Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Zajímavosti (36)

  • Hlavní hrdinové na konci filmu utíkají pomocí kluzáků Castel C.25S. Prototypy kluzáku sice vzlétly už během války, ale do sériové produkce se kluzák dostal až po jejím skončení. (Foxhound#1)
  • V úvodních titulcích lze na starých záběrech letmo spatřit britské bombardéry Halifax. V úvodní scéně sestřelení ale filmoví letci letí na typu B-17 Flying Fortress. (Foxhound#1)
  • Při honičce s náklaďákem vlítne motorka se sajdou a Němci do rybníka. V tu chvíli jde vidět, jak samopaly plavou na hladině, jsou tedy nejspíš dřevěné či plastové. (pjotri)
  • Ve scéně, kdy Augustin Bouvet (Bourvil) a Stanislas Lefort (Louis de Funès) ujíždějí na korbě dodávky a hází na pronásledující Němce dýně, lze vidět, že v záběrech je na silnici čerstvě namalovaná bílá dělící čára, která v dalším záběru z ničeho nic zcela chybí. (spiritus)
  • Na začátku filmu, kdy Stanislas Lefort (Louis de Funès) diriguje, se Lefortovi mění tvar paruky. Jednou je paruka rozcuchaná, podruhé zase učesaná. (chleba24)
  • Ve scéně, kdy jede sestra s Angličany v sudech od vína na německé velitelství, jsou naloženy 4 sudy. V prvních dvou blíže k řízení jsou Angličané, ve zbylých dvou je víno. Když ale dojede vůz na velitelství a Němci sundávají sudy, Angličané se objevují v sudech, ve kterých by mělo být víno. (ForGump)

Reklama

Reklama