Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

dyfur 

všechny recenze uživatele

ZNARODNENÁ ZAUJIMAVOSŤ - najprv mi bola uznaná -potom ju pridelil admin z neznámych dôvodov inému-dôvod mi nebol zdelený-so zaujímavosťou som prišiel ako prvý ,ale ani to nestačilo..................... 19.5.2013 16:03 smazat zprávu přesunout do složky Anonym od ČSFD posel Milý uživateli, tebou zaslaná zajímavost k filmu Žandár a žandárky (1982) byla právě schválena. Děkujeme za přispění. Text tebou zaslané zajímavosti: Filmovanie prebiehalo v Saint Tropez,v tejto poslednej časti zo série o žandároch,žandari zmenili starú žandarsku stanicu za novu - v novej lokalite: Rue François Sibilli 9-23, Saint-Tropez. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dávám tomu alespoň ten průměr, ale spíš jenom z nostalgie. Už to prostě není ono. Moc se zde tlačí na pilu, ale ve skutečnosti už to není vtipné. Celý příběh je takový podivný a moc nefunguje, ty holky jsou tam čistě jenom na ozdobu, jiný význam to opravdu nemělo. Škoda, jako poslední rozloučení skvělého komika to mohlo mít lepší scénář. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poslední díl celé četnické hexalogie. Hmm hexalogie, to je ale pěkné slovo. To koukáte co? To je mnohem lepší pokoukáníčko než sledování četníků a četnic v totálně hloupém příběhu. Funés předvádí svůj standart, ačkoliv už si nad ním zubatá výhružně brousí kosu. Celkově na mě film působí tak, že už tvůrci nevědí, jak zařídit nějaký vtípek a přitom se neopakovat. A takhle nevědí od samotného začátku až do samotného konce. Odpad to není pouze díky pěkným četnicím a z úcty vůči de Funésovi a jeho celoživotnímu dílu. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nevtipná scenáristická ubohost, která je sexistická a trapná. Děj je zcela stupidní, postavy četníků se chovají jak diletantští idioti a duo Funès & Galabru se herecky pitvoří způsobem, který je téměř nedůstojný těch zasloužilých pánů. Tenhle film je naprostá sračka hranicí s odpadem, která neměla nikdy vzniknout - je to velmi tristní tečka za celou sérií. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Louis de Funès (Cruchot) nabídku na nový díl série rád přijal, přestože se mu nápad s četnicemi už od začátku nelíbil. Ostatně si sám uvědomoval, že jejich představitelky nemají jiné přednosti než svá těla. Ale natáčení si poměrně užíval, až do chvíle, než tragicky zemřel jeho velký přítel a režisér série Jean Girault. Poté se začalo uvažovat o tom, zda má cenu v natáčení pokračovat. Ale nedalo se nic dělat, snímek už spolykal mnoho peněz a musel být dotočen. Režie nebyla předána Funèsovi, ale asistentovi Tonymu Aboyantzovi, který se na sérii podílel už od prvního dílu. Film opravdu dotáhl do konce, ale dobrá nálada při natáčení byla od smrti Giraulta ta tam. Funès byl melancholický, tiše meditoval nad smrtí svého přítele. Film už ho vůbec nezajímal, což u něho bylo nezvyklé. Tonymu sem tam radil, ale když padla poslední klapka, tak si všichni oddychli, že to mají za sebou. Zbývá už jen dodat, že film v kinech kasovní úspěch nezaznamenal. (Pierre)
  • Scenárista Jacques Vilfrid našel pro film námět, když se z tisku dozvěděl o výcviku žen v četnické škole ve Fontainebleau. Projekt, který otevíral ženám tuto možnost, byl ve Francii zahájen v roce 1981. (raininface)
  • Ve scéně, kdy Cruchot (Louis De Funès) sleduje dalekohledem své podřízené Beaupieda (Maurice Risch) a slečnu Makumbovou (Nicaise Jean-Louis), je vidět, že Makumbová má náramek na levé ruce. Když se Cruchot hádá s jeptiškami a pak za ním přijdou jeho podřízení je vidět, že slečna Makumbová má náramek na pravé ruce. (OndrejKW)

Reklama

Reklama