Reklama

Reklama

Jídlo, s.r.o.

(pořad)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pořad Peklo na talíři na Stream.cz si za dobu své existence stačil vybudovat kultovní pověst. Jídlo, s.r.o. ale chceme pojmout trochu jinak. Už nechceme jen o "šmakuládách" mluvit, už nechceme jen číst etikety a rozčilovat se nad nimi. Teď vyrážíme do terénu a chceme se dozvědět všechno o základních potravinách jako je mléko, šunka, pivo, párky, chleba atp. Jak se vlastně vyrábí? Jak se liší výroba "šmakulády" a kvalitního produktu? Je kvalita opravdu o tolik dražší? Půjdeme do největších továren v zemi, které denně vychrlí tuny stejného výrobku, půjdeme i do domácích výroben, kde tradice a kvalita jdou ruku v ruce. Půjdeme se ptát do supermarketů, které produkci domácích výrobců ovlivňují víc, než si lidé myslí. Budeme pátrat po legislativě, která výrobu upravuje. Je dostatečná? Kdo je zodpovědný za mezery nebo nelogičnosti v zákonech, na které doplácí spotřebitel? To všechno chceme zjistit. A pokud možno také změnit. (StreamCZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jídlo s.r.o. rozkrývá pozadí výroby určitých potravin (pečiva, šunky, ...), kdy ukazuje na jedné straně velkovýrobu a na druhé straně pečlivou ruční práci. Nečekejte brutální investigativní novinařinu, ale nutno říct, že otevřená rozmluva s ředitelem masokombinátu o tom, co normy umožňují vyrobit, a záleží na tom co si kdo objedná (a tudíž co zákazník nakupuje neboli žádá od svého prodejce;)), to byla věc nevídaná a neslýchaná. A konečně někdo taky vypustil veřejně zprávu o tom, že oni ti Němci nejsou zdaleka takoví frajeři jako se stalo módou tvrdit. Viz "vepřové maso, to v ČR znamená vepřové maso, sval - v Německu to znamená i kůže, chrupavky atd";). Procento masa ve výrobku je sice přínosný údaj, ale měli bychom se podle mě ptát právě na to, co je to za maso... Připravte se ale na to, že když ředitel velkopekárny tvrdí, že všechny chleby jsou kvalitní, nemůžete ho brát vážně. Kdokoliv si kupuje Tesco konzumní chléb a pak občas zavítá do pekárničky koupit si bochník "řemeslného" chleba, musí prostě poznat rozdíl. "Splňuje normu" nerovná se "stojí za to". Ale to není problém pořadu Jídlo s.r.o., ale stavu českého potravinářského byznysu, a náročnosti konzumenta, že?;) BTW comics s Ro-MANem mě baví:) Takže? 80%, jen houšť - snad jen méně "pupíků" a "mazlů"... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ahoj, kamarádi zlatý, dnes se spolu podíváme do firmy Vifon, kde se vyrábí takzvané čínské polívečky, který si moc rádi dáváme do pupíku. Tady vidíte, jak se různé soli dochucují a... ejhle a jsme na konci výroby těhlech mazlíků. Tak, dnes to bylo krátké, kamarádi moji milý, a zítra se podíváme na firmy, které s námi odmítly natáčet. ...Pan Vaněk je svéráz, který je zároveň svěžím větrem českého kulinářství, pohromou šulinů nekalé výroby a očividný milovník dobrého poctivého jídla. Jeho pořad má správný náboj, nenudí a můžu potvrdit, že je i dokonale agitační, jelikož jsem se sám jím nechal několikrát ovlivnit a mnohé výrobky už nekupuji a jiné naopak kupuji. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V mých očích stejně dobré a poučné jako peklo na talíři. Roman Vaněk prostě věděl a ví, o čem mluvil a mnohým otevřel oči. Jasně, mnoha firmám taky lezl pěkně na nervy, ale proč žrát šunty a nechat vydělávat zloděje, co šidí a prodávají ochuzené suroviny nebo jen náhražky…Já měl tyto typy pořadu docela rád. Rozhodně lepší než ty některé píčoviny, co se dneska objevují v TV nebo i na tom Streamu… ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Roman Vaněk se toho nebojí a řekne co si myslí, otázky má přesně dané na české občany a na jejich potřeby. Jsem velice rád, že někdo ukazuje i jen malý nákuk do tohodle velkého chaosu, do kvality jaká dnes existuje ve velkých supermarketech, ale i v malých vesnických prodejnách. V dnešní době se vyznat v tom co si člověk kupuje je opravdu umění, je velice smutné co se dozvídám z těchhle pořadů jako je Jídlo s.r.o. a nebo Peklo na talíři. Zase řeknu i kdyby tam nebylo všechno pravda, upřímně 90% určitě je a prostě mi to trochu ukáže směr. Rozhodně v tom nevidím jen reportáž jak se dělá mouka a z toho pečivo, vidím tam vše okolo i jak to šidí a co do toho všechno přidávají. Určitě velmi doporučuji tento pořad alespoň se jen poinformovat co vůbec jíme, názor vám zde nikdo nevnucuje, je to čistě a jen na vás co si z toho odnesete. Ale i úplný hlupák asi usoudí, že kilo šunky za 80kč a druhá za 40kč, tak snad je něco špatně ne? ()

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele

Pořad je veden velmi zajímavou formou, kdy se kuchařský odborník Roman Vaněk dostává do různých firem zpracovávající potraviny. Líbí se mi, že i když tomu nejspíše dost rozumí, tak se šéfů výroby ptá jak malej Franta - pořad je vhodný i pro technologicky či chemicky méně nadané kusy. Navíc jeden z důvodů, proč jsem v poslední době hodně omezil tzv. šmakulády, protože vidět, jak se vyrábí je opravdu nechutné. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Roman Vaněk ukončil produkci pořadu Peklo na talíři (od r. 2012) a začal s filmováním tohoto pořadu údajně protože bylo načase vydat se jiným směrem. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama