Reklama

Reklama

S láskou, Rosie

  • Velká Británie Love, Rosie (více)
Trailer 2

Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud se lidi znají jako malé děti, něco jim brání, aby se do sebe jako dospělí zamilovali. Rosie a Alex, hrdinové romantické komedie S láskou, Rosie, se znají už od školky. V době prvních lásek a sexu svoje zážitky s patřičnými detaily samozřejmě probírají, tomu druhému to ale není vždy úplně po chuti. Proč? Ať je to jak chce, Rosie zůstává v Dublinu, zatímco Alex jede na Univerzitu do Bostonu. Mezi nimi stojí oceán a v průběhu života i jiné vztahy, aféry, dokonce jiná manželství, závazky a děti. Na oba čekají méně i více bláznivé a zábavné momenty, občas se potkají a spadnou spolu do bazénu a zase vplují zpět do svých životů. Rosie se dokonce povede dohodit ztepilou blondýnu Alexovi za ženu . . .no to by si asi nejradši nafackovala. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (494)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Místy hodně vtipná a v závěru hodně hřejivá komedie s trošku naivně pohádkovým vyústěním. Stopáž mi překvapivě přišla až přehnaně krátká. Zdálo se mi, že se v čase místy skáče až moc a občas bylo vyprávění příliš zrychlené. Je to možná tím, že jsem zvyklý spíše na indie romcomy kde tempo bývá výrazně pomalejší. Film na můj vkus klouže až moc po povrchu, na druhou stranu je maximálně nenáročný a člověk si u něj jednoduše dobře odpočine. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že Lily Collins se timhle definitivně zařadila po bok Rachel McAdams jako doposud jediný herečky, která dokáže poblouznit mou mysl způsobem, že po určitý okamžiky vnímám akorát jí a všechno okolo mi je dočista ukradený. Což ze mě možná technicky dělá špatnýho diváka, ale what the hell... z tohodle se zpovídat vážně nehodlám. :) Sladší akcent u anglický herečky nenajdete, disciplínu mrkání tušim taky nikdo neovládá líp, a že se pro tohle řemeslo Lily přímo narodila, to bylo jasný už po Stuck in Love. --- Bohužel, stejně jako v případě Booneova snímku, i tady jí to zlehka kazí scénář. Ten v tomhle případě brázdí dosti zajetý koleje, aby si sem tam dokonce i trochu couvl, protože opakování trasy matka moudrosti. Britský příměsi jsem tu asi celkově očekával trochu víc, ale co už - i to relativní málo a pár pohodových písniček ke kvalitnímu zážitku bohatě stačí. --- "It's like brushing my teeth." ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Příjemná a odpočinková romantická komedie, u níž se skvěle odreagujete a pobavíte. Love, Rosie má sice poněkud předvídatelný děj, nicméně tvůrci tento negativní detail bohatě kompenzují skvělým spádem, hereckým obsazením a soundtrackem. Skvělá práce! „I've been winging it with you for 18 years, pretending I was the one in charge. You're amazing, Rosie. There is nothing you can't do, if you put your mind to it. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Časově rozvleklý příběh o dvojici, která si ne a ne správně načasovat, kdy si říct, že se mají rádi. Buď je zadaná ona nebo on, případně se jim do toho vloží nějaké další problémy. Nepůsobí to příliš romanticky, spíš protivně. Vtip je tam jediný, když přítelkyni dívky, která se se svým milovaným dlouhá léta míjí, požádá o ruku kluk, co ji vidí dvě vteřiny. A šokovaná čekanka vyhrkne na adresu své mnohem akčnější kolegyně: „Takhle jednoduché to přece nemůže být!“ A pak už nic, kromě předem jasného konce. Průměrná záležitost, se kterou škoda ztrácet čas. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že s dobrým obsazením máte z poloviny vyhráno. Claflin je tradičně fajn, Collins přenádherná, že by kvůli ní člověk snad i ten Atlantik rovnou přeplaval. Ale co překvapuje nejvíc je to, že ačkoli se jedná o červenou knihovnu, není to blbě napsané, obsahuje to řadu pěkně odkoukaných životních momentů a závdavkem i skvělý písničkový soundtrack a nápaditou audiovizuální dramaturgii. Ideální film (nejen) na rande. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Ačkoliv jak Alex (Sam Claflin), tak Rosie (Lily Collins) pocházejí z Dublinu, Rosie stále Alexe nabádá (aspoň podle titulků), aby se choval jako Angličan. Což by asi Ir neakceptoval. (Robbi)
  • Rodičia Lily Collins (Rosie) sú britská rocková hviezda Phil Collins a americká herečka Jill Tavelman, no napriek tomu má americký prízvuk. Vyrastala v Guildforde v Spojenom kráľovstve do svojich 6 rokov potom sa presťahovala do Spojených štátov. Ako dieťa potom skutočne tvrdo pracovala na tom, aby svoj britský prízvuk stratila. Jej prízvuk vo filme teda nie je jej prirodzený. (Arsenal83)
  • Sam Claflin povedal, že bol pripravený dať do filmu naplno svoj írsky prízvuk, ale nakoniec mu to nedovolili, keď sa rozhodli film umiestniť do Anglicka. (Arsenal83)

Reklama

Reklama