Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 2
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Recenze uživatele KiritoSenpai k tomuto seriálu (2)

Sword Art Online (2012) 

Inu, myslel jsem si že sem napíši komentář dřív. Člověk se k tomu nějak nedostane, nicméně si nemyslím že to byla chyba, protože po dílu nastal opravdu zajímavý zvrat. Začneme od začátku. MMO anime tu máme pár kousků. Hmm, co dál; šílený vynálezce, to už je lepší. Člověk si přečte pár komentářů všímavých lidí a všimne si taky. 1 a 2 díl, stejný pocit jako Larky, nicméně rozcházím se u dalšího hodnocení. Podle mě SAO je takové průlomové, protože je lehké na pochopení. Nemusíte být znalec abyste poznali že s tím práce byla. Na nic si podle mě nehraje a to je velké plus. Kirito a Asuna jsou velmi zajímavý pár, nicméně je to taková špička ledovce ve hře, protože každý z těch dvou je speciální a na vrcholu ingame schopností. Můžu říct že bitkama to pro mě nemá na GC, ale taky nejsou špatné. Je to i ale mínus, protože je tam poznat ta nerealita. Ano, všechny anime jsou nereálné, ale člověku to při prvním dílu většinou nevadí. Pokud se v polovině anime zmíní o tom, co vlastně jejich těla, tak jako sorry, ale pozdě jste si našli místo ve scénáři. Nicméně pokud na to nemyslíte tak vám to vůbec vadit nebude. Konečně jsem našel velké PLUS a to v podobě nějakého vztahu, žádné yandere ani tsundere, natvrdo vztah s rozdáváním polibků. To se mi velmi líbí, protože některé anime o romantice v podstatě ani tento prvek nemají. SAO naopak tím oplývá a to z něho dělá anime do více částí než má být. No, po těch posledních dvou dílech jsem si myslím něco zapsal a to, že i urychlený slet událostí může být velmi zajímavý. Co jsem si na konci každého dílu vždy říkal bylo: ,,Prosím, teď ať to nekončí!!''. SAO splňuje mé očekávání a předčilo všechny anime tohoto léta. 99% :) ()

Season 2 (2014) (S02) 

U dvojky mého nejoblíbenějšího anime (první série SAO) se musím pozastavit, zastavit padající slzu a čekat na další díly až vyjdou (momentálně u 11). Prakticky hned co díl vyšel s českými titulkami jsem se na něho podíval a..... nestačil jsem se vyvést z omylu že je to SAO. TOHLE má být SAO 2? Tahle zvrácenost?! A nedělají si autoři náhodou jen srandu?! Pociťuju velké zklamání. Je to SAO, je tam Kirito, je tam Asuna, jsou tam vlastně všechny postavy z první série, ALE?!, a to mě mrzí asi nejvíc, je fakt, že mezi hlavní postavy patří "Kirito" což není zas tak divné ale co je divnější: "Shinon"?!?! WTF? Tenhle low charakter jako fanoušek Asu-Ki musím zapřít, nejlépe z anime vymazat, protože v řádku: "vedlejší postavy" je Asuna?! Od kdy nějaká Shinon má nahradit tu nejlepší ženskou - Asunu - ? Pociťuju velké zklamání. V první sérii jsem cítil - lásku, akčnost, příběh - a teď cítím jen tu akčnost. Tím, že z toho vyškrtli Asunu, si u mě vlastně SAO 2 velmi pohoršilo. K příběhu? Sice to ještě není zdaleka u konce (k dnešnímu datu), ale už teď s jistotou můžu říct, že Death Gun měl Kirita hned zastřelit a anime by skončilo a byl by to lepší příběh než příběh jako kdybyste si natahovali žvýkačku z pusy a ona se nechtěla furt rozlepit a tahali byste ji z Brna do Prahy a stejně by furt držela u sebe. Cítím velké zklamání :'( - přehodnoceno ze 100% na 60%. ()

Reklama

Reklama