Reklama

Reklama

Plechový panáček

  • USA Tin Toy
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 1988, 5 min

VOD (1)

Malé děti jen stěží působí jako nestvůry, pokud však nejste hračka. Jakmile se ale Tinny vymaní ze spárů žvatlajícího mimina, uvědomí si, že by si s ním přece jen rád hrál. Chvíli mu trvá, než zjistí, že jeho malý trýznitel zaměřuje svou pozornost na věci, které mohou připadat zajímavé jenom dětem. Chcete znát tajemství? Zvědavé mumlající děti jsou příčinou toho, že se hračky “ztrácejí” pod nábytkem a za prádelníky. Ale plechový panáček Tinny není jako ostatní vystrašené hračky pod pohovkou. Dobře ví, že má za úkol děti rozesmát, nikoli rozplakat. (HBO Europe)

(více)

Recenze (119)

Jara_II 

všechny recenze uživatele

Pro mě první opravdový kraťas od Pixaru, kde si autoři dali záležet i na příběhu, v kterém nechyběly vtipné situace (vystrašené hračky pod gaučem) ani až hororové scény (pohled na dítě utíkající za panáčkem schovávajím se ve svém obalu skrz celofán toho obalu). První animace člověka (nebo spíše mimina) sice nedopadla moc dobře, ale při takovém příběhu se to tolerovat dá. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Trochu děsivé, a trochu odporné. Jenže to má perfektní kouzlo, i když by to mohlo přijít mnoho lidem nekoukatelné. Pixarovské "kraťasy" pokaždé v krátkém, vtipném příběhu dokážou podat i jistou myšlenku, nebo narážku, případně ponaučení, které z toho dělá něco naprosto jedinečného ve svém oboru. Tenhle příběh speciálně je velmi specifický pro Pixar, a je můj oblíbený. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Animovaný film s tím nejspíše nejděsivějším miminem v historii a zároveň hezkým poselstvím o tom, že ne každá hračka je úplně spokojena s tím, jak je s ní zacházeno. Zvlášť když je jejím nebohým úkolem být zdrojem potěšení pro dítě, které si jí ještě nedokáže vážit. Jeden z těch kraťasů, který obsahuje důležité ponaučení pro svou primární cílovku. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Ďalší ničím výnimočný Pixarovský kraťas, ktorý bol svojim obsahom dosť depresívny. Animáciu nemožno považovať za nijako vydarenú. Jednoduché spracovanie prostredia celkom ujde, to isté by sa dalo povedať aj o hračkách, avšak malé dieťa vyzerá ako mutant, ešte k tomu ničí všetko, čoho sa dotkne. Celková pointa nie je ničím výnimočná a ocenenie Oscarom za najlepší krátky animovaný film sa dá brať iba s pohľadu doby a vtedajších možností. Ja osobne si týchto päť minút už viacejkrát nemusím zopakovať. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zřejmě první pokus o nějaký vyrenderování něčeho živýho, aby to vypadalo realisticky, možná že to je i nasnímaný a co si budem povídat, nedopadlo to nejlíp, fakan vypadá neskutečně uměle a po pohybový stránce to taky neni zrovna vyladěný. Hračky už sou na tom líp, tam už byl Pixar i v tý době sběhlej a je to na tom vidět. Příběhově nic moc, ale dítě je fakt nebezpečný, to se povedlo pixaru navodit dokonale ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Na papierovej taške, ktorú na seba prevráti dieťa, môžeme vidieť doftedajší znak PIXARu. (Zdroj: ČSFD)
  • V záverečných titulkoch je pod "Also appearing" (tz. Tiež sa objavili) medzi hračkami spomenutý RenderMan. To je názov animačného programu, ktorý vytvoril a používa PIXAR. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama