Reklama

Reklama

Film inspirovaný skutečnými událostmi  brutální občanské války v Súdánu, která začala v r. 1983. Po vražedném vojenském útoku na vesnici v Jižním Súdánu si zachránilo život jen šest dětí. Nejstarší z nich, Theo, musí na sebe převzít břemeno vůdce a zavést děti, včetně své sestry Abital, do bezpečí. Překonali stovky mil napříč Afrikou, prošly přes tři nehostinné země, bez vody a jídla, aby se dostali do uprchlického tábora v Keni- do Kakumy. Čas všal plynul a naděje na lepší život pomalu bledla. Teprve po třinácti letech dostaly novou možnost opustit tábor a usídlit se v Americe. V Kansasu se setkají s Carrie Davisovou (Reese Witherspoon), která jim pomůže nejen začít život v nových podmínkách, ale otevře jim i svůj domov. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Happens 

všechny recenze uživatele

Čisté emoce netvořené umělými vztahy, ale životními událostmi drsných Afrických zemí (do nichž podnikatelé přinášejí skrze armádní síly demokracii a kradou si nerostné bohatství). Příběh lidí, kterým se poštěstí přistát jakožto imigranti v USA a neznalí a traumatizovaní krutostí svého světa se snaží asimilovat - po svém. Smích střídá pláč a pláč smích. Zajímavý mix pocitů nabízí těžce stravitelný snímek. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Decentná africká dráma o utečencoch zo Sudánu,ktorí museli čeliť zoči-voči nebezpečenstvu straty života,lebo Zubatá brala hlava-nehlava...Utiecť bolo jediné východisko,prejsť niekoľko stoviek míľ,potom sa dostať do tábora a mať šťastie,že sa dostaneš do štátov,do Missouri,kde čakajú lepšie začiatky,ale aklimatizovať sa v novom prostredí nebude jednoduché...Takéto šťastie sa dostane trom bratom a jednej zo sestier,ale jeden z bratov ostal v nepokojnej Afrike pred 13 rokmi,vtedy zachránil životy detskej výprave,kde stačil kúsok nepozornosti a všetci by skončili zle nedobre.Na začiatku vidím ako Mamere,Jeremiah,Paul a Abital v dospelejšom veku nasadajú do lietadla,celí vysmiati odchádzajú preč z krajiny,ktorá im priniesla bolesť a smútok,rozprávač Mamere začne v retrospektíve vyrozprávať STORY spred trinástich rokov,keď boli ešte deti,ako prišli vojaci do dediny a začali strieľať,kosiť,likvidovať obyvateľov,tak hŕstka ich odišla,stretli ďalších,ktorí bohužiaľ,také šťastie nemali,že by sa dostali do tábora.Hop.Sme späť.Prichádzajú do Ameriky,kde sa ich ujíma pôvabná,sexy,atraktívna Carrie,t.j Reese Witherspoon je taká krásna,že hlavné roly hrajú afroameričania,kde predstavitelia ich úloh sa správajú ako ich predchodcovia,ktorí ani nevedeli,čo je to telefón alebo FASTFOOD McDonald's... Reese sa tu vyskytuje zriedkavo,film je najmä o tom,čo urobí nové prostredie,ktoré je situované do betónovej džungle,kde ich africká civilizácia je niekde úplne inde,nespočetné svetelné roky ďaleko.Film je situovaný do roku 2001,kde Amerikou a Svetom otriasli teroristické útoky na W.T.C,a tak sa im sociálne podmienky ešte skomplikujú.Musia mať prácu,aj keď ju dva krát nemusia.Všetko majú pod kontrolou producenti BRIAN GRAZER a RON HOWARD,ktorí vedia ako bude človek reagovať na takúto nemilú tému,tak aj vreckovky si treba nachystať...Inak černošské filmy sú v posledných rokoch v kurze... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kýčovitý multikulturní doják s prvky Návštěvníků a Kokosů. Seznamování se s civilizací bylo veselé i hravé a patří asi k tomu nejlepšímu, co může film nabídnout. A na Reese se taky dobře kouká. Co se týče strastiplné cesty několika černoušků k vytouženému uprchlickému táboru, tak ta mě příliš za srdce nechytla a dá se říct, že mě nudila a stejně tak mi neseděla africko-křesťanká moudra či násilně podaný dramatický rádoby konflikt mezi bratry. Ale dívat se na to dá, to zase jo. 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa výborná vec. Protiamerické argumenty nie sú na mieste, veď tu ide o ťažký osud vojnou skúšaných Afričanov a ich problém adaptovať sa v pre nich novej civilizácii. Toto sa podarilo zobraziť veľmi dobre. Milá Reese Witherspoon takisto zapadla do deja tak, ako mala. Film nosí v sebe isté posolstvo a divákovi ho odprezentoval v najlepšej forme. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $2,722,209Tržby Celosvetovo $3,391,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $723,929 //počet predaných kusov ?║ zas tip filmu zo silnou nosnou témou, s niekoľkými silnými scénami ale ako celok to nezapôsobí ako by malo /60%/ ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Sudánsky herec Ger Duany (Jeremiah) bol ako malý chlapec utečencom a taktiež skutočným detským vojakom, než mu bol udelený azyl na pobyt v USA. (MikaelSVK)
  • Roku 1987 se tisíce osiřelých dětí z občanskou válkou sužovaného jižního Súdánu vydaly pěšky na pochod napříč subsaharskou Afrikou, který je po tisících ušlých mil dovedl přes Etiopii do Keni. O třináct let později bylo 3 600 z těchto uprchlíků přesídleno do USA. Jsou známí jako "Ztracení hoši ze Súdánu." (mac000)

Reklama

Reklama