Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že Hotelu Transylvánie se začíná dařit... Dracula konečně ustoupil ze svých striktních zásad ubytovávat v hotelu pouze příšery, a ten se proto otevírá i lidským návštěvníkům. Za zavřenými dveřmi krypty ale Draculu sžírají pochybnosti o tom, zda se jeho napůl lidský a napůl upíří vnuk Dennis vůbec někdy stane upírem. Když tedy Mavis ve společnosti Johnnyho vyrazí na návštěvu lidské části příbuzenstva - na které ji ostatně také čeká nejedno překvapení - požádá "Děda" Drac o pomoc své přátele Franka, Murrayho, Waynea a Griffina a společně Dennisovi nachystají "kurz pro strašidla". Nemají ale nejmenší tušení, že se k návštěvě své rodiny v hotelu chystá také Dracův rozmrzelý a velmi, velmi, velmi staromódní otec Vlad. Když se tedy Vlad dozví, že jeho pravnuk není čistokrevný upír - a ještě k tomu teď do Hotelu Transylvánie mohou jezdit i lidé - nastane mela, ze které by dost možná i upírovi ztuhla krev v žilách. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (369)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hotel Transylvánie 2 je zase animovaná groteska, která zneužívá hororové postavy k produkci smíchu. Je vhodný spíš pro děti, protože je rychlý, hlučný a má výrazné postavy. Přestože tvůrci dvojky přišli s nosným příběhem, umím si představit, že z něj šlo vykřesat více zábavy. Za mne jen běžný průměr, na který zakrátko zapomenu (50%). ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování vydařené jedničky. Chybí hlavně vůně novoty, tudíž veškerého překvapení. Vtípky už má člověk převážně okoukané. Ani to 3D nebylo nic moc. I s tou dobrosrdečností příšerek už to páni tvůrci těžce přepískli. Po zhlédnutí si člověk sice nebude přát brzké skonání tvůrců, ale nadšen také vyloženě nebude. Osobně bych to s pořádným přimhouřením oka viděl na slabší 3 kousky. S tím dodatkem, že třetí díl už snad není nutný. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si povolit úvahu o tom, jak se zde ,,zlo" nenápadně a nezdravě transformuje na ,,dobro", aniž by opustilo některé své atributy, jako třeba názvy, mluvu všeobecně, adoraci smrti, nihilismus, agresivitu... jestli ono nám to ten potěr třeba nezmate a nenadělá v hlavičkách bordýlek. Ale seru na to. Pokusy o multikulturní vyteplení všeho špatného zvládlo již emo trapnutí. Tak ať se pak haranti diví, když jim vlk neolízne hubičku, ale uhryzne prdel, mně to je šumák, já si ty své naočkuji sám. K filmu - slabší, stále sledovatelné bez újmy na rozumu. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Na druhý díl jsem se hodně dlouho těšila a moje nadšení ještě stouplo, když jsem si projížděla první hodnocení, které byly vesměs pozitivní a mnoho lidí navíc hodnotilo lépe než u jedničky. Bohužel, právě tohle je příklad toho, že mé subjektivní hodnocení se může od názoru ostatních lišit. Dvojka je sice opět nadprůměrným animákem, se všemi mými oblíbenými postavičkami v čele s Mavis, ale přijde mi, že se z příběhu vytratilo ono kouzlo, které měl první díl. I vtipu je tam podle mého názoru o něco míň, některé fóry se navíc opakují z prvního dílu. Film jsem si opět užila v původním znění ve Slovanském domě, ale při odchodu z kina se zkrátka neopakovalo ono nadšení, které si pamatuju z doby před třemi lety. ~(3,6)~ ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Lepší než první díl. V dnešní době kdy skoro každý měsíc výjde nějáký nový animák je paradoxně většina z nich spíše průměrných. Ale dvojka Hotelu mě příjemně překvapila. Příběhově se sice nejedná o žádné terno, předvídatelné je to až běda. Ale je to místy dost vtipné. Místy jsem se smál i dost nahlas. Tvůrci se do filmu nebáli nacpat spoustu šílených nápadů a dokonce si odpustili nějáké větší poučování. Nejvíc mě dostala navigace na upířím mobilu a hláška: Znechucení je na mé straně. Takže naprostá pohoda a v rámci animovaného žánru, mohu klidně doporučit.:-) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (18)

  • Na začátku filmu, když se fotí svatební fotografie, není nikdo z upírů na pořízených fotografiích vidět. Vzhledem k tomu, že fotografie funguje na stejném principu jako video, by tedy upíři neměli být vidět ani na videích. Později ve filmu jsou ovšem upíři viditelní na záběrech bezpečnostních kamer a video hovorech přes mobilní telefon. (hansel97)
  • Když Dracula (Adam Sandler) rozbije obrazovku svého mobilu, vidí Mavis (Selena Gomez) při video hovoru jeho obraz také rozpraskaně, to je ovšem faktický nesmysl, protože obraz volajícího snímá fotoaparát mobilu nikoli obrazovka. (hansel97)
  • V druhém pokračování Hotelu Transylvania je řada odkazů na historii hraběte Drákuly. Nejstarší upír, tedy Draculův otec, se ve filmu jmenuje Vlad - stejně jako valasšký kníže inspirující Brama Stokera k prvnímu románovému zpracování upírské legendy. Jeho poskok, vampírské stvoření zcela zavrhující lidskou rasu, se ve filmu jmenuje Bela ... a prvním představitelem Draculy na plátně se stal legendární Béla Lugosi. (ČSFD)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Reklama

Reklama