Reklama

Reklama

Top Gear - The Burma Special

(pořad)
Dokumentární / Sportovní / Komedie
Velká Británie, 2014

Obsahy(1)

Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond musejí projet celou Barmu, aby postavili most přes řeku Kwai. Toto epické dobrodružství musejí absolvovat pomocí třech ojetých náklaďáků, které mají koupit přes internet za pár liber. (mikinhoo)

Recenze (40)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Opět další vynikající speciál. Ty mě jednoduše baví daleko víc, než obyčejné díly. Jen si dovoluji nesouhlasit s prohlášením několika diváků o pochybné autentičnosti - u Top Gearu vždycky byly dost nadnesené a absurdní situace. V Burmě jich rozhodně nebylo víc než třeba v Indii nebo Africe. Mě "kluci" opět pobavili - Clarkson svou leností a zlomyslností, Hammond svým buranským "jakobyamerickým" vzhledem a May počtem vypípaných slov. Zrovna tak jsem byla ohromená krásou Burmy, která má v sobě kus z Himalájí, Rakouska, Skotska a texaského nebe :) Objevovat s Top Gearem exotické krajiny mě zkrátka nikdy nepřestane bavit. A stavění mostu přes řeku "Kok" nemělo chybu! ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Bylo to opět vtipné, dobrodružné a také někdy škodolibé, zakončené stavbou mostu přes úplně jinou řeku s vtipným názvem, ani nevím, jak to pořádně napsat. Ty panoramata ve státě Shan byly úžasné, pokaždé se na těch jejich cestách objeví místa, která by stála za vidění. Oni mě nikdy nepřestanou bavit a můžou být kdekoli na světě. ()

Reklama

belinko 

všechny recenze uživatele

Jeden z toho najlepšieho... áno, mnohé scénky sú hrané (sprchovanie s močovkou vo vedre, james v stane nad priepasťou zdvihnutý vlastným zdvihákom) no i tak si táto geniálna trojica somárov zaslúži rešpekt a plné hodnotenie lebo: 1) je to ďalší špeciál, kde boli scény, kedy som sa schuti zasmial a niesú otrepané. 2) vždy vymyslia nejakú novú úlohu, pri ktorej len zavriem oči a nahodím úsmev. 3) vždy tú cestu musia zvládnuť a i napriek tomu, že nám sa na to dobre pozerá, im sa to určite dobre netočilo (niektoré scény rozhodne určite nie). 4) zábery prírody a poznanie nepoznané spôsobom, kedy sa necítim ako by ma to niekto učil, no i tak vo mňe pár nepodstatných "zaujímavostí" a informácií o krajine v hlave zostane. 5) dokážu týmito debilinami baviť ľudí už niekoľko rokov, čo nieje zrovna jednoduchá úloha. 6) milujem britský humor 7) milujem Jeremyho sarkazmus, Jamesovú pomalosť, Richardovú oči a hlavne ich nápady. 7) milujem ich zlepšovanie úloch, nerešpektovanie pravidiel a lenivosť v akcií. 8) milujem ich proste všetkých! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát je to asi definitivní, slovo nejlepší je nejspíš opravdu na místě, protože tenhle speciál se povedl naprosto fantasticky. Opět další parádní prostředí, Barma je fakt skvělá, všude jsou prázdný dálnice a dokonce na nich můžete i s poklidem hrát fotbal... Pánové tentokrát osedlali náklaďaky, které si mimochodem naprosto fantasticky předělali, zejména pak Jeremy Clarkson... No a zábavných situací bylo víc než dost: Mayův věčně nefungující jeřáb, May kterého skoro pořád vypípávali, chrápající May (scéna se stanem parádní), Clarkson líný a nepracující, hrající si na generála a zejména pak závěrečná stavba mostu a přejezd přes řeku Kok'Ot, to je asi to nejlepší, co jsem kdy v Top Gearu viděl, minimálně ve speciálech. Zmínit musím také geniální (ano, další) scénu s koňmi, která byla fakt brutální a ne jen věčným Mayovým Au. Prostě naprosto geniální cestopisný polodokument a bez přehánění naprosto nejlepší dvě hodiny v mém životě. Tohle fakt nemá chybu, prostě ne. 100%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Top Gearské speciály nemají absolutně žádné obdoby. Takovou porci sympatického britského a kulervoucího humoru jen tak někde nepotkáte. Musela bych se pořád jen opakovat, že tuto trojici britských profíků asi nikdo nikdy nepředčí, protože jedině oni dokázali nahlas rozesmát i moji konzervativní mámu, která se před televizí otočila jen na patě a pak od ní nemohla odtrhnout oči. A za to je uznávám. Dlouho jsem neviděla tak nebezpečné a riskantní, ale zároveň královsky vtipné výzvy s výbornými hláškami v jednom jediném pořadu. Smekám. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama