Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Perfektní, inteligentní, teď už dá se říct kultovní sci-fi s dobrými hereckými výkony a perfektním scénářem. Film, který vás donutí přemýšlet a který nestačí vidět jen jednou. Troufám si říct, že je to možná jedno z nejlepších sci-fi všech dob. Smekám před Terrym Gilliamem a tímto jeho téměř dokonalým dílem a jednoznačným vrcholem kariéry. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby velmi zaujimavy pocin.Po zhliadnuti vo mne vsak ostal pocit ciastocneho strachu.Mozno strachu z neodvratitelnosti osudu.Predpokladam, ze presne to chceli tvorcovia filmu v divakovi zanechat.Prave kvoli tomu pocitu strachu a bezmocnosti hodnotim za 4*.Ja totiz neistotu bezmocnost a strach nerad;) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Totální mindfuck :) Parádní snímek a opět jeden z mnoha legendárních devadesátkových klasik. Zejména musím ocenit Bruce Willise, který dokázal přesvědčivě zahrát totálního psychopata a snad ještě víc Brada Pitta...který je...jednoduše bezkonkurenční magor, posuďte sami a jistě mi dáte za pravdu. Možná jeho nejlepší výkon kariéry a to počítám i Finchera...90% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dvanáct hvězdiček za dvanáct opic bohužel udělit nejde, ale (pozor, opice přejdou po oslím můstku amatérského slohu) nic to nemění na tom, že jsou nejen vrcholem Gilliamovi tvorby, ale zároveň i nejlepším sci-fi snímkem vůbec. Tím pádem i jedno z nejlepších děl světové kinematografie. Dokonalost scénáře nezná mezí a závěr, u kterého po několikátém zhlédnutí nakonec pochopíte jeho dokonalou a optimismem povznášející pointu (ne tu evidentní, ale tu ukrytou "v druhém plánu"), již tuplem ne. A to je vše co o tomto snímku napíšu - kdo viděl jistě chápe jakou sílu a genialitu v sobě "opičky" mají. A kdo neviděl, tak pochopí až uvidí. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Každý už určitě narazil na nějakou uznávanou klasiku, která ho zoufale nebaví, a pro mě je to bohužel 12 opic. Napoprvé jsem to vypnul po čtyřiceti minutách, napodruhé se mi to horko těžko povedlo dokoukat, ale krom výborných hereckých výkonů a milého hitchovského pomrkávání ke konci mě nezaujalo vůbec nic. Radši nebudu zmiňovat, kolik "totálně matoucích příběhových náznaků" mi přišlo až spoileroidně srozumitelných, a jak moc jsem se modlil, aby to všechno skončilo nějak zajímavě... Nebijte mě, tohle se mi stává maximálně jednou za deset let :) ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Hoci sa to nikdy neuvádza ani vo filme, ani v scenári, podľa výstrižkov z novín na stene v podzemnom sídle vedcov sa vírus, ktorý vyhladí väčšinu ľudstva, nazýva „CZT“. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. prosince 1995 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama