Reklama

Reklama

Ovečka Shaun ve filmu

  • Velká Británie Shaun the Sheep Movie (více)
Trailer 3

Život na farmě je nekonečná nuda. Každý den plyne ve stejném rytmu, Shaun musí poslouchat a dělat co farmář nařídí. Jak jen mít jeden jediný den volna? To chce pořádný plán, takže Shaun vymyslí způsob, jak mít zase jeden odpočinkový den. Ale i plánovat se musí umět a každý plán se může zvrtnout! Shaun a další ovce přijdou s mazaným trikem jak farmáře uspat. Skáčou stále dokolečka přes ohradu, farmář počítá, počítá a počítá své ovečky, až nakonec usne. Ovce potom farmáře opatrně uloží do starého karavanu v rohu hřiště a předstírají, že je noc. Když farmářův věrný pes Bitzer zjistí, co ovce udělaly, celý plán končí. Blitzer se snaží farmáře dostat z karavanu, ale karavan se uvolní a přes všechny překážky vyjede ven na silnici i se spícím farmářem uvnitř. Bitzer vyrazí za karavanem, který ujíždí přímo do velkoměsta. Shaun a ovčí stádo zatím hospodaří na farmě. Farmář a pes se z města stále nevracejí a na farmě zavládne chaos. Stádo se Shaun v čele se rozhodne napravit svoji chybu a vydá se do velkoměsta najít farmáře a jeho věrného Bitzera. Na této záchranné výpravě je čeká mnoho dobrodružství. Budou Shaun a kamarádi schopni najít svého farmáře dřív, než se ztratí navždy? (Bohemia MP)

(více)

Diskuze

Uživatel Legacek smazal svůj příspěvek.

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Vskutku zábavné i pro dospělé - několikrát jsem vybuchla smíchy. I dabing se povedl :-) Rozhodně zvedlo náladu a dám si opakovaně. 

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

A.L.E.S.

Skutečně tě u filmu primárně cíleného na (před)školní děcka překvapuje, že drobotina způsobně nesedí skrze x-minutové titulky? ,-)

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

A.L.E.S.

Já si na pohádkovém představení nikdy trapně nepřipadám :-) Nicméně nejsi sám, který zůstává do konce závěrečných titulků. Já taky zůstávám a stejně jako Ty nechápu. Ráda si přečtu kdo co hrál, kdo složil hudbu ad., ráda poslouchám závěrečnou píseň a většinou bývá na konci ještě pár vteřin bonusového materiálu :-)

A.L.E.S.

A.L.E.S. (hodnocení, recenze)

Super zážitek. Akorát jsem si v kině připadal dvakrát trapně. Poprvé, když jsem zjistil, že jsem byl s přítelem o jednu generaci starší, a podruhé, když jsem se díval na závěrečné titulky sám. Co to mají lidi za hloupý zvyk odejít před koncem filmu?

na příspěvěk reagoval Ainy, DaViD´82

jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

Roztomilej humor, skoro vůbec se ve filmu nemluví, tak i ja se přidám a dam bez velkých slov jasnejch 5stars :))

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Bluntman

gratuluji k vynikajícímu sluchu šelmy. Já neslyším při projekci ani lidi vedle sebe natož v sedačkách přede mnou a nade mnou. Kdybys napsal, že jsi slyšel někoho, ale napsal jsi, že to dělala spousta rodičů ... takže jo, je to divné.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Ainy

Divné, já třeba nejenom sleduji plátno, ale i poslouchám, k čemuž patří i to, že člověk slyší nahlas vyřčené dotazy dětí, případně jejich odpovědi ze strany rodičů. 

na příspěvěk reagoval Ainy

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Bluntman

divné ... já když jdu do kina, tak si všímám plátna a nekoukám po celém sále, nesleduju všechny přítomné a nesnažím se odezírat z úst, co kdo svému dítěti řekl.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Nedělal jsem si mezi nimi kvantitativní ani kvalitativní průzkum, takže to fakt netuším. ;) Byl jsem ale na projekci, která byla v rámci tzv. Dětské neděle a na které spoustu rodičů překládalo dětem nápisy, aby se v tom zorientovaly. 

na příspěvěk reagoval Ainy

viktorka181

viktorka181 (hodnocení, recenze)

Já si taky myslím, že čerstvě tříletý dítě spíš vnímá tu srandu, to že ho to prostě baví, než že by dokázalo kontinuálně vnímat takhle dlouhej příběh. Malá teď objevila Dobu ledovou. Hrozně jí to baví, chce to dokoukat, ale když se vyptává, je mi jasný, že ještě všechny ty souvislosti nepobírá... Je pak schopná házet zpaměti repliky, řehtá se u toho a vyžaduje to, jak říká DaViD. Mno, uvidíme, jestli spíš nevyrazíme na lyže:-) Nechci z ní mít televizního maniaka, jenže v tomhle počasí...:))

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

vencakaspa

někdy tvůrci u filmů pro děti přestřelují ... já jsem na tom byla s dítětem podobně, když jsme šli na film Auta 2. Ta se taky bála o život Buráka, když mu dali do "těla" bombu. Celý film byl alá James Bond, střílečky, honičky ... :-/

vencakaspa

vencakaspa (hodnocení, recenze)

Mám tří a půl letého syna, který Ovečku miluje a vydrží na ni koukat i dvě hodiny v kuse. Ale u filmu se na konci bál - ta závěrečná akční scéna, kdy šlo ovečkám o život, byla na něj moc a rozbrečel se.

na příspěvěk reagoval Ainy

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Bluntman

Pro pochopení? Myslím, že poněkud přeceňuješ co 2-4letí caparti v Shaunovi/Timmym hledají, nalézají a vyžadují... ,-)

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

viktorka181

Pokud zvládne několik epizod za sebou, pak bych snad i to kino riskoval, i když je rozdíl mezi několika samostatnými epizodami za sebou a kontinuálním dějem, který je třeba usledovat. V seriálu a filmu se nemluví vůbec, používají se pouze citoslavce - a ve filmu je několik písniček, které nejsou součástí fikčního světa a které nejsou přeloženy, byť se vztahují k dění. Podobně je to s nápisy, které je třeba pro pochopení překládat. 

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

viktorka181

no, já právě nevím :-) ale taky na ten film půjdeme a uvidíme. Myslím si, že to Tvého prcka bavit bude. Když mělo moje dítko tři, tak jsem si v kině sedala pro jistotu ke kraji, abych nerušila odchodem kdyby náhodou :-))

viktorka181

viktorka181 (hodnocení, recenze)

Díky za názory! Nechám to na ni... Tak jako v kuse zvládne těch krátkejch epizod klidně 10, maniak můj mrňavej!:)) V seriálu se teda nemluví vůbec, ve filmu ano? To mě celkem překvapuje... Já se u ní spíš bojím toho kina, tma a tak a taky aby moc nerušila ostatní, páč užvaněná je po mně:)) Uvidíme no.. 

na příspěvěk reagoval Ainy, Bluntman

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

viktorka181

seriál jsem viděla už před nějakou dobou a mám pocit, že se v něm moc nemluvilo a předpokládám, že tříleté dítě ještě číst neumí, takže mu to bude stejně jedno, jestli tam budou titulky nebo to nechají bez nich. Jestli ovšem nejsou přeloženy písničky do češtiny, pak je to škoda.

Mertax

Mertax (hodnocení, recenze)

viktorka181

Mno, dnes jsem viděla desítky malých dětí, které to vydržely. Ale rodiče se k nim museli několikrát naklonit a dopřeložit různé nápisy, kterým chybí titulky, jak píše Bluntman. Děti se tak pořád hlasitě ptaly, co se děje, ale jinak se, myslím, docela bavily.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

viktorka181

Ne, protože se nikdo neobtěžoval přeložit nápisy a písně, navíc jedna sedm minut dlouhá epizoda neklade tak velké nároky na pozornost. 

Uživatel DaViD´82 smazal svůj příspěvek.

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

packa

tak to zlé ... jsem se těšila a tak se budu muset kvůli dotáčkám těšit ještě dýl ... :(

 

mm13: :-))

packa

packa (hodnocení, recenze)

mm13

Udivuje mě český distributor, podle plánu premiér jím místo HCE má být cosi, co se skrývá pod názvem "35MM". Nic mi to neříká.

P. J. D.

P. J. D. (hodnocení, recenze)

Tohle bude pecka. Mark Burton po W & G určitě ví už co a jak a nejspíš půjde po již vyšlapané cestičce, takže bych se příliš neobával, že to bude propadák. Spíš pozitivně překvapí. :-)

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Deryll

Slepičí úlet jsem viděla kdysi dávno. Ani si už nepamatuju o čem to bylo. Patrně o slepicích. Ovečka Shaun a její kámoši mě v seriálu dokázali pokaždé rozesmát, takže se těším na film.

Uživatel Ainy smazal svůj příspěvek.

Deryll

Deryll (hodnocení, recenze)

težkej úlet....Volis a Gromit sou vynikající tak doufám v návrat klasiky....Slepičí úlet sem neviděl ale jak řikám Volis je Volis

na příspěvěk reagoval Ainy, Ainy

loki5

loki5 (hodnocení, recenze)

No tak na tohle jsem hodně zvědav. Aardmani mě zatím nezklammaly tak snad ani tentokrát. 

Stejšn

Stejšn (hodnocení, recenze)

Nevěřím tomu. Hodněkrát se už ukázalo, že co funguje v krátkých epizodách seriálu, nefunguje v celovečerím filmu, notabene pro malé děti. Naposledy v Tučňácích.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

No, snad se udrží kvalita kraťasů (ať již Shauna či Timmyho); doufám a věřím.

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama