Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na Funesovi a jeho nezapomenutelném Cruchotovi docela ulítávám, ty komedie mě prostě baví, zvlášť, když ten humor není připitomělý a dabuje František Filipovský. Ale bohužel, všechno se jednou omrzí. Tohle taky. Prostě už toho bylo dost a i když se ani nenudíte, bavíte se, nemůžu hodnotit výše než, protože je to prostě stále o tom samém... Škoda. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je snazší věnovat se na Francouzské riviéře alpinismu, nebo odsloužit jako policistka v terénu celý den na vysokých šteklech? Pokud je to první rektální a stará se Ludvíček Maryvonne Cruchot, tak je určitě těžší četničení v lodičkách.. Au revoir mistra sice přinese dost hluchých míst, ale i pár těch, co zůstanou v paměti navždy (třeba jízda velebné matky v odlehčující se CV dvojce, na kterou nemá ani Dom Toretto). Ten motiv při jakože dramatických scénách trošku působí jako krádež kultovního Colombierova motivu z Lovce hlav.. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

S Četníkem, jeho sérií, je to jednoduché- první dva díly výtečné, další dva skvělé, poslední dva průměrné. Tak jako tak, celé to táhne hlavně Louis de Funés, který si film ukradl i tentokráte, na ty nekonečně dlouhé nohy četnic nehledě :-) Lepší než jsem očekával (za mě lepší než Mimozemšťané), pohodová letní komedie, u které se člověk musí hlavně pousmát nad tím, jak moc nekorektní to z dnešního pohledu je- #MeToo nebo BLM to radši nepouštějte, nebo zas vyjdou do ulic, v lepším případě spáchají seppuku... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Poslední díl této četnické série. Je to rozhodně lepší díl než předchozí, který byl ze všech nejslabší. Příběh celkem průměrný, ale koukatelný, opět slušná hromádka vtipných scén. Funés nezklama. Je to, ale vše už takové ohrané, takže ne třeba vysvětlovat zápory. Takže koukatelný, obyčejný průměr, který ničím neurazí, ale ani už moc neoslní. 55% = *** ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Hlavný gangster, ktorý stojí za únosmi, sa pohybuje na invalidnom vozíku, pretože nemôže chodiť. Ale zhruba v 75. minúte, keď sedí na gauči a rozpráva sa s Cruchotom (Louis de Funès), je zreteľne vidieť ako bez problémov pohne oboma nohami. (AxelWers)
  • France Rumilly, ktorá hrala vo všetkých šiestych častiach série o žandároch mníšku Clotildu, v skutočnosti získala základné vzdelanie v kláštore. (Raccoon.city)
  • Na souřadnicích 49°20' j.š., 69°20' v.d. naleznete Kergueleny (o nichž se ve filmu hojně hovoří), souostroví v jižní části Indického oceánu, které patří k francouzským jižním a antarktickým územím. (cheyene)

Reklama

Reklama