Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Není to ještě ani rok, co měli svatbu jako z pohádky - a už se objevily první problémy. Přitom se zdálo, že jsou spolu Nat (Rose Byrne) a Josh (Rafe Spall), navzdory naprosto rozdílným povahám, skutečně šťastní. Rodina a přátelé si ale nikdy nemysleli, že jim to vydrží dlouho, a s blížícím se výročím svatby se zdá, že měli pravdu. Objevuje se totiž pokušení v podobě Joshovy bývalé přítelkyně Chloe (Anna Faris) a Natina nového, atraktivního amerického klienta Guye (Simon Baker). Ani jeden z manželů ovšem nechce být tím prvním, kdo to vzdá... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (187)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Aj, tahle "trefa" zabolela... Naprosto nezajímavý, britsky sterilní romkom, která mi nemá co nabídnout. Postavy jsou nesympatické, krvácel jsem z uší u každé jejich interakce v rámci scénářem vynucené zápletky, která působí hrozně neoriginálně. Rose Byrne je sice sexy, ale trpí, Stephena Merchanta je málo (pokud jste zde kvůli němu, utečte k HBO a Zdravím dámy), takže jestli hledáte anglickou náhradu za okoukanou Lásku nebeskou, skočte třeba k nedávnému a povedenému Vzmuž se. 15 % ()

jadran90 

všechny recenze uživatele

Nevěra dnes řeší každý problém. Jedna z nejhorších romantických komedií co znám, bez emocí a vtipu. Spousta zbytečných scén, ty zbylé většinou končí nějakou erotickou narážkou, která zničí jakoukoliv romantiku. Závěr je trapný až do nebes. Nenašel jsem na filmu jedinou sympatickou postavu a tím nemyslím jen onen milostný čtyřúhelník. Manželství se přece dá vysmát i nenuceně, s nadhledem... Dávám tomu hvězdu. Jednu, za holky ve spodním prádle a Eshkeriho. ()

Reklama

hazaba 

všechny recenze uživatele

Na to, že to měla být britská komedie, to bylo strašné. Příběh o ničem, trapné scény, přehrávající herci... Přistihla jsem se mnohokrát, že se jen nevěřícně koukám, co všechno scénárista vymyslel. Odpad nedávám z několika důvodů: dokoukala jsem do konce, šlo o Londýn a pár scén bylo vtipných (třeba s holubicemi). Ale britové umí mnohem lépe. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Divná a ztřeštěná komedie, v níž si téměř žádná postava nezískala mé sympatie. Vyloženě mě rozčilovalo několik vedlejších postav, které se "zaskvěly" trapnými nebo ujetými vtipy. Těmto postavám bezkonkurenčně vévodil Danny v podání Stephena Merchanta. Celý film je velmi nevyrovnaný, některé scény jsou povedené, dokonce i vtipné či usměvné a jiné naopak zoufalé nevtipné a protkané až debilními dialogy. Díky docela povedené závěrečné půlhodině se přikláním ke třem hvězdičkám. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Manželství jako škůdce relativně fungujícího vztahu. Nat a Josh se dobrovolně nechali okroužkovat, což jim teď brání v rozletu. Po devíti měsících manželství zjišťují, že se k sobě vůbec nehodí. Ocitli se v manželské poradně, ale plíživou krizi, která dosáhla vrcholu, pravděpodobně neustojí. Nepůjde to dál už jen proto, že se v jejich blízkosti objevily zajímavé protějšky, které se přece jen k nim hodí více. Nenápadný tvůrce Dan Mazer si napsal a zrežíroval film, který má značný rozsah ve slovníku sprostých slov, už méně se vyjadřuje k jádru věci. Předně není jasné, proč vůbec pár spolu uzavřel manželství, když spolu neuměl žít. První impuls nespokojeného vztahu přišel od manželky, lze tedy usuzovat, že manžel by žádnou příčinu pro rozchod ani nezavdal. Divák se nemá moc čeho chytit. Není tak úplně přesně definováno, co stojí za náhlou krizí. Špatný sex? Ve filmu se objeví sekvence s fotografiemi, na nichž jsou manželé zachyceni při vášnivých porno líbánkách. Dalo by se usuzovat, že zde problém nebyl. Nedostatek projevených citů a pozornosti? Možná. Film nemá moc scén, v nichž by si manželé projevovali vzájemnou náklonnost a tiskli se k sobě. Málo atraktivní protějšek? Ve filmu vystupuje populární "Mentalista" Simon Baker coby ideál mužské krásy pro manželku, průměrný manžel se musel spokojit s Annou Faris, kterou bych zrovna za ideál ženské krásy neoznačil. Ať je to jak chce, divák bude devadesát minut pátrat, ničeho se nedopátrá, ale neznamená to, že by to nějak filmu zvlášť vadilo. Nekompaktní celek podtrhlo herecké obsazení, které je vybráno tak blbě, až je to roztomilé. Vidět pohromadě divně hrající Rose Byrne, neznámého a ještě divněji hrajícího Raffa Spalla a k nim téměř na sílu nalepená nekompati(de)bilní dvojka Baker a Faris se jen tak nepoštěstí. Brit Dan Mazer to celé zrežíroval v poměrně neotřelém a ne moc vídaném stylu. Romantiku zadupával jak mohl, mnohem raději se oddával peprným dialogům, u kterých kladl důraz, aby nevyznívaly dietně a sterilně. Několik hlášek je hodně dobrých, najde se však nemalé množství replik, které nefungují vlivem nedobrého načasování, nebo jim schází lepší režijní cit. O balanc ve scénáři autor moc nestál. Šlo hlavně o to, jak co nejrychleji nesourodé manželství rozdělit a užít si u toho dělení i nějakou tu legraci. A to se celkem dařilo. Netradiční a přisprostlý počin, který se k romantice obrací zády. V závěru už k ní je o něco vlídnější. 60% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se nachází mezititulková scéna. (Johnny.ARN)
  • Pro natáčení vánočního večírku byl využit londýnský klub Ministry of Sound. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama