Reklama

Reklama

Smrt v labyrintu

  • Velká Británie The Two Faces of January (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v roce 1962 v Athénách. Tam přicestoval mladý americký pár. Charismatický Chester (Viggo Mortensen) a jeho krásná manželka Colette (Kirsten Dunst). Setkávají se s průvodcem Rydalem (Oscar Isaac), který často podvádí bohaté turisty. Později je párem pozván na večeři. Večer ale skončí nešťastnou smrtí řeckého policisty. Rydal jim za příslib peněz pomůže zbavit se těla a dostane je do Turecka. Trojici sužuje posedlost, žárlivost a paranoia, čemuž napomáhá i fakt, že mladý průvodce začne ke Colette chovat jisté city. (mentos.)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (79)

angloumene 

všechny recenze uživatele

Smrt v labyrintu nabízí dramatický příběh o temné minulosti, touze po bohatství a zlu skrytém pod závojem krásy. Jenomže té krásy a opravdu povedené stylizace prosluněného Řecka je zde tolik, že pod tím vším úplně zanikne příběh samotný. Nakonec se tedy spíš díváme na líbivá městečka, líbivé herce s líbivým oblečením no a všechno je to takové...pěkné. Krom toho ale taky zapomenutelné. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Není to jen hlavní hereckou trojicí, že přihodím o jednu hvězdu navíc, ale i tím, že z nás Hossein Amini nedělá loutky s prázdnou hlavou, ale nechal nám tady prostor pro naší představivost, potažmo i pro naše rozhodování, co se týká našich sympatií k protagonistům. Já jsem se skutečně párkrát ocitla v situaci, kdy jsem byla na rozpacích, zda je mám přijmout, takové jací jsou a mít dokonce mé sympatie a nebo nasadit odsuzující vlnu emocí. Abych řekla pravdu, tak tohle přelévání ambivalentních pocitů mně zůstalo až do konce a toho si cením. I ta málomluvnost všech zúčastněných měla něco do sebe, protože tak zůstalo možná mnohé nevyřčené, ale přesto odhalené. Někdy méně znamená více a tohle známé rčení bych v tomhle případě ráda uplatnila. Posledních pět minut jsem sice musela zamhouřit jedno oko, ale i tak je to film, který stojí za to vidět i když zřejmě brzy zapadne v té změti tisíců dalších thrillerů. 75% ()

Reklama

mac000 

všechny recenze uživatele

Co se tvůrcům opravdu povedlo, je evokace doby před více než půlstoletím: žádné mobily, ipady, notebooky... když se chci s někým domluvit, musím do telefonní budky a doufat, že volaný bude doma. I budování atmosféry vzrůstajícího napětí se tvůrcům daří. Kromě Hitchcocka mi film připomněl jinou zdařilou adaptaci P.Highsmithové - francouzský V plném slunci s A. Delonem a M.Ronetem v hlavních rolích. Tady je podoba daná právě literární předlohou. Ale celkově - film mi sednul a hodnotím 3 1/2 ()

Mabe22 

všechny recenze uživatele

Kviff 49. - Jedno z největších zklamání letošního festivalu. Klasické klišé dnešní doby, kterého je všude mraky nad mraky. Aneb, jak si všichni vesele vyjeli na výlet do Řecka, pak se všichni skamarádili, poté se všichni rozhádali, a na konec(PŘEKVAPIVĚ) se všichni pozabíjeli. Hmmmmm..... Ne - ztráta času. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Asi takhle. Název filmu, popis a herecká formace může být velké lákadlo a možná vás napadne, že se jedná o další napínavý thriller. Tady vás musím trochu zklamat, protože krom překrásné výpravy, hlavní herecké trojice Dunst/Mortensen/Isaac a řeckého prostředí, Smrt v labyrintu nic zajímavého nenabídne. Slibný start, který později vystřídá ne tolik interesantní sled událostí a konec, po kterém zůstane ticho po pěšině. Čekal jsem o dost více a festivalový překlad Smrt v labyrintu sice odkazuje na jednu scénu, ale má spíš význam v upoutání pozornosti než ve vystihnutí příběhu jako takového. Slabší tři hvězdy. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení začalo v srpnu 2012 a točilo se v Aténách, na Krétě, v Istanbulu a v londýnských Ealing Studios. (eMeMko)
  • Měsíc leden (January) je pojmenován podle Januse, antického boha přeměn, začátků, bran, dveří, vchodů, průchodů a konců, a je proto obvykle zobrazován se dvěma tvářemi. Jedna hledí do minulosti, druhá pak do budoucnosti. Z toho tedy originální název filmu The Two Faces of January. (eMeMko)

Reklama

Reklama