Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

major.warren 

všechny recenze uživatele

Vinnetou - Rudý gentleman. Pierre Brice a Karin Dor jsou Vinnetou a Rybanna v nejslavnější indiánské romanci všech dob. Harald Reinl svou třetí Mayovku povýšil na místo násilí na neskutečně nádherný a hluboký příběh, který však také nemá zrovna nejšťastnější konec. Vinnetou bohužel kvůli boji za mír nemá právo ani na lásku. Z herců zmíním skvělého Eddieho Arenta (znovu v roli Lorda Castlepoola) a pak i svého oblíbence - největšího filmového ďábla Klause Kinského. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Jednoduše krásně natočená , do překrásného prostředí bývalé Jugoslávie zasazená a nádhernou hudbou podkreslená indiánka o hrdinném ochránci práv náčelníku Vinnetuovi a jeho pokrevním bratru Old Shatterhandovi. Klasika klasik , oblíbená série mého dětství a je jedno o který díl s těch čtyřech stěžejních se jedná. Jen asi ještě jedna poznámka a ta se týká hlavní záporné postavy vůdce banditů Forrestera , který je můj druhý nejoblíbenější záporák celé série. 91% ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kult a zároveň jeden z filmů mého dětství, který neztrácácí kouzlo ani po dvaceti (od svého vzniku dokonce padesáti) letech a desítkách zhlédnutí. Westernový klenot.:-) Velká pětka podle oblíbenosti: "Vinnetou", "Poklad na Stříbrném jezeře", "Vinnetou: Poslední výstřel", "Vinnetou: Rudý gentleman" a "Old Shatterhand". ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Táto májovka má celkom zamotaný dej, ale so zaujímavými a nakoniec šťastnými riešeniami, možno až na ten koniec. Takisto je vtipné ak v diaľke sa objaví nákladný automobil, ale na druhej strane vtipná scéna s medveďom tak vtipná ani nemusí byť, lebo medveď bol skutočný, ale na to ako sa pohyboval by nikto ani nepovedal, že bol skutočný. Hudba a herci fantistickí, prostredie v bývalej Juhoslávii nádherné, človek by ani nepovedal, že sa to všetko netočilo v USA a najmä treba pochváliť Karla Maya, lebo opäť dobrý film. Už to nie je extra skvelé, dokonca tentokrát tu je veľmi podobná zlá postava tej prvej, charakterovo skoro úplne. Forrester tentokrát ťaží na indiánskom území petrolej a ničí indiánske osady, či dokonca napáda vlastných, ale opäť to končí ako v prvom diely a dobro vyhraje, čo je pekné, ale veľmi sa to podobá na prvý diel. Tak ako v prvom diely stráca svoju lásku Old Shatterhand, tak tu ju stráca iným spôsobom Winnetou. Už mi však tento indiánsky film nepripadá tak skvelý a oproti prvému je podľa mňa slabší. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

O trochu horší než předchozí díl ale zase velká porce staré dobré filmové akce šedesátých let......bohužel ta zakrývá jinak ne moc dobře zpracovaný výběr který oproti knížkám vypadá jako výmysl....tři hvězdičky ale zase za dobrou akci, dnes již kultovní herecké výkony Barkera a Brice a skvělou hudbu... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (35)

  • Místa natáčení: Jugoslávie: Grobnik Polje u Rijeky, Plitvická jezera, Platak u Rijeky, Stobreć u Splitu, Solin u Splitu aj. Závěrečná část se natáčela ve dnes již slovinských jeskyních Postojna jama. (hippyman)
  • Súdiac podľa americkej vlajky v pevnosti Niobrara, dej filmu sa odohráva v období medzi 4. júlom 1863 a 3. júlom 1965, keď sa v modrom kantóne vlajky nachádzalo 35 hviezd symbolizujúcich vtedajších 35 štátov Únie. (tiradentes)
  • Natáčení filmu začalo 18. května a skončilo 27. července 1964. První natočenou scénou byla rovnou jedna z nejtěžších – Vinnetou (Pierre Brice), zachraňující Ribannu (Karin Dor) před medvědem. (hippyman)

Reklama

Reklama