Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 1
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (218)

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Hřebejk si pravděpodobně řekl, že když už pracuje s několika klišé ("nice guy" prototyp Holub neúspěšně nadbíhá Polívkové, hádejte, s kýmpak asi, po vyčerpání všech možností, Polívková skončí?; profesionální mrcha Krobotová absurdním způsobem bojuje o namachrovaného blbečka Havelku protože ... je zlá?), mohl by to všechno okořenit dalšími mini klišé (lesba flirtuje s každou ženou, kterou vidí) a navrch to ještě zcela vytrhnout z reality (hlavní hrdinové se většinu času courají po Praze, vysedávají po kavárnách, žijí v luxusních bytech v centru a do práce si občas zajdou vyzvednout peníze). Ty dvě hvězdičky jsou za lenochoda a obludu z internetu. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemam nijako extremne rad cesku tvorbu a netajim sa tym. Hrebejkov novy serial ma vsak dostal presne tam, kde to autori chceli...a ja som uz po par dieloch bol az po usi v dalsej serialovej zavislosti, na ktoru si aj teraz par mesiacov po zhliadnuti rad spomeniem. Pre mna absolutna spokojnost a ani sekudnu neuvazujem nad inym ako plnym hodnotenim. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Patrně jediná současná česká seriálová "vztahovka", která má nějakou úroveň. Režijní, scénáristickou (i když za některé logické přešlapy, klišé a charakterové stereotypy by si duo scénáristek zasloužilo klepnout přes prsty), hudební a především hereckou (pro mě dosud neznámý Jiří Havelka je velký sympaťák). Není to ani dokonalé, ani převratné (maximálně na poli bídné české seriálové produkce, na niž by ale náročnější divák asi radši vůbec neměl brát zřetel), ale je to rozhodně fajn (chytlo mě to už prvním dílem, což se mi stává málokdy). Čtvrtou hvězdu nedám za strašně předvídatelné uzavření většiny dějových linií. 70 % ()

Beagle

všechny recenze uživatele

Viděla jsem první dva díly na HBO GO. Seriál je dobrý, ale čas od času dějové linky zašustí papírem a spíš mě jako primárně docela natěšeného diváka zklamou než naštvou (jde hlavně o Jakubův "útěk" z rande nebo lehké klišé v postavách Anny Polívkové a Radka Holuba...). Ale abych jen nekritizovala, jistě dám seriálu další šanci a hvězdičkami budu hodnotit až po všech 13 dílech. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Po 9 dílech: Na české poměry musím uznat, že seriál není špatný, určitě lepší než všechny ty telenovely v TV. Prvních zhruba 5 dílů mělo trochu spád, ty poslední se ale někdy tak táhnou, že nemít možnost si to posunout, tak asi nudou usnu. Některé scény jsou nereálné, ne-uvěřitelné. Když bylo v popisu seriálu napsáno, že nás nenechá stát na prahu ložnic, tak jsem netušil, že to tvůrci vemou až tak do hloubky. Mno, ještě několik dílů zbývá, tak uvidíme. Update po 2. řadě - táhne to H.Čermák, skvělý František Němec, v posledním dílu je dost patrné, že to tvůrci potřebovali rychle ukončit. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (6)

  • Byt ve věži, který ukazuje pan Jiří (Jaromír Hanzlík) Šárce (Aňa Geislerová), a ze kterého se v 6.díle dívá na Šárka na všechny věže Prahy, je v Mostecké ulici na Praze 1. Tento byt užíval ve druhé polovině 20. století režisér Zdeněk Podskalský. (Nefra)
  • Když Karel (Radek Holub) opravuje Emě (Anna Polívková) pod stolem počítač, Ema má na stole zapnutý iMac od společnosti Apple, což je počítač tzv. AiO (vše v jednom) a klasické PC pod stolem tedy postrádá smysl. (Fash)

Reklama

Reklama