Reklama

Reklama

Totem vlka

  • Česko Talisman vlků (festivalový název) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý Číňan Chen Zhen se za dob tzv. kulturní revoluce ocitá v oblasti Vnitřního Mongolska, kde se seznamuje s nomádským způsobem života. Mongolské stepi symbolicky vévodí vlk, který je člověku nejnebezpečnějším nepřítelem, ale rovněž dobrodincem. Právě v odvěkém zápasu s vlkem ohrožujícím stáda ovcí a koní byl člověk posílen. Chen Zhen je natolik okouzlen místním smýšlením, že se rozhodne odchytit a vychovat vlčí mládě. (Bohemia MP)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (104)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinový díl Cestománie z Vnitřního Mongolska aneb boj vlčí smečky proti komunistickému režimu.Dvě hvězdičky jsem udělil za záběry fauny a flóry,film byl pro mě jinak příliš dlouhý a nezáživný,při dvou scénách mi došlo,že je určen buď divákovi,který netuší,jak to vypadá mimo město,nebo divákovi méně inteligentnímu,jinak si nedovedu vysvětlit,proč učí hlavní hrdina vlka plavat,když i králík nebo morče plavou zcela bez přípravy a proč se domnívá,že se jediný samec vlka postará o obnovení vlčí populace ve stepi,kde nezbyla jediná samice. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Krásní vlci, bohužel to o nich není ani z poloviny. Naopak je film o debilně chovajících se lidech v čele s hlavním "hrdinou", který vlče přiváže na řetěz, strčí do díry a ještě do ohrady. Takže jaképak souznění člověka s divokou přírodou reprezentovanou "neochočitelným" vlkem. Tenhle vlk se totiž z díry na vejlet se svým páníčkem dostane jenom jednou a ještě na řetězu, takže jaképak partnerství.. vlk je tady jednoznačně v roli otroka, který se nedokáže svému trýzniteli vzepřít. Ve filmu je řečeno, že hlavní hrdina za zotročení boha zaplatí.. ale byli to vlci kdo zaplatil.. takřka všichni byli vyvražděni a hlavní hrdina si navíc našel buchtu, takže přinejhorším nula od nuly pojde.. i když s vlkem se toho asi nedá dělat tolik jako s ženskou.. i když mongolsko. Morálně nečistý film i z pohledu kladně podaných postav. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Hudba a výprava hrají prim. Jinak děj je poněkud roztahaný a kostrbatý. Herecké výkony prachbídné, tedy až na hlavního pohlavára, jež si soudruhy kupuje horalkou a žvejkou made in US. I přesto, že se děj odehrává prakticky nedávno, tak životní podmínky Mongolů lze situovat do 12. století, kdy se po místním moři strdí proháněl první Velký chán Mongolů z klanu Bordžiginů. 61% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje, že si Čína vyprodukovala film, kterej do Číňanů docela nemilosrdně kope a vyobrazuje je v podstatě jako záporáky. A Annaud si opět libuje v nasírání diváka, postavy ve filmu jsem měl chuť opakovaně zaškrtit a nechat těmi vlky sežrat. Je tu znát, že se film, resp. předloha částečně inspirovala skutečným životním příběhem. Z filmařského hlediska to nemá moc směr, nakousne se dost věcí, ale nic není nijak zvlášť pointované a prostě film jen tak poklidně plyne. Annaud má ale dobrý filmařský cit pro snímání přírody a navíc působí tak prazvláštně konzervativně, že jsem měl pocit jako kdybych sledoval o 20 let starší film. Tomuto pocitu dopomáhají i mnohdy nedigitální efekty, někdy na hranici kýče, avšak působící díky tomu neokoukaně. A vyloženě bravurní práci tu odvedl James Horner. I když se dost vykrádá, jeho velkolepé melodie vždycky stály za to. ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Film s hezkým příběhem, úžasnou scénografií, místy originálně řešenou kamerou a překrásnou hudbou od Jamese Hornera, který mě v jednu chvíli upoutal natolik, že jsem měl chuť dát plný počet hvězd. Později se ale film stočil trošku jinam, než jsem podle úvodních minut odhadoval, začaly se projevovat mírné nedostatky, například občasné nepříliš zdařilé a kostrbaté pohyby vlků, a nakonec se mu nepovedlo býti tak dojemným, jak to Annaud zamýšlel. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (12)

  • Prvé zábery vznikli v júli 2012. (classic)
  • Režisér Annaud musel kvôli obtiažnosti terénu sám denne prejsť 10 kilometrov. (classic)
  • Film byl natočen se skutečnými vlky. Jedná se o euroasijského vlka Canis lupus lupus. Celkem se natáčení zúčastnilo 35 vlků z různých zoologockých zahrad v Číně. Po dokončení filmu se vlci vrátili do zoo nebo byli puštěni do přírody. (Terva)

Reklama

Reklama