Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Diskuze

Segrestor

Segrestor (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

no heleď, v hluchých místech můžu mobilem měřit stopáž filmu dle vzoru toho hňupa Bluntmana, no ne? :) ...ono to pak asi rychleji uteče :)

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Segrestor

Jo triky jsou vymazlený a akční scény určitě trvají déle než několik vteřin. I když upřímně řečeno jak jsem psal ubral bych kecy a přidal víc tornáda. Na druhou stranu bez závěrečných titulků to má asi 80 minut, takže šance nudit se tu moc není akorát první dvacetiminutovka je nic moc, ale pak se to rozjede.

na příspěvěk reagoval Segrestor

shushee

shushee (hodnocení, recenze)

tyve, vy jste všichni zase chytráci.. budu to tady muset přestat sledovat, než se mi podaří vyrazit do kina, jinak si to už vůbec neužiju..

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Segrestor

Jako když je tornádo v akci, tak to stojí za to. akorát se naplnili trochu ty tvoje obavy ohledně těch studentíků a některý dialogy fakt tahali za uši jak byli stupidní. Taky je fakt, že všechno zásadní se dá vidět v traileru. Nechci tu moc plýtvat slovy těšil jsem se jak spáchám koment a oni to nechtěj kurvadrát odemknout nerdi jedni!!! Ale kdybych to měl shrnout tak v rámci filmů o tornádech zůstává Twister jasnou jedničkou, ale tohle mě rozhodně nezklamalo a 4* určitě dám.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Segrestor

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

Terva

Co konkrétně bylo poloamatérský? Ten film byl řemeslně velmi profesionálně udělanej. Akorát mezi profesionální a kvalitní není a nikdy nebylo rovnítko. Postavy bych popsal spíš jako šablonovitý, než nesympatický, ale to bude dost subjektivní. Spíš mi vadilo jak byly občas až moc nesmrtelný (asi maj v kapse čtyřlístek) a to, jak moc se je snažil scénář narvat do co nejvíc extrémních situací. Taky ne moc dobře hráli reakce na tyhle extrémní situace. Prokreslená psychologie postav ale nebyla ve scénáři a herci tak neměli pořádně co hrát.

Segrestor

Segrestor (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

ty vole, u nás až jedenáctýho. no, těším se. na katastrofickým jsem nikdy v kině nebyl, tak snad to bude stát za to. s patosem a klišé počítám, to prostě musí být.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Terva

Terva (hodnocení, recenze)

Tak první obrovské zklamání tohoto roku. Poloamatérsky
natočený film z velmi nesympatickýma osobama, které si
hrají z různými záznamovými zařízeními. Půl hodiny vám
kamera jen tak skáče nahoru, dolu, vlevo, vpravo,
přiblížit, oddálit, rozmazat - kurva mě tak bolela hlava,
že jsem začal oči zavírat a poslouchal jen dialogy. Ikdyž,
dialogy, no to je horor sám o sobě. Suma sumárum je ve
filmu dobrých asi tak dvacet minut, ale protože tam
neletěla ani jedna kráva, je snímek horší než Twister,
který to bohužel odnesl, tím, že bude každý dávat tyto dva
snímky dohromady, což je pro Twister ohromná škoda a stále
zůstává nejlepším a nejdobrodružnějším filmem o lovcích
tornád.

na příspěvěk reagoval Xeelee

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Xeelee

Souhlasím. já bych jenom ubral keců a přidal víc tornáda. Blbost to samozřejmě je, ale od tohohle se intelektuální záležitost asi fakt čekat nedala. Jo to dolby atmos byla fakt pecka. Tušil jsem, že speciálně u tohohle filmu to vynikne, taky proto jsem se táhnul až do Hostivaře kam to mám hodinu cesty přes celou Prahu, ale nespletl jsem se.

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

Řek bych, že na americkej katastrofickej blockbuster to byl silnej nadprůměr. Mě totiž ten film zabavil od začátku do konce a to podobný filmy mě většinou dost rychle začnou nudit a/nebo srát. Byly tu velmi citlivě dávkovaný akční pasáže, drama, humor..., spousta záběrů byla velmi originálně pojata a triky v kombinaci s Dolby Atmos byly super. Mnohem výživnější než u Godzlily. Jak moc velká blbost ten film byl mi pořádně začalo docházet až po projekci, ale pořád mám z filmu dobrej pocit.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

zipexx

zipexx (hodnocení, recenze)

kždpdně triky byly OK, ale ten americký patriotismus, hrdinství, slzy, dojemné proslovy...to bylo moooc :-)

na příspěvěk reagoval shushee

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Spiker01

Nejde o tornádové filmy, ale k živlom musíš mať vzťah. :-) AKo malý som furt pozeral katastorfické filmy (aj keď sú zväčša lacné a nerealistické, vtedy mi to bolo jedno) a mojím snom bolo s dodávkou chodiť po USA naháňať tornáda. Už ako dieťa ma fascinovali živly ako sopky, zemetrasenia atď. a medzi tým prevažne tornáda. 

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Ano, ak nerátame Deň potom, aj keď to primárne o tornádach nebolo, je to s Twisterom film s najlepšími (a asi najrealistickejšími tornádami) 

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama