Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (907)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sagvan Tofi hledá poklad pod tělocvičnou, aby nakonec zjistil, že jeden má v učitelském sboru a druhý ve třídě delikventů, jejichž mravní zlepšení sjedná rychleji než Sidney Poitier.. Afektovaná komedie ze školního prostředí, která jede podle zavedených osnov a to včetně romantické linie či srdceryvné nápravy jedinců na scestí. Koutek mi cukl třikrát, z toho dvakrát to byl tik, takže na tom, že „Dobrá německá komedie“ je stejný oxymoron jako „mrtvé milenky cit“, nadále trvám. Vím, že srovnávám nesrovnatelné, doba je jiná a blá blá blá, ale postavím-li Cestu do hlubin študákovy duše vedle Panu učiteli s fakjů, vidím elegantní distingovanou dámu vedle vulgární zmalované šlapky.. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Julie se předrogovala :). ■ Je to milé, zábavné a dobře se na to kouká. Dobře vybraní herci, včetně žáků a řiditelky. Za problém považuji český dabing, na který jsem si musel možná půl hodiny zvykat. Při nejbližší návštěvě Vídně utíkám do prodejny Satyr koupit DVD. ■ "Promiňte, ale my tu máme hodinu." ■ Koupil jsem DVD, viděl v němčině, zjišťuji, že se jedná o film, který by mi nevadilo vidět ani čtyřikrát za sebou a zvedám hodnocení na maximum. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Námet netradičný, z hľadiska vtipu to vyšlo ale tak pol na pol, niečo bolo až trápne, niečo úprimne rozosmialo. Karoline Herfurth je taká milá Nemka a je na pováženie, keď si človek uvedomí, že z germánskych herečiek je jedna z najkrajších. Áno, taký je stav v germánskych kmeňoch, ale ono to tá migrácia vyrieši. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Německo tasí asi nejzábavnější, nejvtipnější a nejbarevnější komedii roku. Od Fakjů jsem moc nečekal a o to víc jsem byl překvapen jak mě to nehorázně bavilo a já si tak užíval skvělou podívanou. Hlavní postava je nekompromisní týpek a to co dělal žákům byla neskutečná chláma. Nechybí výborné situace, školní sígři a nějaká ta romantika i drama. Naprosté nadšení. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem se i za pana Trošku zastyděl, ale na druhou stranu musím uznat, že mu pobyt v cizině a pod pseudonymem Dagtekin (ostatně dost pitomej pseudonym) docela prospívá. Teď ještě ten proklamovaný nekorektní humor a byl by to koneckonců docela hezký film. Ono, s Němci to máte vždycky těžké. Rozdíl mezi dobrou komedií a německou komedií je jako ve vyslovení jemného francouzského papilón a geršáckého šmétérling! Na druhou stranu, nemám nic, co bych vyloženě zkritizoval. Vlastně se mi to docela líbilo a ten Elvis Mubarak v roli fakjučitele byl výbornej. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (23)

  • Auto hlavního hrdiny, Zekiho Müllera, pochází podle značky M z Mnichova. Jeho představitel Elyas M'Barek se v Mnichově narodil. (Jirka_Šč)
  • Natáčelo se v Berlíně a Mnichově. Vězeňské scény byly filmovány v bývalé věznici NDR v berlínském Keibelstraße. Natáčení zabralo pouhých 41 dní. (Cheeker)

Reklama

Reklama