Reklama

Reklama

Reggie (Reggie Bannister) sa stále nevzdáva, dlhé roky je posadnutý jediným - nájsť priateľa Mikiho (A. Michael Baldwin), ktorý sa pred rokmi stratil a konečne sa pomstiť démonickému Dlháňovi (Angus Scrimm), ktorého ešte dlhšie rovnako márne prenasleduje. Aj teraz, v púštnej pustatine narazil na jeho démonické gule a zviedol s nimi neľútostný boj.  Ale je to všetko pravda? Reggie sa odrazu prebúdza na vozíčku, vedľa neho je dlho hľadaný Mike a má pre Reggieho samé zle správy, pred nedávnom ho totiž našli potulovať sa v púšti, okrem toho mu lekári diagnostikovali demenciu a navyše mu Mike historkám o jeho dobrodružstvách neverí. Fakt je jeho život v niekoľkých posledných desaťročiach len ilúziou, alebo je to len ďalšia lesť v podaní jeho najväčšieho nepriateľa? (beso74)

(více)

Recenze (49)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Phantasm: Ravager“ tak za mě rozhodně není zklamáním, jedná se o film, který dál buduje mýtus a hlavně se zde vrací všechny tři hlavní postavy, navíc v podání svých tradičních herců. A bohužel už jsme si jistí, že se tak děje naposled, samozřejmě pokud by v pomyslné šestce nebyl Angus Scrimm nahrazen svou digitální podobou. „Phantasm: Ravager“ ale zůstává hlavně snímkem pro fanoušky. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Vypadá to na uzavření celé série (nedlouho po natáčení zemřel Angus Scrimm, představitel Tall Mana a bez něho to prostě už nejde). Don Coscarelli se pod pátý díl Phantasm podepsal už jen jako producent a scénárista a režii svěřil Davidu Hartmanu. Je to oldschool jak prase a ocení to zejména pouze fanoušci série, kteří ví, co se tam zhruba odehrává, ostatní diváci musí mít z toho absolutní zmatek a proto tak nízko hodnotí. Já jsem si to užíval, objevují se skoro všichni staří známí včetně Reggieho, Mikeho a Joseho, dokonce se objeví i černoška Rocky ze třetího dílu. Příběh se odehrává v hodně různých rovinách - současnost, minulost, i postapokalyptický mezičas, zkrátka béčková podívaná plná CGI efektů (které mě u této podívané nevadily), vyvážená poctivou maskérskou prací. Všichni už hodně zestárli, ale bojují proti Tall Manovi a jeho bandě trpaslíku a nemrtvých v plném nasazení. Boj jim hodně znepříjemňují i Dlouhánovi chromové koule, které by rády dlabaly mozky a kterých je v posledním dílu požehnaně. Reggi i v tomto dílu (tak jako v každém) nemá zase štěstí na ženský, už mě ho bylo líto :). Rozhodně Reggieho v boji proti zlu řadím na stejnou úroveň jako Ashe z Evil dead. Série se uzavírá a leccos se vysvětluje a pro mě je Phantasm spolu s Evil dead nejlepších hororovo/atmosférická sága a výlet do fantastických světů. V podstatě od prvního dílu se rozjíždí putování Mikeho a Reggieho po cestách, márnicích, hřbitovech a liduprázdných městech, kde jdou po stopách Dlouhána a které se uzavírá až v poslední části série. Sbohem Dlouháne, Miku a Regiie, budete mě moc chybět!! Potkáme se ve snech a jiných dimenzích. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Původní obavy, podle zdejšího hodnocení, se naštěstí rozplynuly. Ano, je to spíše nostalgie pro fanoušky série, a já si ji užil. Dlouhán a jeho koule! Mimochodem další inovace od předchozích dílů - tentokrát se vám do hlavy zabodne koule ježatá a vaše hlavinka exploduje. Snad jen skákání z jedné časové roviny do druhé + různé dimenze může trochu ztížit orientaci, ale nakonec je docela zábavné sledovat, kde se zase Reggie vynoří. Ostatně vtipná je i scénka s ozbrojováním se - kam se hrabe Rambo! Nejvíce mi vadily levné počítačové efekty. Snad alespoň oheň mohl být skutečný... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Môže mi niekto vysvetliť, prečo Coscarelli dal záverečný diel svojej kultovej ságy do rúk režiséra jediného celovečerného filmu a to "My Friends Tigger and Pooh: Tigger and Pooh And A Musical Too"? Nakoniec to skončilo aj tak viac menej, ako to aj začalo. Ako poloamatérsky film robený pre pár známych, ktorý sa akosi dostal k širokej verejnosti. Akurát kým pred 40 rokmi dokázal Coscarelli a spol. zúžitkovať obmedzené podmienky, teraz je to presný opak. Scenár je over-the-top bullshit a miesto toho, aby peniaze išli na poriadnu kameru a schopného osvetľovača (!!!), idú na nezmyselné samoúčelné efekty gúľ ničiacich mestá. Určite majú scény s hlavnými hrdinami veľký nostalgický nádych a svojské čaro pre tých pár vyvolených, ale zase to majú aj videá zo stužkovej. 1* za to, že ma to vyslovene neurazilo, i keď stále nechápem ako niekto, kto dokázal držať kameru a nasvietiť scénu, môže skončiť produkovaním takejto amatérskej sračky. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

The Tall Man (Angus Scrimm) ničí svet a neustále používa svoje zbrane a nezastaví ho nič, čo mu stojí v ceste. Reggie (Reggie Bannister) sa snaží zachrániť svojich kamarátov a poraziť ho, ale kvôli starobe a s ňou súvisiacej demencii je táto úloha stále ťažšia, pretože stráca pojem o tom, čo je skutočné a čo je len sen. On sa však so svojím osudom nehodlá zmieriť a napriek osamelosti sa rozhodne naposledy postaviť svojmu najväčšiemu protivníkovi, pretože verí, že to je len ďalšia z jeho pascí. - Mne osobne sa ani nechce veriť, že toto nemá na svedomí The Asylum / SyFy. Herecké výkony sú absolútne podradné, kamera vyzerá ako z osemdesiatych rokov a scenár zrejme napísal nejaký študent, ktorý mal v sebe ešte stále výpary z víkendovej párty. O gore a digitálnych efektoch už radšej ani nebudem písať, pretože tie nedosahujú ani úrovne našich milovaných žraločích hororov od spomínaného štúdia. Mrzí ma aj to, že vo väčšine rebríčkov sa to objavovalo ako najočakávanejší horor roku 2016, ale tento výsledok je nesmiernym sklamaním. To priemerné hodnotenie dávam hlavne z úcty k tejto sérii a ako poďakovanie za všetko, čo pán Angus Scrimm pre tento žáner urobil. Verím tomu, že si takto svoj posledný projekt v živote nepredstavoval. + Daniel Roebuck + herec z Disciples a Always Watching: A Marble Hornets Story ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Film bol venovaný pamiatke Angusa Scrimma, ktorý stvárnil "Tall Mana" vo všetkých piatich filmoch. (BlackTom)
  • Prvý zo série, ktorý nebol natočený krstným otcom Phantasmu Donom Coscarellim. Ten sa podieľal iba ako spoluautor scenára. (Paldiny)

Reklama

Reklama