Reklama

Reklama

Kameňák 4

  • Slovensko Kameňák 4 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bývalý policejní náčelník Pepa se stal starostou. Po svém předchůdci zdědil přizpůsobivého tajemníka Bohouše. Jejich první společnou misí na radnici je založení městské policie. Náčelníkem se stane místní Rambo, Franta Cloumal, čímž konečně stoupl v očích své ženy. Šetřílek Bohouš musí ještě stihnout levně zařídit jeden pohřeb. V místní čínské restauraci mezitím dojde k nečekanému objevu. Kuchař Lojza zalévá své marihuanové bylinky známým Modrým pramenem, který povzbuzuje chuť na sex. Když si ubalí jointa z takto zavlažovaného výpěstku, propadne nekonečné pravdě a všeobjímající lásce. V Kameňákově vyrůstá i další parta výtečníků, ti nainstalovali do dívčích sprch webovou kameru a vsází se, která z dívek nemá oholené intimní partie. Celou kameňákovskou společnost doplňuje několik romských občanů, kteří mají zájem o měděné trubky z okapů. Pepa prostě nebude mít jako starosta lehký život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (646)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdybych filmu z nějaké série udělil odpad, tak již další pokračování nikdy neuvidím, protože by to byla ztráta času. Zdejší vážení kritici však do Kameňákova vyrazí i se stým odpadem nebo ho alespoň udělí od zeleného stolu. Sláva jim. Já jsem však pro každou návštěvu Kameňákova nějakou tu hvězdičku našel a tak jsem se tam vydal znovu. Bylo tam stejně trapně jako vždy, ale poctivě jsem si dělal čárky pokaždé, když jsem se zasmál - pětkrát a to nepočítám ještě nějaké to pousmání. To je na filmově odepsané městečko celkem slušné. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po čtvrté to samé, je jasné, že už fungovat nemůže, ale zkusil jsem to. Párkrát jsem se zasmál, ale už mi to nic neříká. Kameňák jednička je bohužel nepřekonatelná a i když se změnil hlavní strůjce všech tří předchozích dílů, tak nás změna nečekala. Vypnout tedy mozek a kochat se vtípky, které se hrnou při každé druhé scéně. Občas se povede, ale oproti předchozím dílům jich je daleko méně .. 2/10 = 25% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

JOLANA MÁ BOBRA!!! No hurá konečně jsem to viděl. Na rozdíl od předchozích dílů mi to nedá a trochu se rozepíšu. Je to totiž nakonec kupodivu o něco menší tragédie než Babomrdky. Nevím či je to tím, že už to nerobí mistr Troška těžko říct a taky netvrdím, že to není domácí filmové dno, ale vzhledem k tomu, že to má jenom něco přes 80 minut a jsou tu dvě povedený hlášky obě se týkají cikánů (eh pardon chtěl jsem napsat romských spoluobčanů) tak se to dá přežít. A na konci jsem dostal dokonce i jeden výtlem což se mi u Babovřesek nestalo ani náhodou a sice ve chvíli kdy těsně před koncem ta blondýna před autem pronesla hlášku a teď jsem v píči! Nevím proč to řekla ani nevím proč jsem se tomu začal nahlas smát, ale zachránilo to tento poklad nakonec před odpadem. Pak už byl díky bohu konec a tak si to můžu odškrtnout.Mision complete.10% ()

javak810i odpad!

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí tohoto skvostu mě docela mrzí, že z mých původních plánů, jak si čtvrtý Kameňák vychutnat, nakonec sešlo. Každopádně už ho mám za sebou. A jaký tedy byl? Předně nemůžu přesně říct, jestli byla absence Zdeňka Trošky na režisérském křesle na škodu, či ne. Ale spíš se přikloním k tomu, že i samotný Zdenda tentokrát uznal, že do třetice všeho špatného stačilo, a tak se čtvrtého pokračování chopil tým producentů předchozích dílů, nově s novou posilou - zadluženým Pomejem. Kde tahle partička vzala scénář? Čert ví (pun intended). Mám pocit, že se jednoho dne tajně vplížili před Troškův barák a prohrábli mu popelnice. Kvalitě výsledku by to odpovídalo. Jestli byla původní trilogie alespoň trošku vtipná a vykazovala náznaky nějakého děje, tak o Kameňáku 4 se to říct nedá. Frekvence vtipů rapidně klesla a s nimi i jejich úroveň (ano, jde to). Většinu z nich již budete určitě znát a i kdyby ne, tak stejně neuslyšíte nic, co by nedokázalo vymyslet pětileté děcko (a samo by se tomu nejspíš nesmálo). Nejlepší "kameňák" asi zazněl z úst Martina Dejdara: "Vrazím ti takovou, že tě ani ten tvůj gůgl nenajde." Starý a trapný? Ne tak docela, ve filmu se mu smáli samotní herci a dokonce byl oceněn i gongem. Bravo. Děj byste zde hledali taky marně. Místy jsem měl pocit, jestli se při postprodukci něco nestalo střihači, jelikož jednotlivé scénky na sebe jen málokdy navazují a většinou jsou do filmu zakomponovány úplně náhodně, jen aby posloužili svému účelu - třeba dvojce romů trousící vtipy o cikánech. O hereckých výkonech by se toho dalo taky hodně napsat. Řeknu jen to, že u většiny "herců" to vypadá, jako by jim někdo do sluchátka četl scénář a oni ho jen opakovali. Korunu tomu všemu nasazuje soundtrack, který se skládá pouze z jediné skladby - špatné variace na Drunken Sailor od Walda Gangu. Lehce křečovitý úsměv na tváři mi vykouzlilo snad jen cameo Tomáše Magnuska na střelnici, který při vyjmenovávání jmen svých "bastardů" zuřivě pálil na terč. A ve finále pak odkaz na slavnou scénku z Kill Bill, končící vztyčeným prostředníčkem. A to je přesně to, co ode mě tohle znásilnění české kinematografie dostane. Odpad odpadů. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Vazeni pratele, ano! Jednak takto znie nazov filmu Dusana Kleina z roku 1989, a jednak takto zacinam aj ja svoj komentar. Absolutne dno ceskej kinematografie -presne to totiz predstavuje Kamenak 4 - a je tuna v plnej nadhere a krase. Tam, kde skoncil treti diel Kamenaka Zdenka Trosku, tam zacina 4 -ka. A ono je to fakt utrpenie, a nie film. Vtipy na seba absolutne nenadvazuju, su stare asi 10 rokov, no a sceny uz toboz nie, prehliadka starych tvari /pre mna sereblity/ je tiez viac na skodu nez na uzitok. Rezia je katastrofalna, scenar deravy ako reseto : absolutne dno kinematografie. 0 % ()

Galerie (78)

Zajímavosti (27)

  • Oproti předcházejícím třem dílům, jejichž stopáž trvala +/- 1 minuta 100 minut, má 4. díl 88 minut. (Jyrka)
  • V úvodní scéně diskuze Pepana (Václav Vydra nejml.) a Leo Kohna (Josef Laufer) má Pepan špatně hodnost majora. Tato hodnost má správně velkou hvězdu uprostřed a ne malou hvězdu ke kolejnici. (Horryx)
  • Na stěně ve městě je možné zahlédnout plakát s nápisem "Babovřesky 7" odkazujícím na Troškův film Babovřesky (2013). (JasonIX)

Reklama

Reklama