Reklama

Reklama

Mrtvá hlídka

  • Česko Hlídka smrti (více)

Obsahy(1)

Uprostřed války vojáci nesní o tom, že se stanou hrdiny. Modlí se, aby si vzpomněli, co je to být mužem. 1917. Západní fronta. Blátivá pustina s ostnatými dráty a zákopy. Země je nasáklá krví padlých a ve vzduchu je cítit dusný zápach smrti. Vojín Charlie Shakespeare (Jamie Bell) má zimnici. Dívá se na své vyčerpané kamarády a těla, která zůstala po bitvě ležet bez života. Je sám. Zoufale by chtěl pryč. S několika muži, kteří přežili, se uchýlí do německého zákopu. V podzemních tunelech, ztraceni na nepřátelském území, čekají na záchranu. Ale nikdo nepřichází a noc s beznadějí se snáší na krajinu... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

movieband 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím pochválit skvělý soundtrack. Hudba byla ve filmu opravdu hodně vydařená. Už při úvodní scéně na bojišti první světové války. Co se týče herců, tak ti byli sympatičtí a přesvědčiví co se postupného ztrácení rozumu a stupňujícího strachu týče. Z hororové části je to podařené a místy slušně napínavé. Co se, ale děje týče tak tam to skřípalo. Během filmu děj jde jednoduchým přímočarým směrem. Vysvětlení pro ty co z toho byli doplantaní jak já. !!!SPOILER!!! Pokud jsem v hororu, dostanu se do životu nebezpečné situace, zázračně "vyváznu", pak se objeví mlha a začnou se dít divné věci, je čas vymyslet si epitaf. (je jedno, jestli na vás někdo střílí (Šestý smysl), máte autonehodu (Smrt přichází v bílém), spadnete s letadlem (Pasažéři) nebo spácháte sebevraždu (Ti druzí). Mimochodem, pointa je to tak provařená, že jsem o ní uvažovala i při hororu Pandorum, kde mě autoři pořádně vypekli. Tvůrci nám v Mrtvé hlídce nechali "pár" vodítek :-) 1) Střelba, noc, výbuch kranátu před hlavou...a pak den, mlha, nikde nikdo. 2) Zastavily se hodinky (kapitánovi i doktorovi, baví se o tom v zákopu). Velmi typický příznak :-) 3) Pokud je někdo na pochybách, co se děje, prozradí vysílačka. "jednotka Y, nikdo nepřežil." 4) Je-li ale stále někdo na pochybách, jeden z vojáků to přímo řekne "Necítím své srdce. Zemřeli jsme tam v tom zákopu, jen to ještě nevíme." 5) A pokud stále tápete, podívejte se na název filmu :-) Mimochodem, tohle pojetí očistce je mimořádně kruté.!!KONEC SPOILERU!! Todle vysvětlení od uživatelky Sinue mi pomohlo tenhle film docenit v pravé míře a proto ten počet, který sem dal. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Hororov je ako sračiek, ale historických hororov ako šafránu. A máloktorý je tak strašne chytrý a súčasne (alebo práve preto) tak kurevsky presvedčivý, ako toto skrz-naskrz temné, špinavé a beznádejné psycho. Nadprirodzeno je iba veľmi jemné, a čo ho činí ešte desivejším je, že sa prezentované udalosti dajú vlastne celkom dobre vysvetliť aj bez jeho prítomnosti, ako symbol vojnového šialenstva, ktorý v kombinácií s otravným plynom spôsobujúcim vražedné halucinácie až tak ďaleko od reality nemusí byť. Najdesivejšie na MŔTVEJ HLIADKE je, že sa celkom pokojne mohla skutočne stať... - pretože kto vie, čo všetko sa v tých zablatených zákopoch dokonale mŕtvej krajiny odohralo... ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Psychadelický experiment,který se měl držet buď válečné historie,nebo hororu.On to bohužel míchá ještě s dramatem a mysteriózním thrillerem a vy se v tom všem luxusně ztratíte.Herecké výkony jsou prach bídné,atmosféra skoro neexistuje,pokud jde tedy o hororovou stránku,co se týče té válečné,ta celkem ujde.Je v tom cejtit režisérský debut a nejasná představa o podání spousty informací divákovi najednou.Ve filmu se stále plká a občas nelogicky umírá a vy čekáte na ten tížený konec,kdy se vám snad vše vysvětlí,ono se vám bohužel nevysvětlí ani hovno a vy jen nepochopitelně zakroutíte hlavou a je zřejmě na každém,jak si to vše vysvětlí.Nebudu lhát my sme to moc nepochopili i když teorií máme několik.Zajímavý pokus,bohužel nelogická nuda s debilním chováním postav a spustou pitomých keců. 40%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj zaujímavý snímok a celkom prekvapivo slušný. Keby niet pomotaného záveru a celkovo slabšej druhej polovice, dávam za štyri. Škoda, vojnové zákopy a celkovo front bol skvelo zobrazený a aj námet sa mi páčil, niektoré nápady boli zaujímavé a aj atmoška a ľakačky neboli na zahodenie, no škoda toho spracovania. Pokus o drámu mal ďaleko od kvality. 65%. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Začátek měl naprosto pohádkovou atmosféru, to mě fakt dostalo. Ta mlha, plyn, zákopy, připosranej kluk atd... prostředek už tím prostředím a nepříliš dobrýma nápadama upadal, ale konec to u mně zvedá na 4 hvězdičky. Ten měl fakt pěknou atmosféru a především pointu. Nechci spoilerovat, takže pokud nechceš číst, nečti, ale perfektně to ukazuje na naprostou zbytečnost války - že je jedno, jestli ste němec nebo angličan, kdo projeví soucit nad životem druhýho ten přežije. Vlastně šlo o jakejsi test a bylo to super. Moc pěknej film. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (13)

  • Původně se měl film jmenovat "No Man's Land". (Lynette)
  • Hans Matheson se během natáčení sešel v Praze na castingu s italským režisérem Campiottim, jež mu nabídl hlavní roli Juryho Živaga do své TV adaptace Doktor Živago. (Lynette)
  • Film získal roku 2003 cenu "Grand Prize of European Fantasy Film in Silver" a během několika let posbíral celkem čtyři nominace na ceny "Best Film", to bylo roku 2002, v roce 2003 na ceny "Best Film Award" a "International Fantasy Film Award" a naposledy roku 2004 byl nominován na cenu "Grand Prize of European Fantasy Film in Gold". (Lynette)

Související novinky

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama