Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (601)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, u kterého prostě vypnout a jenom si to užívat. Pěkný příběh, sympatické obsazení, několik dobrých vtipných scén. Doporučuji pokud si chcete mozek restartovat, po všech těch filmech co jste viděli za poslední dobu. A o tom jídle co tu bylo ani nemluvím, hned sem dostal chuť na pořádný sendvič :o) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách, jestli dát 3 hvězdy nebo 4, ale asi budu výjimečně hodný. Musím říct, že mám rád pozitivní filmy se sympatickými postavami. Nicméně po dějové stránce dost slabé a místy i celkem nuda. Jako reklama na Twitter velmi účinné, ale přece jenom jsem čekal asi trochu něco jiného. Nechám si to ještě projít hlavou, zatím za 4 hvězdy hlavně za ten good feeling effect, ale je to s hodně odřenýma ušima. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čekejte upjatější první dějství, tím spíš se to pak krásně uvolní spolu se svým hlavním hrdinou a bude mít hodně co říct - na téma rodičovství/ dělat co vás baví. Špičkově zahraná (ne asi) a taková ta civilně stavěná lidská drama-komedie, možná největší pohodička co jde letos ven. Rozhodně jsem neviděl naposled, jen příště nebudu dívat o půlnoci a s prázdnou ledničkou... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vařit a točit jedno jest. Potřebujete nápad, fištrón, hravost, správné přísady, a pokud máte ke všemu i trochu toho štěstíčka, uděláte z prdu kuličku. Navíc voňavou, což je případ Chefa. Chtěl bych umět takhle kuchtit i točit, zároveň mi ale nedělá problém jen sedět na prdeli a nechávat se obsluhovat. Ironií krutého osudu je, že zatímco všechno oddřel Honza Favreau, dýško ode mě dostane Sofía Vergara, protože na co taky něco umět, když stačí vypadat takhle? (Gore, NZ) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hezky se na to koukalo, ale když jsem si tu přečet, že v tom hraje Dustin Hoffman nebo Scarlett Johansson, tak jsem asi čekal něco víc. Tohle na mě dělalo dojem, že Jon Favreau ani neměl ambice natočit film, kterej by to "něco víc" v sobě měl, ale jenom se chtěl divákům zalíbit za každou cenu. Je tam spoustu žrádla, na který dostanete nejspíš během sledování chuť, k tomu hezký prostředí, hezký počasí, hezký herečky, hezká muzika, camea pár slavnejch xichtů a "moderní" téma sociální sítě. Nějaká zápletka nebo příběh je úplně na vedlejší koleji. Nejzajímavější ze všeho je sledovat v detailních záběrech přípravu všech těch jídel. Ale na to, jak někdo připravuje kubánskej sendvič nebo aglio e olio, se můžu podívat třeba na youtube a zabere mi to 5 minut. 60% ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • Brat herca Olivera Platta, je skutočným reštauračným kritikom v metropolitnej oblasti New Yorku. Aj to bol dôvod, prečo ho pozval na niektoré zo svojich návštev reštaurácií, keďže Oliver vo filme stvárnil postavu známeho reštauračného kritika, menom Ramsey Michel. (MikaelSVK)
  • 1. 5. 2014 Jon Favreau vydal obal soundtracku k filmu, který vytvořil přímo Robert Downey Jr. Soundtrack jako takový byl následně vydán 6. 5. 2014 společností Milan Records. (KOOHA)

Reklama

Reklama