím nepáře a po povinné představovací dvacetiminutovce nahodí neskutečně naspeedované tempo, které neutichne až do finální konfrontace. Pecka. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • Scéna, v ktorej sa Chance (William Petersen) stretol s Rickom (Dafoe) na streche, sa podľa filmu má odohrávať v nejakej posilňovni. Taktiež je to znova geograficky správne a aj budova, do ktorej vošli, bola v skutočnosti posilňovňa – The Easton Gym na bulvári Beverly. (Real Tom Hardy)
  • Aj keď sa zdá, že Chance (Petersen) ide počas automobilovej naháňačky proti smeru premávky, v skutočnosti ide správnym smerom len premávka ide oproti nemu. Filmári mali pocit, že takýmto štýlom sa zvýši pre diváka napätie. (Real Tom Hardy)
  • Postava Jeffa Ricea, ktorú stvárnil Steve James, mu bola napísaná priamo na telo. Friedkin ho mal totiž veľmi rád nielen ako akčného herca, ale aj ako človeka. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama