Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příznivcům české detektivky netřeba jméno Hana Prošková představovat. Na její detektivky se, během 70. a 80. XX. století, stály fronty. Pamětníci jistě znají barrandovský film Měsíc s dýmkou, který vznikl podle jedné z jejich knih v roce 1966 v režii Zdeňka Kubečky. Česká televize natočila naposledy její detektivku v roce 1989 v režii Dušana Kleina. Šlo o titul Zrcadlo nenávisti. Bylo by škoda nechat tyto kvalitní české detektivky nepovšimnuty. V televizním filmu Lucie Bělohradské, podle scénáře Jany Knitlové, se na scénu znovu vrací kriminalista Vašátko a jeho přítel, malíř Horác, aby během svého rekreačního pobytu na rybách, jen tak mimochodem, vypátrali vraha mladé stopařky. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Případ pro rybáře s vcelku kvalitním obsazením je opět další z celé řady detektivek. Není to žádné napínavé drámo, ale film vycházející z tradice českých a československých detektivek. Kriminalista pomalu, ale jistě rozplétá nitky vedoucí k vraždě. Na konci nám Viktor Preiss na verandě ještě vše zrekapituloval a připoměl, že motiv mají všichni a podezřelí jsou také všichni. Tedy přesně tak, jak to bývá v anglickách knihách a filmech s touto tématikou. Je to prostě jen detektivka, která nejspíš z průměru nevyčnívá a kdo ví, zda divákovi utkví v paměti. Ale odvíjí se zajímavým způsobem, kdy hned na počátku myslíme, že máme vraha před sebou, ale vše je jinak. Takže autoři dávají divákovi možnost si ho tipnout. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Nemáte-li averzi vůči televizním moderním detektivkám, nevadí-li vám trocha překombinovanosti a pokud jste se třeba rádi dívali na detektivní seriály Hříchy pro..., tak Vám tento případ v krku jako rybí kost nezaskočí. Průměrná televizní oddychovka. 55% (viděno 2x) ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byla pohodová televizní detektivka odehrávající se v překrásném prostředí a já se moc divím, že Vašátko měl potřebu vstávat z toho překrásného břehu u vody od prutů a jít někoho zachraňovat. Další devizou filmu byli fajn herci v čele s panem Preissem ze které čiší zvláštní klid a důstojnost... O to mi vždy kontrastuje ten jeho upír ve Svatbě upírů :-). Honzovi Dolanskému vyšinutci jdou na jedničku to už párkrát ve filmu prokázal. A super byl i Matěj Hádek. Celkově mně to ale jako detektivka až tak nechytlo a tak dávám jen průměrné hodnocení. Tedy 3 krvavé fáče. * * * ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Děsně moc nemám ráda tyhle překombinované řadové kriminálky. Upřímně říkám, že jsem to zvládla dokoukat prakticky jen kvůli těm českobudějovickým [budějckým] ;) lokacím. Kdyby se to točilo kdekoli jinde, přiznávám, že bych nevydržela ani do třetiny.... Žádnej prostor pro seznámení diváka s obětí, takže její smrt vás nijak nezasáhne, podivní obyvatelé obce s prapodivnými motivy a to, co se dělo s úhlem kamery při prvním výslechu mě dohánělo k šílenství. Chvilku jsem se vážně obávala, že mám rozbitou televizi nebo možná otřes mozku :). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na detektivky příliš často nekoukám, nicméně tuto jsem z filmotéky vybral šťastně. Sice je vidět, že pánové na rybách nemají zkušenosti, ale srdce mi vždy pookřeje při záběrech od vody. Nicméně, o rybaření film nebyl a detektivní příběh mě od počátku zaujal. Děj je poněkud překombinovaný, ovšem scénář je jako celek chytrý, vtipný a zajímavý. Vyšetřování v poměrně poklidné atmosféře přináší mnoho zajímavých momentů, film mě pobavil. Navíc herecké obsazení je na televizní tvorbu více než uspokojivé, a to kupodivu i drobných rolích. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Při rozpravě v hospodě ke konci filmu se šamgast ptá Horáce (David Matásek), jestli zná detektivky Hany Proškové. Jedná se o autorku knižní předlohy Případu pro rybáře. (troufalka)
  • Natáčení probíhalo v Českých Budějovicích, Strakonicích a Písku. (M.B)

Reklama

Reklama