Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

marvan 

všechny recenze uživatele

Vera Brittain vydala svůj pacifistický manifest v roce 1933 a za své názory tvrdě zaplatila i proto byla tak přesvědčivá. Každá doba má svá témata a své vlastní boje a v tom spočívá rozdíl mezi knihou a filmem. Názory Very jsou v dnešní době součástí mainstreamu, to co bylo dříve objevné, je dnes samozřejmé. Na filmu je silně znát, že za ním nestojí žádná opravdová tvůrčí zkušenost, že se tvůrci jen snaží přiživit na silném tématu, aniž by byli schopni k němu dodat cokoli navíc. Hezký, ale také dost zbytečný film. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Moc hezky a škoda, že sa to vyhlo našej kinodistribúcii. Krásne nasnímaný, ohudbený a hlavne zahraný skutočný príbeh z 1. svetovej vojny. Chýba tomu akurát TO ČOSI, čo by z toho spravilo nezabudnuteľný filmový zážitok a pozbieralo to množstvo oscarov. Možno nejaké výraznejšie režijné uchopenie. Veľmi silných 7/10, ktoré po opakovanom zhliadnutí možno porastú. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Velké krásné nic. Film sice solidně popisuje období první světové války (výpravě a kostýmům nemůžu nic vytknout), ale po nějakých dvou dnech od zhlédnutí si nevybavuji žádnou scénu, která by mi vyrazila dech. Kent do tohoto projektu evidentně nedal srdce. Zklamal mě Kit, jako Jona Snowa z "GoT" jsem si ho opravdu oblíbila, ale čím dál víc si uvědomuji, že není dobrým hercem. Jeho postava si nezískala mé sympatie. Potěšil naopak "Kingsman" Taron, škoda, že dostal tak málo prostoru. Největším důvodem, proč dát tomuto snímku šanci, je ale fantastická Alicia, která se do své role naprosto položila a letos mě oslnila už podruhé (ano, objevila jsem ji díky "Ex Machině"). O téhle mladé dámě ještě hodně uslyšíme. RECENZE ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy vnímám dvěma způsoby. Buď mě film naprosto zaujme a jsem jím nadšen. Anebo je to hrozná nuda. A u Testamentu mládí se jedná o druhý případ. Nelze upřít snahu, protože podobné snímky dokážou být úspěšné, ale tady to bohužel nevyšlo. Nezaujalo mě to, nedokázalo mě to vtáhnout do příběhu a bylo mi fuk, co se jednotlivým postavám stane. Přiznám se, že jsem nevydržel koukat do konce, vypnul jsem to už někde v polovině filmu. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Příjemné, vypravěčské, plynulé, smutné, válečné, mladé. Celkem příjemné zpracování knižního vyprávění o skutečných lidských osudech za 1.světové války. Děj byl plynulý, se zvraty, které jsou předvídatelné. Příjemný film na poplakání. Herecky dobré, i když trochu chladné a odcizené. Trochu mi vadily neustále detailní záběry obličejů. ..každá válka je strašná.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama