Reklama

Reklama

LEGO® příběh 2

  • USA The Lego Movie 2: The Second Part (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného animovaného filmu LEGO® příběh, se opět setkáme s hrdiny z Bricksburgu, kteří se ve zcela novém akčním dobrodružství pouštějí do boje za záchranu svého milovaného města. Uplynulo již pět let od chvíle, kdy všechno bylo boží a obyvatelé města musí čelit nové obrovské hrozbě: nájezdníkům LEGO DUPLO® z vesmíru, kteří ničí vše rychleji, než obyvatelé města stíhají obnovovat. Boj za vítězství a obnovení harmonie ve světě LEGO zavede Emmeta, Hustěnku, Batmana a jejich přátele do vzdálených neprobádaných světů, včetně podivné galaxie, ve které je všechno jako v muzikálu. Na jejich tažení projde zkouškou nejen jejich odvaha a kreativita ale i mistrovské stavitelské dovednosti. Zároveň se ukáže, jak výjimeční hrdinové to ve skutečnosti jsou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (191)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Plastové kostičky mi opět zahrály na emoce. Zatímco v prvním filmu se řešil vztah s otcem, v tomto se řeší sourozenecký vztah. Plastový svět skvostně zobrazil dospívaní hlavního hrdiny - je temnější, propracovanější. A zároveň i odlišný svět sestrálního systému. Je to hodně vtipný (mraky hlášek a narážek), hodně nápaditý a zároveň přesně odrážející skutečnost. Muzikální scéna jak ulovit Batmana obsahuje geniální, jednoduchý a přesto i v realitě často fungující trik. SHRNUTÍ: Lucy teda skrývala hooodně netemnou minulost! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak prvních 20 minut jsem nechápal, jakou šílenost jsem si to pustil, protože od prvního dílu, který se mi moc líbil a v jehož době jsem byl ještě malý a hloupý (teď už mladý nejsem), uplynulo hezkých pár let. První díl se mi moc líbil a co si ho tak pamatuji, tak tento díl je výrazně jiná káva, a to zejména co se týče těžké přeafektovanosti. S legem si totiž začala hrát i mladší sestra a odehrávaly se ji v hlavě dosti šílené scénáře. Nemůžu se zbavit pocitu, že jakkoli je humor ujetý a trošku dětinský, tak zasáhne spíše bránice odrostlejších diváků. Spoustu odkazů na jiné filmy, či skrytých vtípků, k jejichž docenění musíte znát nějaké souvislosti - to prostě děti nemají šanci pobrat. Jakmile jsem si na šílený humor a pobyt v dětské mysli zvykl, tak mi velice seděl. Jinak se děj prostě asi ani nedá moc popsat, to musí člověk vidět. Slibuji, že v krásně vypointovaném závěru všechno opět začne dávat smysl. Rozhodně film nesedne každému. Co ovšem každému zaručeně sedne je soundtrack, který je prostě (not) awesome a v podstatě dokonale shrnuje myšlenku celého snímku. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

První díl mě nudil, otravoval a nebýt toho zvratu, nejspíš na něj už zapomenu. Jenže když do kin šel druhý film a na každé třetí zastávce tramvaje na to byla reklama, cosi ve mě mi říkalo, že bych se na tu dvojku měl podívat. Při zjištění toho, že to má dvě hodiny, jsem se celkem vyděsil, ale ani to mě vlastně neodradilo. Tak jsem si to dneska zapl, odhadoval, že to bude stát za prd a prvních zhruba 20 minut mi to potvrzovalo, protože ten začátek byl dost špatný. Jo, a ještě jsem zjistil, že to bude muzikál a málem mi hráblo. Jenže pak se stal asi zázrak či co, mě ta kravina začala bavit a později jsem i usoudil, že to vlastně není až taková kravina. Ono to celé je (a je to jasné už od začátku) vlastně podobenství, teoreticky podobenství pro děti (tvl, novej žánr!), kde v podstatě ty akční bitky mezi dvěma znepřátelenými světy ve skutečnosti znamenají boj mezi bratrem a sestrou, kteří jsou pohádaní a vlastně jde jen o to, aby se ti dva usmířili, stejně jako ty dva lego vesmíry, co ve filmu vidíme. Jako, je to jednoduché (je to pohádka, to žádný art fakt nebude), ale ten prvek podobenství tam prostě je. Dále musím ocenit vývin příběhu, ten se mi líbil taky, stejně jako ten mix žánrů, který překvapivě funguje, dokonce mi sedl i soundtrack, tudíž ten prvek muzikálu nakonec dopadl dobře. Bezchybné to ale není, sice jsem se několikrát zasmál, ale jinak to humorem bylo většinou docela trapné, dále mi vadí, že tu vůbec není domyšlená postava otce - jestli si dobře pamatuju, v jedničce to byl on, kdo vybudoval to město - to by jen tak souhlasil s tím, aby ti sourozenci museli své výtvory nadobro zničit? A vrcholem toho špatného je těch prvních 20 minut, o tom jsem už psal. Ve finále ale musím říct, že se mi to ale líbilo, čemuž se mi teda nechce věřit, ale je to tak. O to víc jsem rád za tak milé a hodně nečekané překvapení. 4* ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak na úrovni Ninjaga. Nič viac, nič menej. Síce sa to snaží chrliť xy filmových aj popkultúrnych výstrelov, ale veľa z nich je do prázdna, pretože nielen deti, ale ani teen generácia nebude mať ani najmenšieho tušenia o čo kráča, keďže polovicu vecí nepoznajú (Back to the Future, Die Hard atď.). Škoda premárneného potenciálu. Že sa nemýlim potvrdili aj zárobky aj klesajúce hodnotenia vo svete. Pričom to nepíšem preto, aby som zapadol medzi ovce, píšem to nerád, pretože prvá časť aj Batman boli fakt že pecky. Škoda. Uvidíme, s čím prídu nabudúce, ak nejaké nabudúce ešte vôbec bude. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Lego Movie 2 je pro mě nejuniverzálnějším bijákem co kdy byl natočen. Užije si ho naprosto každý ať už malé děti, pro které je film hlavně, tak i fanoušci popkultury, rodiče nebo sourozenci. Najdete zde odkaz na všechno po Matrix až po Bruce Willise až po cestování časem ve všech možnejch filmech. Scénář přidal na meta vtipu a boření čtvrté stěny a narozdíl od prvního dílu velice dospěl. Poslední půl hodina byla naprosto skvělá a já jsem se až divil jak něco z takovým přesahem mohli dát do animovaného filmu pro děti. Bohužel první půl hodina mi přišla hrozně vykastrovaná a nezáživná a ikdyž mi to trhá srdce 5* si film nezaslouží. I tak se jedná o podívanou na kterou se musí jít do kina a musíte si ji pustit víckrát. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Vo filme účinkuje 523 postáv a kráľovná Watevra Wa'Nabi má až 40 rôznych podôb. (krasomama)

Související novinky

Jason Momoa namluví sněhuláka

Jason Momoa namluví sněhuláka

02.07.2020

Jason Momoa patří k těm typům herců, jejichž tělo a tvář jsou natolik specifické, že logicky bude obsazován spíš do hraných rolí než těch dabérských. To samozřejmě neznamená, že by se s dabingem… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

23 Jump Street je na cestě

23 Jump Street je na cestě

10.09.2014

Pokud jste viděli letošní akční komedii 22 Jump Street (ano, šlo o druhý díl 21 Jump Street), dobře víte, že by neměla mít pokračování. Phil Lord a Chris Miller (Zataženo, občas trakaře, Lego příběh)… (více)

Reklama

Reklama