Reklama

Reklama

V hlubinách země

Trailer

Skupina horníků zůstane po důlním neštěstí uvězněna bezmála dvě stě metrů pod zemí. Vzduch je stále toxičtější a mužům pomalu dochází čas. Začínají propadat stavům šílenství a obracet se proti sobě. Příběh na motivy skutečných událostí. Film V hlubinách země je drsný psychologický horor, který se odehrává bezmála dvě stě metrů pod zemí. Příběh se soustředí na skupinu horníků, kteří po katastrofálním důlním neštěstí bojují o život. Slábnoucí přísun kyslíku dává volný průchod nejtemnějším stránkám jejich lidské povahy. Už tak dost mizerná situace se ještě zhorší, když začnou přeživší slyšet záhadné zvuky a trpět děsivými vidinami. Zatímco se mrtvá těla hromadí a zásoby vzduchu jsou každou minutou toxičtější, horníci musejí rychle přijít na to, kdo nebo co jim jde po krku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Prostředí je bezpochyby vynikající - zasypaný důl a záchranná komora měly v sobě velký potenciál. Atmosféru to má velmi dobrou, bohužel ji narušuje samotný děj a počínání postav. Působilo to na mě chaoticky a neuspořádaně. Sice se to snažilo o jakési postupné budování napětí, ale "ti druzí" to z mého pohledu dost kazili. A to nejvíce asi ke konci, celou dobu jsem chtěl dát čtyři hvězdy, ale závěrečné dění mě od toho nějak odradilo. 60% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Zajímalo by mě z jaké skutečné události film vychází, ale uvědomil jsem si, že ačkoliv je horničina nebezpečné řemeslo, něco si o ní počtu a zkusim si dohledat i tenhle případ. K filmu - to, že se vsadí na "hlavní" nebo spíš jedinou ženskou představitelku bohužel spolu s úplný začátkem vyzrazuje jak to celé dopadne. Tenhle styl nechápu, myslim si že v chronologickém provedení by to nepůsobilo tak zřetelně. Prostředí je však atraktivní a ačkoliv film nemá tak velké tempo, divák se nenudí protože má adekvátní délku a tim "co se tam děje" si chvíli není jistej. Herci mi přijdou fajn, žádný teen idioti, ale poctivý chlapy, zasraný od práce co jsou dospělý. Mnohdy není vůbec nic vidět, to však přidá na atmosféře a pár lekaček či nějaké to gore jsou fajn, spíš se však vsází na napětí. Na krváky/horrory už moc nekoukám, protože mi často vadí nelogické chování postav, neatraktivní zpracování, důraz na gore na úkor atmosféry a celkově mě moc lekačky nebaví. Tady jsem dostal každej prvek, kterej se spojil v jeden celek a ve výsledku se jedná o kvalitní, poctivej dirty survival s výbornou a hravou kamerou. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Banícka partička uviazne hlboko pod zemou a ako sa snažia prežiť a dostať preč, majú problémy nielen so vzduchom, ale aj so sebou samými... Z jednej časti je film pomerne nezáživným spracovaním (údajne) skutočnej udalosti a z časti druhej je obstojným, prevažne atmosférickým, podzemným hororom, ktorý mi však oproti podobným survivalom neprišiel nijak výnimočný či špeciálny; jednoducho len taká pohodová jednohubka. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

(Komentář obsahuje vyzrazení děje!) (Né, že by to u tohodle byl nějaký velký problém...) (Přesto, ale bych nerad kazil film těm, kteří se na něj chtějí podívat.) Trošku bych čekal, že letošní léto uzavřu trošku lepším hororem. Nevadí, stávají se horší věci. Jako třeba být zavalen tunou kamenů a čekat na smrt několik stovek metrů pod horou. Objevuje se Film podle skutečné události, vžum a jedem. Během dvaceti minut se ocitá dcera místního šéfa důlních prací přímo v uhelném dole. Stovky metrů pod zemí je atmosféra tísnivá. Jediná blondýnka z práv mezi špinavými chlapi, hmm to mi spíš připadá jako scénář k jinému žánru. Ale po pravdě je film děsným zklamáním. Herci jsou nesympatický a ani ta blonďatá Kelly nepředvede nic zajímavého. Místo toho je film tolik nacpaný klišé, že mu to tryská i z uší. Poslední den práce, něco se pokazí, někdo panikaří, někdo je za hrdinu. Ale přidávat do filmu zombíky opravdu nemuseli. Vždyť samotný nápad uvěznit lidi v uhelném dole je už tak dost velká tíseň a psycho. Otrávený vzduch a halucinace je v tomto případě snůška hloupých nápadů. Atmosféra je nulová a scénář stojí za pendrek. Zkrátka naprosto prokaučovaná příležitost natočit dobrý drama z uhelných dolů. Víc netřeba dodávat. PS: Vážně se musí v jednom roce jmenovat dva filmy naprosto stejně?? (25 %) ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

První korálek do sbírky horového maratónu, do kterého jsem byla navezena, a musím říct, že velmi slušný, protože to celé uteče tak rychle, že ani nestačíte škytnout a už běží závěrečné titulky. Jediná výtka (musím vždycky něco vyhrabat) bude malá logická, a sice když se parta horníků a jedné horníkové uvelebí v záchranné komoře, aby tam přečkali oněch sedmdesát dva hodin, než je vykope záchranný oddíl, a někdo na ně začne bušit, určitě by mě nenapadla reakce- "ale to není nikdo od nás, ne?" ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama