Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 2
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (112)

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inu, myslel jsem si že sem napíši komentář dřív. Člověk se k tomu nějak nedostane, nicméně si nemyslím že to byla chyba, protože po dílu nastal opravdu zajímavý zvrat. Začneme od začátku. MMO anime tu máme pár kousků. Hmm, co dál; šílený vynálezce, to už je lepší. Člověk si přečte pár komentářů všímavých lidí a všimne si taky. 1 a 2 díl, stejný pocit jako Larky, nicméně rozcházím se u dalšího hodnocení. Podle mě SAO je takové průlomové, protože je lehké na pochopení. Nemusíte být znalec abyste poznali že s tím práce byla. Na nic si podle mě nehraje a to je velké plus. Kirito a Asuna jsou velmi zajímavý pár, nicméně je to taková špička ledovce ve hře, protože každý z těch dvou je speciální a na vrcholu ingame schopností. Můžu říct že bitkama to pro mě nemá na GC, ale taky nejsou špatné. Je to i ale mínus, protože je tam poznat ta nerealita. Ano, všechny anime jsou nereálné, ale člověku to při prvním dílu většinou nevadí. Pokud se v polovině anime zmíní o tom, co vlastně jejich těla, tak jako sorry, ale pozdě jste si našli místo ve scénáři. Nicméně pokud na to nemyslíte tak vám to vůbec vadit nebude. Konečně jsem našel velké PLUS a to v podobě nějakého vztahu, žádné yandere ani tsundere, natvrdo vztah s rozdáváním polibků. To se mi velmi líbí, protože některé anime o romantice v podstatě ani tento prvek nemají. SAO naopak tím oplývá a to z něho dělá anime do více částí než má být. No, po těch posledních dvou dílech jsem si myslím něco zapsal a to, že i urychlený slet událostí může být velmi zajímavý. Co jsem si na konci každého dílu vždy říkal bylo: ,,Prosím, teď ať to nekončí!!''. SAO splňuje mé očekávání a předčilo všechny anime tohoto léta. 99% :) ()

Saraph 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď budu hodnotit velice subjektivně. Očividně kolem tohoto anime vznikají mraky kontroverzity a není divu. Viděl jsem skrz klady i zápory. Než začnete stavit barák, chce to pevnou půdu pod nohama, aby se vám nedej bože nepropadl do země. Ta pevná půda, o teré tu mluvím, je konkrétně první dojem a jestli vás to plnou parou táhne vidět další a další díly. Několik prvních dílů bylo řekl bych perfektních, to by se nejspíš dalo posoudit i objektivně. Dále se především setkáváme se situacemi, kde by rád člověk něco viděl, ale kvůli relativně malému počtu dílů seriálu vůči tomu, kolik by mohlo být sděleno, se některé pasáže prostě urychlují / přeskakují. Ano, to je pochopitelné a zároveň je jasné, že se Kirito nemůže v seriálu mlátit s rovnou stovkou bossů. Tím se nechci tohoto anime vyloženě zastávat - třeba by mu endless model typu Naruto mohl slušet, ale to by s vysokou pravděpodobností bylo výsledné hodnocení ještě menší. Možná by nebylo od věci konečně sdělit, co mě vlastně tolik zaujalo. Především jsem už bůh ví jak dlouhou dobu vášnivým hráčem počítačových her a dost mě zajímá vývoj technologií pro zpříjemnění herního požitku hráče. Ten nápad (jestli je originální nebo převzatý - nebudu a odmítám řešit) virtuální reality v témhle podobě mě naprosto dostal a byl jsem v tom ponořen po uši. Zároveň bych chtěl podotknout, že nejsem ten typ diváka, co by hodnotil kladně jakékoli hyped anime (viz. komentář k Hataraku Maou-sama!). ()

Reklama

Chinese Ashio 

všechny recenze uživatele

Takže SAO... páni, ešte teraz si spomínam ako som na začiatku z neho bola hotová... tie neskutočné očakávania a to nadšenie z nových epizód. Vážne neviem čo k tomu povedať... neskutočne ma toto anime sklamalo. Ten rozbeh bol perfektný, myšlienka originálna a perfektne zakomponované inak klišé charaktery... čo viac to chcelo? Len dobrý dej, a ten tam aj bol, po 14 epizódu. Potom som ja osobne SAO sledovala len z nutnosti. Myslím, že ALO bola príšerná chyba a u mňa tým celkovo toto anime kleslo a začala som si všímať toľko chýb a nevysvetlených vecí v tomto anime (ku príkladu Kiritova ruka a i.). Samozrejme, SAO malo veľký potenciál, no dejom a nekonečným Kiritovým haremom to celkovo kleslo. Mrzí ma to, už len kvôli tomuto anime a kvôli tým 5 mesiacom. Priemerné 3* ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

SAO mě naprosto pohltilo prvními dvěma díly, které považuji za masterpiece a nasledně mě ozbrojilo neexistující logikou postav a jejich idiotským chováním v dílech následujících a náhlým stupidním useknutím původně zajímavé zápletky v polovině série, která byla nahrazená zápletkou s strašně plochým a úchylným záporákem. Ani romantická linka mezi hlavním hrdinou Kiritem a Asunou mě nijak nezaujala. Osobně můžu vyzdvihnout skvělé souboje, kresbu a dechberoucí hudbu od mé oblíbené skladatelky Yuki Kajiury. 40% ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[1. série] Průměr. Zpočátku jsem tomu měl touhu dát 4*, protože kupodivu to nebylo vůbec špatné. Nápad je OK, postava Asuny, dokuď se v seriálu vyskytuje častěji, je mi velmi sympatická a epizodovost (či jak to nazvat) byla v pořádku: Vůbec mi nevadilo, že každá epizoda byla dosti jiná. Četnost soubojů není sice vysoká, ale je dostačující. Jenže..jenže..postava Kirita je od začátku neskutečně plochá, hloupá, ničím zvláštní a bohužel se to ne a ne změnit. A pak přijde ten zvrat: 14. epizodou končíme udávaný směr, obrátímě lodičku plnou parou směrem ke dnu a poté už nastává jen jeden velký výsměch divákovi do tváře. Nejvíc mě na tom všem mrzí, že zde byl potenciál opravdu značný a lituji nevyužité paralely problematiky virtuální svět vs normální. Být ve virtuálním světě nepřetržitě 2 roky je, hádám, v pořádku a naše tělo to na potřebách k životu nepozná, že? Nekomentuju i totální ignoranci okolního světa vůči SAO. Škoda slov. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • První ze tří závěrečných písní „Startear“ nazpívala zpěvačka Luna Haruna. Druhou ze tří závěrečných písní „No More Time Machine“ nazpívala zpěvačka LiSA, která zároveň nazpívala i poslední „Shirushi“. (CarnTheNunya)
  • Ředitel studia A1-studio, které stojí za vytvořením série Sword Art Online oznámil na anime expu v Los Angeles 2015, že anime bude pokračovat tak dlouho, dokud bude vycházet předloha. (Harroc)
  • První ze dvou úvodních písní „Crossing field“ nazpívala zpěvačka LiSA. Poslední ze dvou úvodních písní „Innocence" nazpívala zpěvačka Aoi Eir. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama