Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (601)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím o tom, jestli Jon Favreau není homosexuál. No uznejte sami, celý film se kolem něj motají dvě absolutní kočky a on raději stojí u plotny. Malinko mě mrzí takové to klasické americké klišé....pracoval jako šéfkuchař, čili si myslím že bral solidní výplatu, jednoho dne příjde o práci a hned nemá ani korunu. Tohle mě osobně příjde jako velmi nevěrohodné. Chef příjemně uteče, děj neustále míří k vytouženému závěru a Jon Favreau předvádí zřejmě nejlepší výkon své kariéry. 60% ()

venus 

všechny recenze uživatele

Parádní náladozdvihač! Po dlouhé době velmi chutná, milá pohodovka, co zasytí i ty největší škarohlídy. Příjemné obsazení, uvolňující kubánské rytmy a velká porce delikátních záběrů, po jejichž zhlédnutí budete zaručeně smutně zírat do své chladničky podobně jako pes do prázdné misky. Nutno dodat, ani jedna sekunda nazmar! ()

Reklama

jerry12 

všechny recenze uživatele

90%. Nádherná moderní autorská feel-good komedie o hledání sebe sama. Jon Favreau je neskutečně komplexní talent a Chef, třebaže nenabízí žádnou extra hlubokou myšlenku, je přirozenější, sebevědomější a jistější v tom, co chce, než leckteré oscarové drama. Není o jídle, ani o vaření, a zároveň není ani žádným rodinným melodramatem. Je to jen skromný, komorní film plný pohody, entuziasmu a vnitřní satisfakce, která je v podání Jona Favreaua velmi autentická a silně nakažlivá. Kdyby měl existovat vzor definující, jaké by komedie dneška měly být, pak právě takové. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Asi jsem už všemi kuchařskými show i filmy z prostředí profesionálních kuchyní trochu přesycen, takže mě snímek ničím neohromil, snad mě překvapilo jen to, že mi chlapec v roli Carlova syna nebyl protivný. Mohl bych hodnotit i čtyřmi kousky, to by ale nesměl scénář postupovat tak průhledným způsobem k přešťastnému konci. No, alespoň jsem si užil přítomnosti Sofíe Vergary a Scarlett Johanson byla na té pohovce naaranžovaná velmi decentně a přitom chutně. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jon si to tedy užíval opravdu ve velkém stylu. Co si uvařil, to si taky sám zbaštil, ale myslím, že i jako herec si pochutnal občas na nějaké té mňamce, kterých tam bylo obrovské kvantum a tak krásně to všechno vypadalo, až jsem měla pocit, že to voní i skrz ten monitor. Jon mě chytnul za srdce, má v sobě velkou dávku zvláštního charisma, takže ať si Carla Casperra ta jeho polovička hezky pohlídá. Mít doma takovýho fajn chlápka, který ještě umí takhle vařit, to je poklad pí Casperová ! Celý film byl krásně barevný, moc chutný a s hudbou přímo lahůdkový. A ještě vím pánové, na co je taky dobrá kukuřičná moučka....to jsou věci :-) Jone u mě jsi rozhodně zabodoval ! ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní natáčení začalo v srpnu 2013 v Miami v restauraci Versailles a hotelu Fontainebleau. Film byl také natáčen v New Orleans, Los Angeles a Austinu. (KOOHA)
  • Jon Favreau miloval dobré jídlo, které i sám velmi často dokázal uvařit, a tak možná právě nad plotnou ho napadlo natočit film o jídle. Napsal si scénář, zařídil potřebné technické a finanční záležitosti a nakonec oslovil své přátele, kteří již v jeho filmech hráli, díky čemuž se mu podařilo přivést do snímku známá jména. (ČSFD)

Reklama

Reklama