Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vědět, že existuje místo, byť jenom ve filmu, kde čestní jsou opravdu čestní, padouši jsou poznat na první pohled a chlapi vždy dodrží své slovo ať je to stojí cokoliv. Do takového světa se člověk vždycky rád vrací, když ještě k tomu Terence, Klaus i Lex mají tak modré oči. Ale moje srdce přesto volá - Vinnetou! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Novy postavy - Ribanna, Hatatitla, ten co ho hraje Terence Hill (to mě překvapilo, že tam hraje...). Když v předchozím díle Old přišel o Nšo-či, tak ani Vinnetou to nemá s Ribannou jednoduchy. Záporák docela nudař, ale skončil dobře, takže špatně, takže to je dobře. Ale mnohem víc zaujal Klaus Kinski, kterej byl mnohem lepší hajzl, už jenom tím ksichtem. Ze scén zaujala a pobavila hlavně ta první - bitka s umělym medvědem na nože, chch. Speleologové si užijou scén z jeskyní, kde je hezká ozvěna a je to dobrá schovka pro indiánsky squaw s capartama. Jakej je rozdíl mezi Gustavem Husákem a Vinnetouem? Oba dva jsou rudí, ale Vinnetou je gentleman. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Miluju Mayovky - pohádky z Divokého-echm-echm-Západu. Proto je na místě velká dávka shovívavosti k jistejm věcem jako jsou furt ty samý zápletky (vyjma S.J. jde buď o to, že zlouni chtěj přepadnout kolonu a hodit to na rudochy nebo o zabránění míru a indiánskou půdu, většinou je to tohle všechno dohromady),černobílý postavy nebo mnohdy dost komický repliky myšlený smrtelně vážně (třeba jak se Vinnetou hádá s nějakým generálem či kým stylem: "Bílý muž musí přestat vraždit." "Zabíjíme jen v sebeobraně." "Apačové zabíjí jen aby si zachovali život." "Přestaňte a přestaneme taky." "Ne, to vy musíte přestat první." "Ne, my nepřestaneme první...." a tak dále, kdyby Olda nezasáh s nějakou pohádkou o koze, seděli by tam ty dva ještě teď.) Ale s čím jsem se doteď nesmířila jsou ty děsný paruky, bože! Krom Vinnetoua maj všichni naražený na hlavě úplně ty samý paruky, stejná dýlka, stejnej střih, vypadaj jak udělaný z kravský voháňky a proboha ty komparzisti si mohli aspoň zkontrolovat, jestli nemaj pěšinku za uchem, jak si lze častokrát všimnout, když za Vinnetouem stojí nějakej šošon s culíčkama našišato. To hned indiánům dodá na důstojnosti tohleto to. Ach jo... Jo vlastně, ten Klaus Kinski, to byl parádní hajzlík. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Všechna filmová zpracování románů Karla Maye se sobě podobají jako vejce vejci. Scénář, který se původním dílem německého spisovatele jen volně inspiruje, opět vidí svět černobíle, kde na jedné straně jsou ti dobří a na druhé ti zlí. Zvláštní kouzlo dvojce ale dodala nemožná láska Vinnetoua a Ribanny, která ono naivní vidění světa správně oživila. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Jednoduše krásně natočená , do překrásného prostředí bývalé Jugoslávie zasazená a nádhernou hudbou podkreslená indiánka o hrdinném ochránci práv náčelníku Vinnetuovi a jeho pokrevním bratru Old Shatterhandovi. Klasika klasik , oblíbená série mého dětství a je jedno o který díl s těch čtyřech stěžejních se jedná. Jen asi ještě jedna poznámka a ta se týká hlavní záporné postavy vůdce banditů Forrestera , který je můj druhý nejoblíbenější záporák celé série. 91% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (35)

  • Během natáčení se jugoslávští kaskadéří poprali s německými techniky. Ti totiž při popíjení v motelu, kde byli ubytovaní, začali zpívat píseň "Lili Marleen". V Jugoslávcích tato píseň i devatenáct let po válce probudila bolestné vzpomínky, což Němcům vysvětlili ručně. (Terva)
  • Místa natáčení: Jugoslávie: Grobnik Polje u Rijeky, Plitvická jezera, Platak u Rijeky, Stobreć u Splitu, Solin u Splitu aj. Závěrečná část se natáčela ve dnes již slovinských jeskyních Postojna jama. (hippyman)

Reklama

Reklama