Reklama

Reklama

Escobar - Paradise Lost

  • Francie Paradise Lost (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Escobar: Paradise Lost sa odohráva počas posledných rokov Escobarovej nadvlády v Kolumbii. Mladý surfer Nick (Josh Hutcherson) a jeho brat Dylan (Brady Corbet) nachádzajú skromné útočisko na surfovanie pri Medellin, kde Nick spoznáva ženu svojich snov Mariu (Claudia Traisac). Maria je však toho času zaneprázdnená prípravou kampane pre svojho strýka Pabla Escobara (Benicio del Toro). Potom, čo Pablo pomôže Nickovi a Dylanovi s miestnymi kriminálnikmi, s ktorými mali problémy, Nick postupne upadá do divokého sveta extravagancie, korupcie a krviprelievania, z ktorého je nemožné uniknúť. (ambron)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (77)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pecka, napínavější film jsem dlouho neviděl. Tyhle jihoamerický hory na mě zabírají a Benicio je jednička. Slaďárna kolem Joshe, co španělsky neuměl ale Pablovu neteřinku přes krovky klepnul, se musí přetrpět, na druhou stranu právě dění kolem jeho postavy v jednu chvíli téměř zastaví dech - tak dobře je akce natočená. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Benicio čoby Escobar veľmi presvedčivý (i keď na stvárnenie Wagnera Mouru sa nechytá, nakoľko nie je danej postave tak podobný), dobovosť zvládnutá bezproblémovo, a takisto dobre boli zvolené i lokácie, ktoré sa pričinili o hŕstku pekných záberov krajiny. Nuž a tu môj skromný výpočet pozitív asi končí. Hutcherson otrasný, jeho postava vyložene otravná, nuž a príbehovo slabučké a stupídne (všetko bolo moc skratkovité, povrchné, málo vysvetlené, nefungujúce). V podstate ani neviem, prečo vlastne Pabla zakomponovali, aký to malo význam - jasné, nahnalo to množstvo divákov, avšak veľká väčšina z nich musela byť dozaista sklamaná, podobne ako ja, nakoľko o Escobarovi sa primoc nedozvedáme, iba okrajovo, v podstate všeobecne známe fakty (a teda že chudobní ho zbožňovali, dokázal byť krutý, mal kontakty, toť vše). Inak to však význam nemá, práca s postavami (i celkovo s danou matériou) bola nedostatočná a takáto čajová prvoplánová zápletka by sa pokojne zaobišla i bez jeho mena. Slabota, jednohubka, zbytočný film. 40% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Místo jako vždy vynikajícího a charismatického sympaťáka Benedikta Býkovského bych si v roli nejúspěšnějšího kolumbijského farmáře všech dob představoval spíše takového Mariana Labudu. Pavel E. byl totiž ve skutečnosti odporný tlustý cigoš, který téměř nikdy nesundal křiklavou teplákovku Addidas, a co si za peníze utržené z velkoobchodního prodeje chechtacího prášku postavil haciendu snad vkusnější než Stojkovi v Bánovciach nad Bebravou. Znáte to, zlaté kohoutky ústící do smaragdové sanitární techniky, starožitný nábytek ve stylu Ludvíka XIV. stojící na tygřích a medvědích kožešinách citlivě zkombinovaný se sedačkami z rudé kůže pokryté žlutě žíhaným leskimem, nad tím vším obří zlatý lustr s kříšťálovými cancy osvětlující sbírky růžového porcelánu a panenky s porcelánovými hlavami, do toho na sytě zelených stěnách pár originálních vlámských mistrů… Ten chlap měl prostě styl spolu s dokonalým smyslem pro fén-šukej, přičemž Benedikt jej zahrál až příliš mrazivě a seriózně a udělal z něj přičmoudlého Dona Korleona, i když je z dokumentů jasné, že jste z něj naživo museli na první pohled srát smíchy. Tedy do doby, než vás některá z jeho goril ověšená zlatými řetězy tak, že vypadala jako stojan u Kartiéra, neoblažila tracheotomií a neuvázala vám kolumbijskou kravatu. Smyšlený příběh píchala Pavlovy neteře je však jinak vcelku záživný a ve druhé polovině dokonce až strhující, nicméně má jednu dost hnusnou chlupatou bradavici rovnou na čele. Tou je obsazení toho ultimativního neherce a krystalického slizáka z Hangrgejs a já bych tedy ty dvě hodiny mnohem raději než na jeho naprosto iritující xicht čuměl do roztažené prdele klečící Věry Bílé. Pokud však vždy na chvíli zavřete oči, jakmile se ten mutant objeví, dá se u toho sto dvacet minut celkem úspěšně nezlobit. Jestliže to jen tak namátkou a zcela náhodou srovnám například s takovým Birdmanem, odporným to, povrchním, nudným a hloupým zvěrstvem pro přihřáté pozéry, mám pocit, jako bych se z nejhnusnější mouchami obsypané veřejné latríny někde v Kalkatě vynořil na rozkvetlé himalajské louce. Ostatně vždycky budu soudit, že Birdman musí být zničen. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Filmů o velkém Pablovi je jako šafránu. Proto jsem rád za každý dokument, nebo fikci, jen když to je alespoň trochu slušné,což v tomto případě je...Benicio mě tady přesvědčil, že je jeden z nejlepších herců současnosti, dokáže s klidem zahrát velkého revolucionáře, i jednoho z největších zločinců všech dob. Film má spád, nevyhýbá se kontroverzním záběrům a ukazuje grande Pabla i z té jeho horší stránky, kdy místo rozvážení potravin chudým lidem, místo stavění nemocnic a škol, nechává bez mrknutí oka vyvražďovat celé rodiny.Čtyři hvězdy bez váhání. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem začala psát recenzi k tomuto filmu a vždycky jsem ji vymazala. Říkám si, všichni už všechno řekli...Ovšem stejně mi to nedá a musím přidat svou špetku do mlýna. Díky pohledu surfařů na toho zmrda i když je to fabulace je to možná skutečnější a uvěřitelnější než Narcos...Néé, je to prostě blbost. Escobar byl prostě normální obyčejný vrah, který se schovával za pomoc chudým i když je celou dobu využíval a vraždil druhé. Je neskutečné jak ho jeho vlastní rodina potažmo matka, která veřejně dštila síru a oheň za obranu a ochranu svého syna, který povraždil polovinu svých lidí, ale ti nejbližší to prostě vůbec neviděli, ho neustále chránila...Za mě prostě 85% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Snímka sa natáčala v panamských lokalitách Bocas del Toro, Chiriquí i samotnom meste Panama. (mh825)
  • Španielska herečka Claudia Traisac vo filme používala mnoho mexických a argentínskych fráz, pretože vôbec nehovorila kolumbijským dialektom. (MikaelSVK)
  • Pablo Escobar ve skutečnosti anglicky vůbec neuměl. (dienow)

Reklama

Reklama