Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(40)

V mýtickém světě Vikingů se snaží vikinský mladík Škyťák se svým dračím kamarádem Bezzubkou nastolit rovnováhu a porozumění v soužití lidí a draků. Ve vikinské ostrovní vesnici Blp byli lidé po generace zvyklí svádět urputné boje s tamějšími draky. To se ovšem změnilo ve chvíli, kdy syn vikinského náčelníka Škyťák zjistil, že s draky není potřeba bojovat a lze je vycvičit. Dokázal, že je možné na nich létat a zdálo se, že ostrov bude v bezpečí. V okolním světě ale existuje mnoho druhů draků a nástrah, kterým bude muset Škyťák se svými přáteli čelit. Někteří obyvatelé ostrova navíc draky nechtějí přijmout za své a jsou odhodláni učinit vše, aby je vyhnali. K vzájemnému porozumění a poznání vede dlouhá cesta plná dobrodružství, zábavy a napětí. Animovaný seriál dějově navazuje na úspěšný celovečerní film Jak vycvičit draka, který vznikl na motivy oblíbené knižní série Cressidy Cowellové. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Draci se vrací a pořád jsou neskutečně roztomilí. A to by tak nějak stačilo, ne? Možná je to jenom nastavovaná kaše, ale mnohem, MNOHEM příjemější kaše, než jsou různé Shreckované svatodušní svátky, nebo silvestry s karate koalou, je to jeden z mála současných seriálů pro děti, který je zaměřený na děti trošku starší, ze kterých nedělá idioty a má stopáž, která dovoluje natočit něco, co má alespoň příběh a není jen slepencem pár skečů, jestli má něco šanci stát novou Rychlou Rotou, nebo Kačery z Kačerova, tak tohle a Banda tučnáků zběhlých z Madagaskaru. Děje jsou sympaticky výchovné, ale ne tak aby se sami zkarikovali a animace je pořád dobrá a vypadá téměř stejně jako ve filmu, na pár chybějících pixelů kašle komoň. Během psaní tohoto komentáře nebylo ublíženo žádnému draku. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Slabší odvar toho, čo sa udialo vo filmoch. Seriál sa mi zo všetkých vikingov, cvičení a drakov páčil najmenej, avšak nie len mňa potešila tá vec, že seriál ide presne v tom starom dychu ako obe filmy. Ak sa na to chystáte, tak nemusíte mať starosti s filmovou verziou prvou či druhou, pretože okrem postáv a sveta tento seriál na filmy nijak nanadväzuje, číže sa dej príbehu nikam neposúva. Za mňa spokojnosť, avšak myslím že DreamWorks z toho mohol vyťažiť viac a všetko zprodukovať len do minisérie, keďže vyše 100 dielov má svoje výhody, ale aj nevýhody. Moje hodnotenie: 65% ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Než jsem viděl Jak vycvičit draka 2 (2014), považoval jsem tento seriál za chudokrevnou výplň mezi oběma celovečeráky. Jenže po shlédnutí celé první řady musím konstatovat, že je i přes jednoduchý námět jednotlivých epizod mnohem blíž k opěvované jedničce, než podle mě nepovedený Jak vycvičit draky 2. A je to především díky tomu, že zachovává tu svěží vikingskou atmosféru. Tím, že dostali více prostoru i Škyťákovi kamarádi a noví draci, není nouze o nová dobrodružství; navíc krátká stopáž zaručuje, že se nudit nebudete. Na seriál jde o velmi zdařilou animaci, takže se rád podívám i na druhou řadu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Musím říct jednoznačně, že objevení seriálu bylo naprosto a totálně náhodné a že k jeho okamžitému sledování jsem se rozhodl, protože miluji draky. První film - byl uspokojivý, ale měl své kouzlo. DreamWorks mi zasadili tvrdou ránu do hlavy a byl jsem omámen dračími legendami. Pixar/Disney nebo DreamWorks mají talent svými animáky zaujmout jak malé, dospívající i dospělé. Když se rozhodnou investovat do seriálů, začíná to být pr*ser. Tento seriál bohužel nebyl výjimkou. Připadalo mi, že tvůrci se snažili seriál udělat do dvou hodin, aby pak co nejdřív mohli jít do StarBucks na kafe a nebo do Mekáče. Animace oproti filmu odfláklá, jasně pro TV. Seriál bych nemohl dokoukat, protože bych ztratil chuť se dívat na připravované filmy. Zlepšete příběh i pro diváky + 6 a animaci zlepšit z úrovně prvního The Elders Scrolls. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pilotní dvoudíl jsem pouštěl s očekáváním a obavou. HTTYD je asi nejkrásnější animák, jaký jsem kdy viděl, a to především díky krásným animacím s živou mimikou, skvělé hudbě Johna Powella, jednoduše krásnému příběhu a taky hlasům, které postavy nemluvily. Měl jsem strach, že když bude něco z toho chybět, nebude to ono. Animace jsou, jako byly, byť ubylo detailů, podobně Bezzubka nemá mimiku tak intenzivní a vtipnou; hudba je postavená na Powellowě soundtracku, takže fajn; příběh je velká neznámá, zatím mu chybí silný moment (něco kouzelného seznamování se Škyťáka s Bezzubkou se asi opakovat nebude); a ohledně namluvení, Škyťák a Astrid mají stejný hlas, ale většina ostatních se nezachovala, ale dá se na to zvyknout. Po 3 dílech zatím celkem spokojenost. Na film to nemá, ale sem tam se zasměju. Něco mezi 3–4* (neznat film, tak 4*). ()

Galerie (381)

Reklama

Reklama