Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Kde začít? Dvě čisté hodiny z období Světové války. Z pohledu snaživé variace na Keiru (ale stěží dosahující jejího pedestalu) a její lásku v podání Kita tak učesaného a vymydleného, že místy vypadá jak Charlie Cox. Jako technicky to není špatné. Ale je to takové... tuctové. Vikander je taková mdlá a nepřesvědčivá. A vše co se děje kolem ní se dělo stovkám, tisícům dalších, úplně stejně. Asi jako výpověď je to dobré, ale na plátně to přijde o tu dobopisnou hodnotou právě snahou z toho udělat film, co by se dal sledovat. Což se povedlo, ale to je tak vše. Vzpomínky na tenhle kousek se rozpustí rychle jak písmena dopisu z fronty krůpějemi slz truchlící milé. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Téma, které nikdy nebude příliš ohrané a vždy trošku aktuální, byť se jedná o jinou dobu. Nepochopím, proč se do toho ti kluci hrnuli dobrovolně. Možná že jsem generace která tento čin nebere jako čest, ale spíš sebevraždu. Někdy v půlce už vám je celkem jasný, jaký osud některé čeká. Důstojné zpracování, které ale nedokázalo nijak zvlášť vzít za srdce. Hlavní hrdinka prošla celkem zajímavou proměnou, ale i tak si mě nezískala. Škoda že se tam Kit Harington neobjevil víc. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Velké krásné nic. Film sice solidně popisuje období první světové války (výpravě a kostýmům nemůžu nic vytknout), ale po nějakých dvou dnech od zhlédnutí si nevybavuji žádnou scénu, která by mi vyrazila dech. Kent do tohoto projektu evidentně nedal srdce. Zklamal mě Kit, jako Jona Snowa z "GoT" jsem si ho opravdu oblíbila, ale čím dál víc si uvědomuji, že není dobrým hercem. Jeho postava si nezískala mé sympatie. Potěšil naopak "Kingsman" Taron, škoda, že dostal tak málo prostoru. Největším důvodem, proč dát tomuto snímku šanci, je ale fantastická Alicia, která se do své role naprosto položila a letos mě oslnila už podruhé (ano, objevila jsem ji díky "Ex Machině"). O téhle mladé dámě ještě hodně uslyšíme. RECENZE ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevíme, jak se máme dobře a hlavně si toho ani v nejmenším nevážíme. Chováme se k sobě ohavně a řešíme úplné malichernosti a kraviny. O lidském utrpení, strachu a zoufalství nemáme ani šajnu. V tomto filmu je zachycen osud několika postav, které tohle všechno prožili v první světové válce. Hlavní hrdinka Vera měrou vrchovatou. A přesto se dokázala vršícím se tragediím postavit čelem a pokračovat životem, který ji nešetřil. Vikander je tady oskarová, zasáhlo mě to hrozně moc a pořád mi to leží v hlavě. Tenhle úžasný film plný emocí donutí člověka přemýšlet o životě a jeho smyslu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

V podstate nič extra - úplne obyčajný vojnový film sledujúci hrôzy vojny zo zázemia, kde každý tŕpne či sa práve mená ich najbližších neobjavia na zozname tých, ktorí sa už domov nikdy nevrátia... Centrálna dejová línia z pohľadu hlavnej postavy Very bola síce pozoruhodná a emočne vypätá, ale aj tak mi to prišlo akési priamočiare a dosť často bohužiaľ aj nezáživné. Ale treba uznať, že film mal aj viacero silných chvíľ, bohužiaľ nie až toľko ako by so prvotne očakával. A treba isto pochváliť aj kameru, tej niet vlastne ani čo vytknúť. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama